kizimin sorulari?

Ah_kalBiM

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2009
723
181
37
Merhabalar
Bir ay once resmen bosandik.
4 yasindaki kizim bana su sorulari sormaya basladi.
1.anne babami neden sevmiyosun
2.anne babamla neden kustunuz
3.siz neden beraber yatmiyosunuz.
Bunlari ima edecek hic bi soz konusmamaya itina gosterdim halbuki.

Sizce anlayacagi dilde nasil cevap verilmeli?

Merhabalar

Benimkiler ben 6 yaşımdayken ayrıldı. Hiç bunları sormadım ama bana hep kendileri açıkladılar. ikisi de ayrı ayrı.

İnsanların birbirleriyle anlaşmak zorunda olmadıklarını, birbirlerinin iyi insanlar olduklarını sadece artık birbiriyle anlaşamıyor olduklarını, bunun benimle hiçbir ilgisi olmadığını ve annem babam olarak hep yanımda olacaklarını söylediler.

Ama çok soru soruyorsa en doğrusu bir pedagogla birlikte ilerlemeniz olur.

cocuk psikolojisi cok hassas ve kirilgan bi yapiya sahiptir. bu konuda daha profosyonel yardim almanizi tavsiye ederim . adem gunes hocanin sayfasini ziyaret edebilirsiniz,muhakkak faydasi olacaktir. kolayliklar diliyorum

Merhabalar

Eski eşiniz kızınızla görüşüyor mu? Görüşüyorsa ve bu tip cevaplar vermişse sorularına, etkilenmiş olabilir.
İkinizde ortak ve net cevaplar vermeye gayret edin sorulara. Daha çok yeni, kızınızın alışması, kabullenmesi zaman alacaktır. Pedagog desteği alabilirsiniz.

ay canım :KK43: 4yaşındaki bi çocuk diyoruz ama onlar neler düşünüyorlar kendi içlerinde diimi. dediklerini okurken boğazımda düğüm oluştu. eminim geçerli sebepleriniz vardır boşanmakta. hakkınızda hayırlısı inşallah kızınızla mutlu olursunuz, ama hiçbir çocuk anne babasız bi yuva haketmiyor ya, çok üzülüyorum çok :KK43:

Offf çok zor bir durum. Allah yardımcınız olsun. Bende sırf bu yüzden bosanamiyorum. Aynı yaşta bir evladım var. Eşimle ayrı kaldığımız süreçte bende bu soru ve sorunlarla karşılaştım. Tabi bir araya geldik tekrar. Bakıyorum o mutlu ben mutsuz. Kendimi égale ediyorum oğlum için. Ne kadar doğru bilmiyorum. Ama siz yeni bir hayata başladınız. Yavaş yavaş her şey rayına oturur. Çocukta bu düzene alisjr. Pedagog eşliğinde bunu zamanla halledebilirsiniz. Allah yardımcınız olsun.

Merhabalar

Merhaba,
Çocuklar anne ve babanın kendisi yüzünden anlaşamadığını ve bu nedenle boşandıklarını düşünerek kendilerini suçlarlar. Siz sadece sorunun o olmadığını fazla ayrıntıya girmeden NET bir şekilde ifade edin.

Onu geçiştirmeye çalışmayın ve ikinizin cevapları aynı olsun farklı şeyler farklı cümleler kafasının karışmasına neden olur ve olayları kendi bilinci içinde değerlendirmeye kalkar buna izin vermeyin.
Birbiriniz ile anlaşamadığınız ve ayrı olduğunuz zaman daha çok mutlu olacağınızı, ona karşı sorumluluklarınızı yerine getirmeye devam edeceğinizi, onu hep çok sevdiğinizi ve bu duruma alışması gerektiğini söyleyin.
Evden giden kişi baba olduğuna göre, gitme sebebinin kızınız olmadığını ona anlatıp ikna etmesi gerekir. Evden giden kişi için kendini suçlu görüyordur büyük ihtimal ve kendini terk edilmiş olarak hissedebilir.
Kolay gelsin, onu sevdiğinizi hissettirin :)

3 yasina kadar cocuklar duygu ruyasinda olurlar ve 4 yasinda aniden gozlerini acar ve dunyayi gormeyi baslarlar diyor Adem Gunes..eger bosanmadan onceki huzursuzluklariniza kiziniz sahit olduysa bu sorulari sormasi bosanmanizla alakali degil sadece,gozlerinin acilip neler oldugunu anlamaya calismasiyla alakali.
yapacaginiz en dogru sey bi pedogogdan yardim almak,3-6 yas arasi cocuklar kimlik olusturur,hem sorulari dogru yanit bulsun yavrunun hemde gelisimi guzel gitsin.

ah benimde ileride korktuğum şey işte.. ama ben pedagog a götürmeyi düşünmüyorum bir zor durum söz konusu olmazsa, babasıyla konuşup 3 ümüz bir arada oturup konuşuruz diye düşünüyorum.

X