kızımın doğum günü...

feracecandir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2013
454
35
53
35
Ankara
merhaba arkadaşlar bişey danışmak istiyorum.kızım haftaya 4 yaşına girecek inşallah.ama ben doğum günü partisi yapmak istemiyorum.aslında çok istiyorum ama isteyemiyorum diyelim.kızımda şimdiden heyecanlanıyo dedem gelcek dayım gelcek diye planlar yapıyor.benim görümcemin 2 oğlu var birbirinden haylaz çok fenalar.geldiklerine karıştırmadıkları dolap kırmadıkları eşya kalmıyor.daha önceleri doğum günlerimiz hep mahvoldu sıkıntılı geçti çnkü çocuklar yerlerinde durmuyorlar evde top oynuyorlar topları saklıyorum kırlent kazak bebek plastik kova ne bulurlarsa onla maç yapıyolar.misafirlerimin tepesine çıkıyolar iki laf konuşamıyoruz kimseyle millet bitsede gitsek diye acı çeker oldu nerdeyse.bütün doğum günü videolarında sürekli sesler "efe yapma,pastadan çek elini,parmaklama pastayı,sandalyeleri yerine getir"şeklinde konuşmalar çıkmış.ne eğlence ne kızımın mutlu anı yok videoda.şimdi kızım önümüzdeki hafta için sabırsızlanırken ben bu çocuklar yüzünden kızımın mutluluğunu bozmak istemiyorum.ama partide yapamam çünkü diğer misafirlere çok mahcup oluyorum.e onları çağırmasam eşim kırılır mutlaka gelirler kutlama olursa.ne yapcamı bilemiyorum tek olsak neyse idare ediyorz ama diğer insanlara ayıp oluyor.kendi aramızda yapalım desek dedem anneannem diye tutturur çocuk. offff çıkamadım içinden....bi fikir verin nolur.

annemlerde aynısını teklif etti ama yük olmak istemedim ve ne deyip gitcemki eşime ne açıklama yapacağımı bilemedim.yiğenlerinden kaçıyorum diyememki

şimdiye kadar hicbi doğum günümü akrabalarımla kutlamadım. benim annem de sizin gibi düşünürdü. bir sürü curcuna. ve gerçekten haklısınız. kimse kaldıramaz o kadar curcunayı.. cocuk olmasa sorun değil de haylaz diyorsunuz kutlamanızı zehir edecek gibiler.
eşinizle konuşsanız ben sade bir kutlama istiyorum aramızda olsun diye anlayış göstermez mi acaba?

Neden birsey demenize gerek varmi ki ?
En basiti Bu sene annemler kizimizin dogum gununu onlardaa kutlayalim diyor...
Hem kizimiz icinde degisiklik olur her sene evde kutluyoruz sen ne dersin ben Uygun gördüm diyebilirsiniz...

eşime söylesem ablamlar nasıl gelcek oraya der...adam anlamıyoki rezil olduğumuzu.ama öyle böyle bişey değil yani geçen geldiğinde çocuklardan biri duvardaki çiviyi sökmüş düşünün artık.anneleride misafirlerimin yanında ya bağırır yada kalkıp döver.kutlamaya değilde dayak seyretmeye geliyomuş gibi oluyo millet.çocuklarla konuştum geçen doğum gününde.uslu uslu durmalarını bugünün kayra için özel bi gün olduğunu anlattım ama hiç bişey değişmedi...

