Doğuma Hazırlık Kızımın isim anketi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

kızıma hangi isim sizce güzel?

• ASYA

OY: 68 56,2%
  • DİLAY

OY: 21 17,4%
  • DİLARA

OY: 32 26,4%

• Ankete Katılan
    121
  • Anket Kapalı .

superisi2006

hoşgeldin miniğim
Kayıtlı Üye
16 Mart 2008
609
4
318
Diğer
Kızımın ismi konusunda çok kararsız kaldık. Kısmetse ikinci kızımız dünyaya gelecek. İlk kızımın adı İlayda. İlaydanın anlamı superisi. İkinci kızımız için Asya, Dilara yada Dilay ismini düşünüyoruz. Anlamlarını da yazayım.

Asya: En büyük kıta anlamında birde yunan mitolojisinde denizlerin kızı, superisi demekmiş. Asya mitolojisinde de güzellik tanrıçası demekmiş. Ama bu mitoloji ile ilgili anlamlar ne kadar doğru bilmiyorum

Dilara: gönül alan, gönül okşayan, gönlü dinlendiren demekmiş

Dilay: Gönlü aydınlatan ay

Oylarınızı bekliyorum

bilmiyorum biliyor musunuz dilara arpca bi isim ve asli dilara degil dil-aray...

sadece bir bilgi yanlis anlasilmasin...

öyle diyosun ama hep çocuk olarak kalmıcak ki ilerde büyüdüğü zamanda isim yakışmalı. hem konuyu açan o isimleri beğenmiş onlardan birini seçiyoruz

tamam bende fikir veriyorum..ayrıca çocuk olarak kalmayacağını ve büyüyeceğini bildim için daha bir titizlik göstermesini tavsiye ediyorum.eğer çok beğendiği bir isim olsaydı bunu hiç tereddütsüz koyardı demekk burada çelişkili bir durum var.

Cnm verdiğin seçenekler arasında ASYA hoşuma gitti.Ama ben şahsen kızım olursa NEVRA istiyorum.Anlamı 1-Işık ışıltı parlaklık 2-Beyaz çiçek

E tabi bu kız birde büyüyecek.Nevra büyüdüğünde de ağır bi isim olur diye düşünüyorum.

öyle diyosun ama hep çocuk olarak kalmıcak ki ilerde büyüdüğü zamanda isim yakışmalı. hem konuyu açan o isimleri beğenmiş onlardan birini seçiyoruz

tamam bende fikir veriyorum..ayrıca çocuk olarak kalmayacağını ve büyüyeceğini bildim için daha bir titizlik göstermesini tavsiye ediyorum.eğer çok beğendiği bir isim olsaydı bunu hiç tereddütsüz koyardı demekk burada çelişkili bir durum var.

bilmiyorum biliyor musunuz dilara arpca bi isim ve asli dilara degil dil-aray...

sadece bir bilgi yanlis anlasilmasin...
teşekkür ederim
yorumun için sağol
şuana kadar gördüğüm dilaralar hep güzel olmuştur..:nazar:
teşekkürler
hiç birini beğenmedim..çocuk ismi çok önemli biraz daha araştırmanı tavsiye ederim.
tabiki oda sizinb zevkiniz ama biz ailecek bu isimler arasında seçim yapmaya çalışıyoruz. yinede sağolun
asya yada süreyya da güzel bir isim
yorumunuz iiçin sağolun
Cnm verdiğin seçenekler arasında ASYA hoşuma gitti.Ama ben şahsen kızım olursa NEVRA istiyorum.Anlamı 1-Işık ışıltı parlaklık 2-Beyaz çiçek

E tabi bu kız birde büyüyecek.Nevra büyüdüğünde de ağır bi isim olur diye düşünüyorum.

Nevra da güzel bir isim umarım kızınız olurda bu ismi koymak nasip olur

Arkadaşlar aranızda tartışmaya gerek yok biz bu üç isim arasında kaldık 3 kişilik ailemizde ve sizlerden bu isim için oy istiyoruz ki genelde en beğenileni bulmak için.

Birbirinizi kırmanıza sebep olmak istemem

Alternatif isim önerisi istemediğiniz için bu üç isimden birini seçmek gerekirse ben DİLAY diyorum...
İnşallah kolay bir doğum olur.Allah sağlıklı bir şekilde kucağınıza almayı nasip etsin.Sağlıklı, mutlu, uzun ömürler versin..........

üst komsumun kızının ismide asya annesi o kadar güzel sesleniyor ki kızım olsa bende asya koyabilirim hem anlamlarıda güzelmiş aklıma birde al yazmalımda türkan şorayın ismide asyaydı kızınızda al yazmalı selvi boylu güzel bir kız olur inş ama yanına bir isim daha koymanızı öneririm dini bir isim yada hanım sahabe isimlerinden olabilir benim oğlumun ismi muhammed metehan aile büyüklerimiz muhammed die sesleniyor bizler metehan die neyse allah güzel yazılar yazsın yavrunuzaa

Back
X