• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KIZIMIN ÖĞRETMENİ

kirmizilihatun

Guru
Kayıtlı Üye
25 Mart 2009
734
567
323
kızım bu sene ilkokul 3 . sınıf...
öğretmeni çocuk psikolojisinden hiç anlamayan birisi. Sürekli çocukları azarlayarak eğitim vermeye çalışıyor.

Kızım kabalıktan hiç hoşlanmaz , yapı olarak hassas bir çocuk.. Öğretmeni kendisine değil diğer arkadaşlarına yaptığı muameleden bile rahatsız olup bana anlatıyor sürekli..bu sene daha yeni okul açılmış olmasına rağmen ilk günden başladı yine öğretmeni. Af edersiniz ama ödevini yanlış yapan çocuğa "gerizekalı mısın sen, salak mısın nasıl ödev yapıyorsunuz..Sınıfda gürültü yapınca ağzınızı yırtarım veya ertesi gün getirmeleri gereken bir şey için unutursanız döverim "v.b sözler.
Bizim evde bile böyle sözler söylenmezken örnek alması gereken insan profilinin bu şekilde davranması beni çok rahatsız ediyor. Kızım anlattığında tepki vermiyorum öğretmenine cephe almasın diye bu sene benim sınıfımı değiştir anne ben bu öğretmeni istemiyorum demeye başladı.
şikayet mi etsem öğretmeni nereye şikayet edebilirim . ya da nasıl bir yol izlesem fikir verir misiniz.

bir veliyle görüştüm öğretmenden memnun olmadığımı söyledim. yaptıklarından bahsettim ..Bana alsında öğretmenin özünde iyi biri olduğunu söyledi. :KK57::KK57: bu sene 3 . sınıf olduğu için sınıf değiştirmesini istemiyorum.1 senesi kaldı zaten sonra ortaokula geçecek

bir veliyle görüştüm öğretmenden memnun olmadığımı söyledim. yaptıklarından bahsettim ..Bana alsında öğretmenin özünde iyi biri olduğunu söyledi. :KK57::KK57: bu sene 3 . sınıf olduğu için sınıf değiştirmesini istemiyorum.1 senesi kaldı zaten sonra ortaokula geçecek

öğretmen çok öenmli. ilk okul3. sınıfta kötü bir öğretmenim vardı.. hayatımın içine etti afedersiniz.. hala hatırladıkça neden ilk okulu onda bitirmek için bekledim ki derim.. çocuğunuz mutsuzsa şayet değiştirin okulu. 2 yıl büyük sıkıntı çünkü...

benim kardeşim ben okumucam anne olcam derdi ilkokuldayken.
Asla okumucam, ev hanımı olcam derdi.
Hiç anlamamıştık.

Ortaokula geçince çocuk bir değişti şaşarsınız. Bir ders çalışmalar, arkadaşları ile buluşup ödev yapmalar falan.
Biz sonradan öğrendik ki ilkokul öğretmeninden korkuyormuş.
Kadın sert mizaçlı biriydi. Tüm sınıf korkuyorlarmış. Kardeşimin arkadaşları da ortaokulda aynen kardeşim gibi çok değiştiler.

Bence bir yıl bir yıldır, çocuk bu kadar rahatsızsa sınıfı değiştirmenizi öneririm. Ki normalde çocuklar pek talep etmezler böyle bir şey, çünkü kendi arkadaşlarından ayrılmak istemezler.Bence anlattığından daha fazla problemi de olabilir. Ya da siz çocuğunuzu daha iyi tanırsınız zaten, belki çok dışa dönüktür bilemicem.

Senenin başındayız henüz.Bu seneyle birlikte 2 yılı var hala.Öğretmen değişikliği çocuğu sarsmasın diye önerilmez ama sizin çocuğunuz kendisi istiyor.Sınıfını değiştirmezseniz başarılı olmasını beklemeyin.

başka sınıfa aldırabilirsiniz aslında
benim oglumda 1 sınıfa basladı cocuklara cok ıyı davranıyormus ogretmen okuldakı en ıyı 2 ogretmen bırısı dıyorlar. ancak sıra olurken cocuklar gelmıyor ders saatı sınıfa gelıyor dırek cocuklarda cok kucuk malum bırı orada bırı burada baska sınıflara gırıyorlar bızde dusunduk degıstırsekmı dıye ama napalım dedık kaldık.

147 ye şikayet edebilirsiniz. Çocuğunuz değiştirmeye istekliyse değiştirin. Onlar bizim en değerli varlığımız. İki yıl bir çocuk için uzun bir süreç. Başka bir alternatif varsa neden çeksinki.

Ogretmenlerin itibarini düşürmek icin konu açmayın. Bu konuda yapilacak tek sey var : ogretmen degistirmek. Begenmeyen degistirir.
öğretmenin itibarını düşürmek için konu açtığımı nereden çıkardınız.
belki bizim gibi aynı olayı yaşamış birileri vardır belki sınıf değiştirmek o kadar kolay bir karar değil bence.
bazı öğretmenler kendi davranışlarıyla itibarını kaybediyorlar zaten. Ama kesinlikle işini iyi yapan öğretmenleri tenzih ediyorum

kızım bu sene ilkokul 3 . sınıf...
öğretmeni çocuk psikolojisinden hiç anlamayan birisi. Sürekli çocukları azarlayarak eğitim vermeye çalışıyor.

Kızım kabalıktan hiç hoşlanmaz , yapı olarak hassas bir çocuk.. Öğretmeni kendisine değil diğer arkadaşlarına yaptığı muameleden bile rahatsız olup bana anlatıyor sürekli..bu sene daha yeni okul açılmış olmasına rağmen ilk günden başladı yine öğretmeni. Af edersiniz ama ödevini yanlış yapan çocuğa "gerizekalı mısın sen, salak mısın nasıl ödev yapıyorsunuz..Sınıfda gürültü yapınca ağzınızı yırtarım veya ertesi gün getirmeleri gereken bir şey için unutursanız döverim "v.b sözler.
Bizim evde bile böyle sözler söylenmezken örnek alması gereken insan profilinin bu şekilde davranması beni çok rahatsız ediyor. Kızım anlattığında tepki vermiyorum öğretmenine cephe almasın diye bu sene benim sınıfımı değiştir anne ben bu öğretmeni istemiyorum demeye başladı.
şikayet mi etsem öğretmeni nereye şikayet edebilirim . ya da nasıl bir yol izlesem fikir verir misiniz.
Bu ciddi bir sorun kesinlikle. Başka velilerle konuşup ortak bir şeyler yapabilirsiniz. Sınıf değiştirmek kalıcı bir çözüm olabilir ama her zaman kendimizi kurtararak hayata devam etmemiz ne kadar doğru?

bu sene 3 . sınıf olduğu için sınıf değiştirmesini istemiyorum.1 senesi kaldı zaten sonra ortaokula geçecek
Yanlış düşünüyorsunuz kendimden örnek vereyim ilk okul öğretmenim mükemmel bir kadındı hala onu örnek alıyorum biran evvel kızınıza kulak verin okul müdürüyle görüşüp Sınıfı değiştirin 1 sene diyorsunuzda bu sene yeni başladı daha 2 sene var dolu dolu.

Back
X