Kızımın odasını ayırmak

Acilinden bir uyku rutini yapın ve direkt ilk günden yatağına yatırın.
En geç saat 19 da yatağında olsun.
İlk gün uyuması 2 saati bulabilir.
İlk 3 4 gün sabır ya Rab diye haykırırsınız yüksek ihtimal ama en fazla 1 haftaya alışır.

K

Bu yazıdan kesinti yapmişsiniz.
Hayır 233.ayet dediniz açtım ve tamamını kopyaladım buraya yapıştırdım. Siz çocuğunuzu 2 yıldan sonra yorulup yada uykusuz kalıp sebebiniz her ne ise kendi isteğinizle bıraktırmak istiyorsanız bu sizin seçiminizdir. Ama buna dini alet edip vay efendim haramdır deyip onun arkasına saklanıp yapmayın. Bu zihniyetiniz ve dini anlama biçiminiz sizi yorar. Din hakkında çokta konuşmak istemiyorum ama dayanamıyorum sizin gibi bağnaz bir şekilde dinimizi kendine göre yorumlayıp ahkam kesen insanlara.

Hayır 233.ayet dediniz açtım ve tamamını kopyaladım buraya yapıştırdım. Siz çocuğunuzu 2 yıldan sonra yorulup yada uykusuz kalıp sebebiniz her ne ise kendi isteğinizle bıraktırmak istiyorsanız bu sizin seçiminizdir. Ama buna dini alet edip vay efendim haramdır deyip onun arkasına saklanıp yapmayın. Bu zihniyetiniz ve dini anlama biçiminiz sizi yorar. Din hakkında çokta konuşmak istemiyorum ama dayanamıyorum sizin gibi bağnaz bir şekilde dinimizi kendine göre yorumlayıp ahkam kesen insanlara.
Evet din bağnazlıktir
Bebegim daha 6 aylık
yorulup birakmak istedimi yazmişsiniz
Carpıtmayın lütfen

Evet din bağnazlıktir
Bebegim daha 6 aylık
Carpıtmayın lütfen
Hayır çarpıtmıyorum ne alakası var. Benim yazdığım basit cümleleri bile yanlış anlıyorsunuz. Dini yanlış anlamanız çok normal. Din bağnazlık değil hoşgörüdür bu arada.

Bu yatak ayırmayı yaş küçükken yapılmalı. 2 yaşına girmiş zorlanırsınız yarıda kesmeyecekseniz kolay değil ve sabır taşı olmak lazım.
yatacağı yeri ayarlayın yanında uyuyana kadar kalın gece uyandığında geri yatağına götürün. İlk zamanlar alışması için öğle uykularını yatacağı yerde uyutun sonra gece uykusuna geçin.

ben 6 aylikken dr onerisiyle ayirdim odasini simdi biraz zor olabilir sanki artik daha bilinclidir kiziniz uyuyana kadar yaninda yatip uyuduktan sonra yanindan ayrilarak deneyin
bende park yataktan nirmal yataga gecirmek istiyorum ama gece uyanirda kalkar diye korkuyorum

Evet din bağnazlıktir
Bebegim daha 6 aylık
Carpıtmayın lütfen

Şimdi ban yiyeceğim; bu fıkhi bir bilgi-yorumdur.
Ayet olarak açıkça yok; alim/hoca yorumları olarak var.
Hatta öyle bir ayırım yapılmış ki:
Erkek çocuk: 2 sene emzirme (Max)
Kız çocuk: 1 buçuk sene emzirme (Max)

Ben baya okudum bu konuları, senelerce "Neye-nasıl inanıyorum, inandırılıyorum" diye ve okudukça, düşüncelerim değişti. Siz de okuyun, nerelerinden ne sokuşturulmuş, ne yorumlar din oluvermiş, ne ne kadar mantıklı-değil, neye göre diye tartın.
Böylece bağnazlık ile sade inancınızı ayırırsınız, ona buna "Ov ovv haram" diye atlamazsınız.

Bakara suresi
233.ayeti bi araştirin
Bosuna yorma kendini laf anlatamazsin :) bende katiliyorum iki yastan fazla emzirmek haram diyememde iyi degil diye biliyorum.
Odayı ayirmakta cok gec kalmissiniz bukadar bagimli olmayin cocukla once memeyi kestirin sonra odayi ayirin bunda bukadar abartacak bisey yokki. Esinin senle yatmamasi daha buyuk problem burda

Ban yiyebilirim ama yinede söylemek istiyorum
2 seneden sonra bebeği emzirmek kesinlikle haramdır
Bi araştırım derim
Lütfen hurafelerle insanları yanlış yönlendirmeyin. Bir şey hakkında haram demeniz için ispatta bulunmanız gerekir.

