Çocuk Hastalıkları Kizimin iki aydir atesi var-Boyle bir sey yasayan oldumu?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Zeynebciyim

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Mart 2016
17
1
1
36
Merhaba arkadaşlar. Benim kizim 9 aylıq. ocak ayının 23 ateşi oldugunu bildim. Hemen doktoruna telefon açtim bana azrasin, ukraferon mum, novesetrin ilaclarini kullan dedi. Kulandim kecmedi. Sonra doktora goturdum bogazinda iltihab var dedi pensilinle yika dedi, yikadim ateş yine dusmedi, antibiotik vur dedi 4 tane vurduq ataes yine dusmedi. bu defa da hastanede yatdiq. Cocukda retgen olundu pelevmaniya cikdi. serum yapildi antibiotikler konuldu (fortum, zaviraks, metonidazol) yine ates dusmedi. Kan analizlerinden mikroplazma hominus ve ueroplazma cikti. Doktoru bundan ola bileceyini soyledi immunel konuldu yine dusmedi ateş. Şimdi taburcu olduq doktor bu cocugun bir seyi yok apar eve dedi. Fakat bu gune kadar çoçuğumun ateşi var. Ara ara 36.8 oluyur birde bakmişsin 39.6 oluyur. Ne yapacagimi bilmiyorum. Boyle bir sey yaşayan oldumu lütfen bana yardim edin. Bu ne ola bilir?

Çocuğa kan tahlili yapılana kadar bir dünya ilaç dayamışsınız adam size telefondan ilaç söylüyo alıp kullanıyorsunuz, ben ciddiye dahi almazdım yazdıklarından şaşkın bir doktor izlenimi aldım sen o doktoru değiştir, benim bildiğim hemen yapılır kan idrar hormon testleri

Bence de check up isteyin , her şeyine etraflıca bakılsın. Sürekli ateş aniden çıkan ateş normal değil
İnş hiçbir şeyi yoktur kuzucuğun geçmiş olsun

geçmiş olsun canım
yaklaşık 7 /8 yıl kadar önce kızım 3.5 yaşlarında iken benim de başıma geldi kulladığım ateş düşürücü şuruplar ve fitiller fayda etmedi .ateşi hep 40 ve 41 lerde 38 ve 39 a zor düşüyordu 5 gün süren ateş sonunda acil de iğne yaptırdık o anda düzeldi 15 gün kadar sonra tekrar ateşlendi ve hiç bir şekilde düşmüyordu .en son gittiimiz doktor kanda bi değerin çok yüksek olduğunu bunu düşürmek için menenjitte kullanılan iğnelerden verdi ve ateş için ise sadece aspirin(sizi yanlış yönlendirmek istemem) kullanabileceğimizi ve bu rahatsızl ığın adı sebebi belli olmayan ateş (kavasaki ) olduğunu söyledi .tedavi sonrası ise 15 /20 gün kadar daha ateş devam etti o sürede aspirin kullandım . yaklaşık toplam3 ay boyunca sürdü ve bu süre içinde ateşi vardı. sonra kızım düzeldi.
size tavsiyem doktorunuzu değiştirin kan değerlerine baktırın ben acıbadem feriha laçin hastanesin de yaşlı bi çocuk dr.na gitmiştim şu an için ismini hatırlayamıyorum dr. un
geçmiş olsun rabbim açil şifa versin.

Çok geçmiş olsun. Ateş dönüşü olmayan şeylere sevep olabilir Allah korusun hemen en kapsamlı yere götürmelisiniz teşhisi için..
Allah şifa versin

ailesel akdeniz atesi olabilir.bu aylarda sürekli ates normal değil hele de anne sütü alıyorsa
Benimde aklima İlk o geldi bir arkadasim aylarca acil servislerinde care aramisti doktorların kadincagizi bir kovmadiklari kalmisti birseyin yok neden sürekli geliyorsun diye sürekli azar işitiyordu hatta psikolojiye gitmesi gerektiğini söylüyorlardı sonuç akdeniz ateşi ve taşıyıcı sı olduğu ortaya çıktı hatta çocuklarınında taşıyıcı oldukları ortaya çıktı bu sayede

evet ben taşıyıcıyım mesela.ailemizde var bu hastalık ve bebeklikte sebepsiz ates olarak ortaya cıkıyor.çünkü 1 yaşa kadar cocuklarin atesi bronşit zatüre gibi seyler olmadıgı sürece hele de anne sütü alıyorsa 37 nin üstüne pek çıkmaz diş durumunda bile

geçmiş olsun
Kadir Tuğcu diye bir çocuk doktoru var bilmem biliyor musunuz? ben sizin yerinizde olsam ona sorardım. bir forum var orada sorularınızı yöneltebiliyorsunuz.
internetten arayın çıkar.

Bence bir arastirma hastanesine gidin. Demekki antibiyotiklik birsey yok, cocugun baska bir rahatsizligi var ve tedavi edilmesi gerek. Acil doktorlari atesi gorunce serum, antibiyotigi basip gonderiyorlar.

Garip bir durum ateşten başka bir belirti yokmu. Birde anneoluncaanladım sitesinde kadir tuğcu ya sorun bir yol gösterir belki. Bende hep bunu yazıyorum umarım yasak değildir ama gerçekten çok yardımcı oluyor. Amerika da olduğu için saat farkı var aynı gün dönemeye bilir ama ertesi gün muhakkak cevap verir.

Istanbul da iseniz kanuni sultan süleyman hastanesine götürün.

Ve böyle durumlarda sakın özel hastane tercih etmeyin

Hiç sorma kedimiz hastalandı eşimin tanıdığı bir veteriner i aradık bayram dı ozaman da adam burda değil. Görmeden ilaç oneremem dedi. Insan hayatı bukadar basit mi ya.

Okmeydanı Eğitim araştırma hastanesinde Sevim ÇİÇEK.Çok iyi bir dr.Ayrıca özel gibi muayene ediyor.

geçmiş olsun
Kadir Tuğcu diye bir çocuk doktoru var bilmem biliyor musunuz? ben sizin yerinizde olsam ona sorardım. bir forum var orada sorularınızı yöneltebiliyorsunuz.
internetten arayın çıkar.
Ane olinca anladim sitesine girdim de sorumu Kadir Tugcuya nasil sora bilirim, siteye uyemi olmaliyim acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…