Kızımın hayvan korkusu

Altagracia_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2018
1.514
3.919
133
Merhabalar
Kızım 2,5 yaşında hayvanlardan çok korkuyor. Sokakta kedi köpek gördüğü gibi titremeye başlıyor.
Evde evcil, bizimle yiyen içen bir papağanımız var ondan da çok fazla olmasa da korkuyor, yanına yaklaştığında tepki veriyor.
Ha geçti ha geçecek derken bugün ta uzaktaki köpeği görüp titremeye başlayınca farkettim ki eve kapanınca iyice artmış korkuları

Kitapları-boyamaları hayvanlı, sürekli olarak hayvanlardan zarar gelmeyeceğini anlatıyorum ama yok nafile. Bu arada ben de hayvanlara çok düşkünümdür, bebekliğinden beri sokaklara mamalar koyduk, sevdirdiğim de olmuştu. Neden böyle bi durum oluştu, geçer mi, geçerse nasıl geçer? bunlar hakkında değerli fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim
Not: bugün araba seslerinden, sokak gürültüsünden de korktu ve hemen titremeye başlıyor :/

Bence siz aynı şekilde davranmaya devam edin. Zamanla değişecektir çünkü ben de aynıydım. Ses için de uzun zamandır evde olduğu için sesizliğe, sakinliğe alışmasını normal görün. Ben bile yolda yürümeyi unutmuşum. Sizin için kalktı mı yasak bilmiyorum ama her gün yavaş yavaş dışarı çıkarın olmadı. İzole yaşam herkesi etkiledi maalesef büyük küçük.

Nedenini bende merak ediyorum
Mesela 2 yaşından beri kızım uçan herr böcekten korkardı
19 yaşında hala korkar
Soruyorum üstüme yzüme doğru uçmaları hem korkutuyor hem iğreniyorum diyor
Unarım siz atlatırsınız

hayatinda onu etkileyecek bir degisiklik oldu mu? sesten, hayvanlardan durduk yere bu kadar korkmaya baslamasi mantikli.degil..kaldi ki o yasta pek de bi korkusuz oluyorlar. onu oyle yapma soyle olur, bunu yapma.diye korkutan bir baskasi var mi.gunluk hayatinda?

Çocuklar korkuyu öğrenirler. Birden bire sebepsiz yere ortaya çıkmaz. Ya hayvanlarla korkacağı bir durum yaşadı ya da sizden başka biriyle zaman geçirdiği sırada korkutuldu.
Biz herkesten uzak yaşıyoruz babasıyla benim dışımda kimseyi görmüyor yani kimseyle dışarıda zaman geçirmedi. Bu durum sanırım 1 yaş civarı başladı köpekleri beslerken yanıma yaklaştıklarında kucağımda mızmızlanıyodu, ha geçti ha geçecek derken büyüdükçe artıyor
İlla neden bulmaya çalışırsam beslerken iri bi köpek havlamıştı kızım ağlamaya başlamıştı sebep bu olabilir mi?

Nedenini bende merak ediyorum
Mesela 2 yaşından beri kızım uçan herr böcekten korkardı
19 yaşında hala korkar
Soruyorum üstüme yzüme doğru uçmaları hem korkutuyor hem iğreniyorum diyor
Unarım siz atlatırsınız
İşte benim de korkum tam olarak bu
25 yaşındaki kuzenim kedilerden tiksiniyor. Bi yere gidip oturalım etrafta kedi varsa çığlık atıyor ya ayaklarına değerse diye🙄

hayatinda onu etkileyecek bir degisiklik oldu mu? sesten, hayvanlardan durduk yere bu kadar korkmaya baslamasi mantikli.degil..kaldi ki o yasta pek de bi korkusuz oluyorlar. onu oyle yapma soyle olur, bunu yapma.diye korkutan bir baskasi var mi.gunluk hayatinda?
Birden başlamadı aslında bebekliğinden beri hayvanlardan rahatsız oluyor, büyüyüp tepkilerini göstermeye başlayınca aslında ne kadar şiddetli olduğunu anladım
Bu pandemi dönemimde de iş iyice çığrından çıktı
Hayır,kimse korkutmadı

Durum geçmezse bir pedagoğa gidin
En doğru tedaviyi o yapacaktır
Kesinlikle çözüm bulamazsam gidicez çünkü benim için gerçekten çok sinir bozucu bi durum, hem kızım için üzülüyorum hem de hayvanları koruyan, seven bi çocuk bırakmak istiyorum
Anne hayvanların ağzına giriyor, çocuk görünce titriyor. Eşim böyle anneden böyle çocuk diyor :)

Biz herkesten uzak yaşıyoruz babasıyla benim dışımda kimseyi görmüyor yani kimseyle dışarıda zaman geçirmedi. Bu durum sanırım 1 yaş civarı başladı köpekleri beslerken yanıma yaklaştıklarında kucağımda mızmızlanıyodu, ha geçti ha geçecek derken büyüdükçe artıyor
İlla neden bulmaya çalışırsam beslerken iri bi köpek havlamıştı kızım ağlamaya başlamıştı sebep bu olabilir mi?
yalnızca hayvanlardan değil arabadan sokak seslerinden de korktu demişsiniz.kimse korkutmamış peki y.tube gibi ortamlarda izlediği şeyler olabilir mi?aslında çocuk bayağı izole büyüyo bu anlattığınıza göre , yalnızca hayvan korkusu değil genel anlamda pısırıklık var, mesela ortam değiştiğinde başka parametrelerle karşılaştığında daha değişik korkuları da ortaya çıkıcaktır, bu şekilde izole ortamda yaşadığınız için bence en doğrusu pedagoga danışmak nasıl alıştırırız anlamında.