Polemik yaratmayın, ilahi kitapta bu konuda haram geçmiyor. Din konusu yasak, daha fazla yorum yapmak istemiyorum. İspatınızı mesaj atarak yapabilirsiniz.

Konu tasinir siz de ban yersiniz, tecrubeyle sabit
ancak kv kp ve kaynim bana atladi temali konular bdv ye dahil

Sorunuza gelince arkadaslar gibu meme ve oda ayirmanin ayni surece denk gelmesinin uygun olmadigini dusunuyorum.
Bence odasinda yere bir yatak yapin.
Beraber bir iki ay orada yatin.
Emzirerek uyutuyorsaniz o sekilde cok daha kolay olacaktir
Daha sonra memeden kesince bir sure daha beraber yatin ya da o yatağında siz yer yataginda yatin ama yaninda olun.
Uykulari uzadikca yavas yavas yerinize donersiniz

bebek telsizler bebek kamerası var bnce uyuttuktan snra odasına yatırabilirsinz .. alışması ileri de sizin içinde ii olur..

Acilinden bir uyku rutini yapın ve direkt ilk günden yatağına yatırın.
En geç saat 19 da yatağında olsun.
İlk gün uyuması 2 saati bulabilir.
İlk 3 4 gün sabır ya Rab diye haykırırsınız yüksek ihtimal ama en fazla 1 haftaya alışır.

Siz bu cocugun huyunu karakterini biliyor musunuz da recete veriyorsunuz?
Pat diye 19da yataga yatirinmis
Tabii ogreniz ne de ogrenilmis caresizlik
Bu şekilde fare de egitebilirsiniz

Su uyuku egitimcilerinin zararini nasil telafi edicez hic bilmiyorum..

Öncelikle sütten bir an önce kesin, görün bakın Hayat nasıl kolaylasiyor 😁 yeterince emzirmissiniz zaten.

Ben park yatağı odasına taşıdım sütten kesmeden önce. Bir süre o şekilde takıldık.
Sonra sütten kestim ve hala park yatağında yatıyordu.

2.5 yaşından sonra kendi yatağına geçirdim.

Süt kesmeye birlikte alıştığı yatağı değiştirmek etkiler diye düşündüm belki öylede olmazdı ama yaptım.

Merhaba kızlar; bir sorunum var, kızım iki yaşında olacak bu ay içinde park yatağını kaldırıp ona yeni bi yatak aldım ama henüz orda yatamıyır çünkü yatak kendi odasında ve ben henüz odaları ayırmaya hazır değilim çünkü kızım gece meme için çok uyanıyor ve kıpır kıpır yatıyor. Şuan için onun yatağını babası kullanıyor kızım da bnmle yatıyor. Şimdi ben kızımı memeden ayırıp kendi yatağına geçirip eşimi de artık refaha kavuşturmak istiyorum ama nasıl yapmalıyım bana fikir verir misiniz? Kızımın odasına bi yer yatağı alıp bi ay kadar onunla mı yatsam acaba diyorum? Konu taşınır belki bilemiyorum :KK23:
YouTube da bu konu ile ilgili videolar var. Yatırıp yanında durma, sonra yavaş yavaş uzaklaşma gibi. Pedagoglar güzel yönlendiriyor.

Olaya bak ortalık fetva alimleri ile dolmuş.
Hanımlar bebekleriniz emzirmek isizn keyfiyetinizdedir.
Emzirmek zorunda değilsiniz 2 sene sonra kesmek zorunda da değilsiniz.
2 sene bir öneri orta yoldur.
Bunu en basit cami hocasına sorsanız bile söyler ki bunu bu topluöa gelmiş bütün ilim sahipleri demiştir.
Tabi Adnan Oktar dinliyorsunuzdur bileme..

Oğlum iki buçuk yaşında hala beşiğiyle yanımızda yatıyor. Memeyi buraktı birkaç ay önce ama çok delç yatıyor ve kış olduğu için üstü açık kalıp üşür diye korkuyorum... Yazın ayırmayı düşünüyorum bende. Montesori model alıp bir süre yanında yatmayı düşünüyorum. Bence ayırmak için gece boyu kesintisiz uyumasını bekleseniz daha iyi olur.
Ayırma yöntemleri için takipteyim.

Siz bu cocugun huyunu karakterini biliyor musunuz da recete veriyorsunuz?
Pat diye 19da yataga yatirinmis
Tabii ogreniz ne de ogrenilmis caresizlik
Bu şekilde fare de egitebilirsiniz

Su uyuku egitimcilerinin zararini nasil telafi edicez hic bilmiyorum..

Ban yemek istemiyorum ama inanın sizden bana illalllah geldi....

Back
X