Hem kizimiz icinde degisiklik olur her sene evde kutluyoruz sen ne dersin ben Uygun gördüm diyebilirsiniz...

bu üslüpla bi konuşayım bakalım kızımın istediği gibi olmaz herkesi çağıramam annemlere ama en azında çocuğumun bi doğum gününü kavgasız geçiririz ve adam akıllı bi iki fotomuz olur

Sizi çok iyi anlıyorum Görümcemin 3 oğlu var 2si birbirinden yaramaz. Görümcemi çok severim ama çocukların yaramazlığını kafam almıyor, kırıp döktükleri de cabası
Yaren hanımın fikrine katılıyorum.

artık kırıp döktüklerine alıştım onlar yüzünden eşyalarımdan vazgeçeli çok oldu ama özel günlerimiz olunca sinirleniyorum.evlerindede öyleler malesef onlarada korkudan gidemiyoruz

dışarıda yapın.
bizim akrabalar genelde öyle yapıyolar. kafe gibi bahçeli bi mekan buluyorlar oyun alanında oynuyo çocuklar, böylece ev temiz kalır siz de çok zorlanmazsınız...

Kızınızın odasında muhtemelen evin diğer odalarına göre daha az kırılacak eşya vardır. Çocuklar için oraya veya evin herhangi bir yerine oyun alanı yapsanız? Bugün pasta kesilmesi haricinde çocuklar bu odada oynayacak deseniz? Onlara öyle bir sınır koysanız? Olmaz mı?

2 ayrı kutlama yapsan olmazmı birini annenlerde yaparsın. birini kendi evinde küçük bi pasta ile

Kiziniza prenses konseptli bir dogum günü hazirlayin,
ve kizinizin sadece kizlari davet ettigini söyleyin..
Sadece kiz partisi olsun yani, erkek cocuklarini cagirmayin..
Cok alinirlarlar diyorsaniz baska bir zaman misafirlerin olmadigi gün davet edip bi pasta kesersiniz
ki bu kadar incelige gerek yok, sadece öneri..

Son düzenleme:
Diğer misafirlere ayıp oluyor demişsiniz.Diğer misafirler arkadaşlarınızsa,onlara aileden ayrı bir parti yapabilirsiniz.
Böylece aile kutlamanız daha az kalabalık ve zahmetsiz olur.

Veya evinize yakın küçük bir kafeyle anlaşıp dışarıda kutlayabilirsiniz.
Küçük yerler masa kirası ve çay karşılığı ücret belirleyebiliyor.Bazı ikramları kendiniz götürmenize izin verebiliyorlar.

önerileriniz için teşekkür ediyorum arkadaşlar.çocuklar her geldiğinde başka bi yöntem deniyorum odada ayrı bi alan hazırlama vs gibi ama sadece maç yapmak istedikleri için pek geçerli olmadı:)2 ayrı kutlama yapsam mutlaka alınırlar sanırım dışarıda kutlama yapmaktan başka çarem yok.bu seneyide atlatırsak kızım kreşe başlayınca orda kutlar kızımın gönlü olur bende stresten kurtulurum.niye icat ettiler bu günleri anlamıyorum...

yaren e katiliyorum.

hatta annenler cook önceden planlamışlar,bu yıl torunumuzun
partisini biz vereceğiz dediler.diyin.

Illa ki evinizde kutlamayacaksanız ; dışarıda bi mekanda anlaşın
Guzel havada, cocuk parkı olan mekanlarda bu tarz doğumgünü kutlaması cok yapılıyor
Çocuklar için cok iyi oluyor. Hem sizin içinde rahatlik

Yada bi ihtimal mumkunse kayinvalidenizde kutlayın
Çocuklar ne de olsa onunda torunu.bi sorun teşkil etmeZ onlar için. Eşinde irdelemez neden böyle olduğunu

en mantıklısı kendi annenizin evinde doğum gününü kutlamak.başka çare yok.herhalde ora gelmezler.:26:
gelirlerse eğer yani eşiniz inat ederse yok ben ablam veya kardeşim mutlaka orda olmalı derse o zaman kendi evinizde yapın.sonuçta o çocuklar baba evinizide yıkıp geçebilirler.
yada bir arkadaş güzel teklif sunmuş.prenses konseptli doğum günü partisi.ancak kızı olan aileleri çağırıyorum derseniz olmaz mı?:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…