Olabilir, her şey olabilir. Ama nedensiz korku olmaz. Henüz çok küçük şu an çözemeyebilirsiniz ama çözüm nedeni bulmakla başlar.

Merhabalar
Kızım 2,5 yaşında hayvanlardan çok korkuyor. Sokakta kedi köpek gördüğü gibi titremeye başlıyor.
Evde evcil, bizimle yiyen içen bir papağanımız var ondan da çok fazla olmasa da korkuyor, yanına yaklaştığında tepki veriyor.
Ha geçti ha geçecek derken bugün ta uzaktaki köpeği görüp titremeye başlayınca farkettim ki eve kapanınca iyice artmış korkuları

Kitapları-boyamaları hayvanlı, sürekli olarak hayvanlardan zarar gelmeyeceğini anlatıyorum ama yok nafile. Bu arada ben de hayvanlara çok düşkünümdür, bebekliğinden beri sokaklara mamalar koyduk, sevdirdiğim de olmuştu. Neden böyle bi durum oluştu, geçer mi, geçerse nasıl geçer? bunlar hakkında değerli fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim
Not: bugün araba seslerinden, sokak gürültüsünden de korktu ve hemen titremeye başlıyor :/

Benim yigenimde 3 yasina kadar kopegimle gayet oynarken birden bire korkmaya basladi yani oyle boyle bir korkma degil ciglik cigliga korkuyor. Nedenini bizde anlamadik 🤦🏻‍♀️ donem donem mi oluyor acaba bilemiyorum.

Merhabalar

Kızım 2 yaşında. Köpek uzağımızda havluyo evde korkuyo. Dışarda kedilerim peşinden koşuyo sevmek için ama bu aralar korkuları arttı. Evde odada yalnız kalmak istemiyo birini istiyo yanında. Bu arada hayvan korkusu bende de var ama beni küçükken hep kuzenim korkuttu.

İşte benim de korkum tam olarak bu
25 yaşındaki kuzenim kedilerden tiksiniyor. Bi yere gidip oturalım etrafta kedi varsa çığlık atıyor ya ayaklarına değerse diye🙄
İçgüdüsel diyeceğim ama bilemiyorum
Ben doğasına bıraktım
Ama komik duruyor koca kız küçücük bir kelebekten korkup kaçması yada kediden
Siz isterseniz bir pedegogtan yardım alın
Bizimki geçti isterse zaten gidip konuşurbir uzmanla
Ama ona göre o normal biz anormalmişiz:)

Benim kızım arkadaşlarından karanlıktan korkmayı öğrendi.yani bir gün durduk yere ben karanlıktan korkuyorum anne dedi o zman dört buçuk yaşındaydı halen evde ışıklar açık uyuyoruz..birinden farketmeden öğrenmiş olabilir mi?

Birden başlamadı aslında bebekliğinden beri hayvanlardan rahatsız oluyor, büyüyüp tepkilerini göstermeye başlayınca aslında ne kadar şiddetli olduğunu anladım
Bu pandemi dönemimde de iş iyice çığrından çıktı
Hayır,kimse korkutmadı
Bebekliginden beri diyince, duyu bütünleme sorunu geldi benim aklıma.

Dogustan gelen 2 korkumuz var sadece, yuksekten dusme ve yuksek ses. Geri kalan tum korkular ogreniliyor veya sonradan kazaniliyor maalesef. Bence cok ufakken besleme sirasinda havladiklari icin korkmus minnos :( nasil gecer hicbir fikrim yok acikcasi ama sakin ve ufak bir cins kopek severek baslayabilir tahminim.
Benim de sorunum benim bebeler sizinkinin aksine bana cekmisler. Sokakta kesi, kopek ne varsa hepsi sevilecek, hepsine gunaydin ya da iyi uykular denecek. Yemek verildiyse yiyip yemedigi kontrol edilecek ve gerekiyorsa zorla yedirilecek 🙈🤦🏼‍♀️😂 korkum bi gun ters bi hayvana denk gelmeleri :(

Kıyamam titriyor öyle mi?
Birdenbire korkmaya başladı ise, Rüyasında görmüş olabilir
Köpekleri çok severim ama rüyamda bir kez sokak köpeği bana saldırdı o günden beri biraz tırsıyorum ben de ne yalan söyleyeyim.

Back
X