Doğuma Hazırlık kızımın ismi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

magicat

tam zamanlı anne
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2014
5.099
18.180
248
kızlar ben siteyi uzun zamandır takip ediyorum konu açmak bugüneymiş :) benim öyle büyük bir sorunum yok. derdimi kısaca anlatayım, kızıma iki isim koymak istiyorum ilk isimde bir sorun yok. ikinci isim olarak ben masal ismini düşünüyorum, bazıları güzel isim diyor. kimileri de 30-40 yaşına gelince kimse masal ismini kullanmaz çok gereksiz ya başka isim koy ya da hiç koyma diyorlar. ben 30 yaşındayım masal ismini keyifle kullanırdım ama çok kafamı karıştırdılar. siz ne dersiniz?

30-40 yaşına gelince ne olunuyormuşki. onu anlamadım. Ne sacmaca

bence takmayın böyle şeylere. ben de masal ismini istiyordum kızım için ama eşim aynı bahanelerle istemedi. ona göre teyze ya da nine olunca masal ismi olmazmış. modern isimler erkeklere alışılmadık geliyor. yeniliğe açık değiller galiba. ben koyamadım kızıma masal bari sen koy arkadaşım.

Günümüzde masallar derin sular berkcanlar çok var düşündüğümüzde bu çocuklar yaslandıgında hemen hemen aynı kuşağın ınsanları olucaklar o yüzden tek modern isim kızınızda olmuş olmayacak haliyle:)

Bence çok güzel isim :) yaşlarımız yakın, ben de keyifle kullanırdım düşündüm de :) Sağlıkla büyütün prensesinizi :nazar::KK46:

İki ismin ikisi de %90 kişide kullanılmıyor.

Benim de yeğenlerimin iki adı var, biz evde birinciyi kullanıyoruz. Okulda ikinciyi kullanıyorlar.

Benim de işyerinde tanıdıklarım var, adını öğreniyorum. Sonra resmi evrakta imzası geçiyor, bir bakıyorum ikinci bir adı daha varmış. Ama pratik hayatta kullanmıyor, çoğu kimse de bilmiyor.

O yüzden ben iki kızıma da tek isim koydum.

Çok güzel bir isim .30 -40 yaşına gelince zor kullanmaz. Yeni doğan tüm çocuklara şimdi böyle isimler veriliyor. Geleceğin 30 -40 yaslari onlar

Son günlerde benim de aklımda olan iki isimden biri Masal ve Hayal.. ama eşinin dediği gibi kullanım açısından zor olur diye düşünüyorum. Kararsızım

benim eşim karışmadı da bazı akraba ve arkadaşlar sert çıktılar sağolsunlar. destek ve fikirleriniz için teşekkürler :)

benim eşim karışmadı da bazı akraba ve arkadaşlar sert çıktılar sağolsunlar. destek ve fikirleriniz için teşekkürler :)
Akraba ve arkadaşlara neymiş cnm :) önemli olan esin ve senin fikrin kızın ona modern bir isim taktığın için memnun bile olur büyüdüğünde.

onların 30-40 yaşlara geldiği zamanlardada isimler o şekilde olacak zaten şuanda bile çocuklarda garip garip isimler var masal gayet normal :)

23 yaşındayım kendi ismime ve arkadaşlarımın isimlerine baktığımda 40 50li yaşlı insanlarda pek bu isimleri göremiyorum.
Çünkü isimler dönemden döneme farkediyor.
Sizin çocuğunuzda büyüdüğünde o dönemin isimleri hep Mira , Derin , Duru falan olacak
Masal ismi çok güzel bence. :nazar:
Yine de içiniz rahat etmez eşinizi ikna edemezseniz yanına Zeynep gibi bir isim koyabilirsiniz :KK68:

Kuzenim kızına koydu Teyzem çok karşı çıkmıştı ama koydu zamanlada alıştı insanlar masal duru oldu ben Üçler diye isim duydum kizlar

Benimde kızım olursa kesinlikle adını masal koyucam muhteşem bir isim . İki isim koymayın hele ki en çok kullanılan zeynep i asla sadece masal olsun :)

Back
X