Doğuma Hazırlık kızımın ismi??

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

ozgenmete59

yakışıklı prensim
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2014
187
38
38
kızlar kızımıza efsa ismin koymayı düşünüyoruz sizce nasıl ?? oğlumda kardeşin olcak dediğimizden beri ayşe olcak o diyor ayşe efsa olarak dedik ama bilemiyorum ayşe garanti olacak yanına başka bi isim öneriniz ne olabilir??

Benim kizimin adi da Ayse Sare..
Efsa ismini de begendim guzelmis.
Sare Asya Şura Azra Elif de begendigm isimlerden..

Benim kizimin adi ayşe şura canim gayette guzel uyuyor :) ayşe afra ve ayşe sude de uyuyor bence :KK66:

Canım Rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin.. Senden duyunca anlamına bakmak istedim ismin belki senin de bilmen gerekir diye söyleyim dedim
Anlamı:
"Efsa’nın anlamı çoğu sitede ‘Cennet ırmağı’ olarak geçiyor.
Cennete dört ırmak var: Tesnim, Selsebil, Kevser ve Kafur.
Gördüğünuz gibi Efsa Cennet ırmaklarından biri değil!
Efsa Farsça olan afsūn kelimesinden gelir. Afsūn Türkçemize Efsun olarak geçmiştir ve ‘sihir, büyü,hile, ’ gibi anlamlar taşır.
Efsa ise ‘sihirbaz, büyücü, hileci’ demektir.
Her ne kadar kulağa hoş gelse de, Efsa koyulmaması gereken bir isim."

Sude isminin anlami surulmus, ezilmis manasinda :KK43: Arkadasim kizinin ismini Sude koyacakti anlamini ogrenince vazgecip; anlami rahatlamis,sukuna ermis, kederden uzak manasinda olan Asude koydu :)
Paylasmak istedim..

Sare yi begeniyorsaniz Sare derim.
Bade kulaga hos geliyor ama anlami kotu. Kizimin adi Ayse Sare.. Cok cok severek koydukk..
Aaa tam netleşmedi ama biz de kızımızın adını ayşe sare koymayı düşünüyorduk görünce şaşırdım:) isim kişiliği etkilermiş sizin kızınızın davranışları nasıl merak ettim:)

Aaa tam netleşmedi ama biz de kızımızın adını ayşe sare koymayı düşünüyorduk görünce şaşırdım:) isim kişiliği etkilermiş sizin kızınızın davranışları nasıl merak ettim:)

Masaallah cok guler yuzlu. Insanlari, hayvanlari ve cocuklari cok seviyor. Asiri hiperaktif. Bir dakika yerinde durmaz.. MasaAllah oyle cok aglayan mizmiz bir cocuk degil. Ilgiyi cok sever.. Inatlasmasi yoktur. Istedigj bir seyi vermezsem baska bir seyle kandirabilirim:) Agresifligi olur ara sira. Az bucuk sinirli yani. Bu arada 1.5 yasinda.. Adini soranlar surekli Sare'yi anlamaz, merak eder ve anlamini sorarlar.. Iki isimle hitap ediyoruz. Cok cok seviyorum kizimin ismini. En onemlisi insanin icine sinmesi. Cevremdekilerin geneli Sare ismini begenmediler ama bu beni hic etkilemedi. Hakkinzda hayirlisi olsun :)

X