Kizimin neyi var?

Simdi doktordan donduk, tonsilit olmus, bu seferlik supheli bi durumumuz yok yani ama doktorda eski ates oykumuzu okuyunca not dustu hasta dosyamiza, takip edilsin diye.

Geçmiş olsun boğazları acıyor mu yutkunurken? Sadece ateşle seyreden viral enfeksiyonlar var. Başka hiçbir belirti olmayabiliyor. Zaten doktor da sıkıntı görmemiş

Simdi doktordan donduk, tonsilit olmus, bu seferlik supheli bi durumumuz yok yani ama doktorda eski ates oykumuzu okuyunca not dustu hasta dosyamiza, takip edilsin diye.
Geçmiş olsun Allah şifa versin yarım limon sıkıp içine biraz tuz koyup vermeye çalışın bademciklere çok iyi geliyor

Bir el-ayak olabilir mi? Bazi cocuklarda sadece ates yapiyor cunku. Benim oglumda oldugunu normalde asla anlayamazdik taki kizim el-ayak oldugunda elinde cikarana kadar.
Bir de benim aklima 5. hastalik geldi. uzun sureli sadece bir ates ve direncli bir ates, atesin bittigi gun vucutta cikan kirmizi-isilik gibi bir dokuntu.
Benim cocuklar 6. hastalik olmuslardi, ben de bilmiyordum o vakte kadar. Antibiyotikle cozulecek bir durum degil virus oldugu icin, sadece 6 gun falan yuksek atesle ugrastik. Hatta o zaman ilk defa ilac caprazlamak zorunda kalmistim cunku 4 saat falan ancak dayaniyorlardi, sonra tekrar ates cikiyordu. Asiri bulasici birsey ama bir defa olduktan sonra bagisiklik kazaniyorsun ve olmuyorsun.
Ben de ikiz var, ikisinde de hamileligimde tespit ettikleri kalp delikleri vardi. Ufurum diyorlar turkiyede. Benim cocuklar o yuzden kontrol altindalar. Kiziminki 1 yil sonra kapandi ama oglumda hala cok ufak bir delik var. 4-5 yas civari tekrar gelin bakalim dediler. Bence siz farkli bir cocuk kardiyologuna tekrar gidebilirsiniz, ikinci bir gorus icin cunku bu vakte kadar kapanmasi gerekiyordu, en azindan benim doktorumun soyledigi bu. Belki bu sebeple atesleniyorr olabilir cocugunuz.

Oncekinde yoktu ama ben su an kizimin bogazinda beyazliklar gordum, sizin cocuklarinda bogazinda beyazlik var miydi? Bu sefer enfeksiyon sanirim ama daha az once ortaya ciktigi icin oncekiyle bagdastirdim ister istemez
scarlet fever da olabilir. Dili de cilek benzeri bir hale geldi mi. Google gorsellerde bir aratabilirsiniz. Asiri bulasici ve cok illet bir hastaliktir. Bakteriyel oldugu icin antibiyotik kullanmasi gerekiyor.
Ard arda mesaj atiyorum kusura bakmayin aklima geldikce yaziyorum, benim cocuklar 2.5 yasindalar neredeyse ve 1.5 senedir krese gittikleri icin her turlu musibet ile ugrastim ben bu sure zarfinda

Bu arada bademcik de olabilir. Bademciklerde boyle sacma ve israrli ates yapiyor ara ara. Benim gorumcemin oglu 2-3 haftada bir yuksek atesleniyordu ilk baslarda. Acilde herkes bunlari taniyordu o derece atesliydi. Sonra bademciklerini aldirdilar cocugun gecti o israrli ates. Kbb ye goturmenizde de fayda olabilir.

Geçmiş olsun Allah şifa versin yarım limon sıkıp içine biraz tuz koyup vermeye çalışın bademciklere çok iyi geliyor
Deneyeyim bunu tesekkur ediyorum,

El-ayak degildi diye dusunuyorum cunku kardesi var ve bulaş olmadi, cok yapis yapis yasiyorlar birbirlerine

Gittigimiz kardiyolog docentti, bu zamana dek o da gecmesi gerekiyordu diye dusundugu icin profu olan hocasiyla gorustuk, o da bakti ve ayni sekilde dogumsal olabilir ama cok onemsiz bir buyukluk ve yerde zamanla gecer, hic onemli degil dedi yani iki uzman gorusu aldik acikcasi, bendede ufurum var, yillardir onemsiz bi buyuklukte diye hic ustune dusulmedi oyle yasiyorum.

Scarlet fever'a da baktilar, o da degil, o yuzden kawasaki'den suphelenildi, o da degil, dediler.

Altinci hastaligi daha once geçirdik, besinci hastaligi da gecirdigimizi dusunuyorum, cunku boydan boya dokuntu doktugumuz 2 ayri hastalik surecimiz oldu.

Benimkide 1 senelik kres macerasinda surekli hastalandi her ay en az 1 kez yuksek atesli hastalik atlattik o yuzden dun artik acilci doktor bogaz kulturu aldi, bu cocukta birsey etki birakmis olabilir elimizde done olsun diye.

Sanirim kalbe etki birakiyormus böyle sürekli hastalanmak o yuzden tedavi gormesi gerekirse sebebini bilelim dedi.

Neyseki bu sefer tonsilit oldugu kesinde (bogazi bembeyaz) neyle ugrastigimizi biliyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…