- 29 Mayıs 2021
- 3.024
- 5.932
- 108
- 40
- Konu Sahibi iyikiamaiyiki
-
Evet var,hatta aynı ofiste çalışıyorlarMerhaba böyle bir durumda ben çocuk ve ergen psikiyatrisinden görüş alırdım. Doktorun görmesi bana daha doğru geliyor.Uzmanlığının da çocuk ve ergen olmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Yaşadığınız şehirde mutlaka vardır.
öyle mi diyorsunuzZararın neresinden dönülürse kardır. Üzülmekten haklısınız ama sıkı destek ve takip ile toparlayacaktır.
çok saolunÜzgünüm ama sizin kızınız 9 yaşından beri “ben topluma uyum sağlamakta zorlanıyorum, yardıma ihtiyacım var” diye bağırıyordu. Bir çocuğun 15ini görmeden adli suça bulaşması bile sizi tedaviye yönlendirmemiş. İnsan hayret ediyor. Bakın psikolog bile demiş genelde birinci sınıfta geliyor aileler diye. Çünkü bazı çocukları otoriteyle sınıf düzeniyle tanışınca yapamıyorlar, ve bunun belirtilerini veriyor. Artık çocuğunuza eğilmenizin, bir sorunu olduğunuzu kabul etmenizin vakti. Yoksa evladınızı kaybedersiniz.
Lütfen bu kadar psikoloğa gittik geçmiştir diye düşünüp kendi kendinize tedaviyi kesmeyin.
Veya burda size önerilen yapay zeka gibi şeylere dalga geçiliyormuş gibi yaklaşmayın. Veya “özel okul artık para veriyorum daha anlayışlı olurlar” diye hiç düşünmeyin. Ben Anadolu lisesinden özel olula geçmiş bir öğrenciydim. Özel okul, Anadolu lisesinden çok daha disiplinliydi (diğer velilerden gelecek parayı kaybetmektense sadece sizinkini kaybetmeyi gözlerini kırpmadan kabul ederler)
Şimdiye kadar çocukmuş artık ergen. Önünüzdeki günler daha Zor olabilir. Güçlü durup evladınızın iyiliği için gerekeni yapmak zorundasınız. İnşallah bu yeni psikolojik destek dönemi kızınıza çok iyi gelir
öyle mi diyorsunuz
bu şu durumda sanırım ilaçsız mümkün değil
Aslında ilaçsız terapi yöntemi ile bu durumun geçmesini istedik ancak bu ilkokul 1. sınıf döneminde mümkündü, şuan geç kaldık bence
İflah olmazsın sen vallahi bak dürtüsellik tehlikeli diye mi biliyorsun ya ben gerçekten her şu konuyu gördükçe deliye dönüyorum bu kadar bilinçsiz şuursuzca bu yaşa nasıl geldiniz o çocuk ne şekilde büyüdü aklım hayalim almıyor gerçekten.çok saolun
evet çok haklısınız,ilkokul 1. sınıftan beri birçok sorun yaşadık ve gözümüzü kapattık.geçer diye bekledikama geçmedi
En korktuğum şey dürtüsellikti ve çok endişe ediyorum.dürtüsellik tehlikeli diye biliyorum
Konu sahibi her şeyden bahsetmemiş. Gizliyor gibi bir şeyleri. İnsanlar kolay kolay çocuğuna tehlikeli olabilir demez.İflah olmazsın sen vallahi bak dürtüsellik tehlikeli diye mi biliyorsun ya ben gerçekten her şu konuyu gördükçe deliye dönüyorum bu kadar bilinçsiz şuursuzca bu yaşa nasıl geldiniz o çocuk ne şekilde büyüdü aklım hayalim almıyor gerçekten.
Dürtüsellik nedir Dehb nedir bununla alakalı milyon tane kaynak var dürtüselligi olan bir çocuk ya da ergen ilaç terapi ve en önemlisi sürekli aileden destek görmeli.
En çok yandığım konu bu oldu ben ve benim gibi anneler insanlar yıllarca uğraşıyoruz eğitim terapi destek ne gerekiyorsa bunun gibiler çıkıyor çocuk son raddeye gelmiş geçer sandık dürtüsellik tehlikeli diyor ne diyim ki yazacağım çok şey var da neyse
Hiçbirşey için geç değildir. Annelik öğrenilen birşey bence. Ben de çok zorlandım. Henüz hala vakit var. İlk basamak psikiyatristtir diye yazmaya gelmiştim ben de. Anladığım kadarıyla çalışan annesiniz ve işyerinizde çok yoruluyorsunuz. O yüzden takadiniz kalmıyor. Evde yardımcı büyük de yoksa insan neye yetişeceğini şaşırıyor. Ama siz kontrolü artık elinize alın. Babalar çocuklarla ancak oynar, hoş vakit geçirir. Ama kontrol annededir. Maalesef ki böyle. Maddi durumunuz idare eder seviyede ise daha rahat çalışma saati olan bir iş düşünün ya da bir süre ara verin bence. Spor ya da sanat neye ilgisi varsa onun üstüne götürün çocuğunuzu. Randevuları aksatmayın sürekli takipçisi olun.Merhaba herkese, dün psikolog görüşmemiz vardı ve bilgi vermek istedim size
Ben ilk görüşmede grip olduğum için çok fazla görüşemedim ve dün sorduk
Odasına geçip 40 dakika görüştük
Yapılan test sonucunda kızımda %50 dikkat eksikliği,%50 dürtsellik varmış ki korktuğum şey dürtüsellikti
Dediki genelde bu tarz durumlar ilkokul 1. Sınıfta iken tedavi ediliyor ancak siz şuan hem ilaç hem terapi şeklinde ilerlerseniz daha etkili olur, genelde aileler son senede gelip ilaç içip sınava kadar hemen düzelmesini istiyorlar bu durumda da geç kalınmış oluyor dedi
Bizi aynı ofiste çalıştığı psikiyatra yönlendiricek inanın çok üzüldüm
Dün ordada ağladım geç kaldığımız için, iyi bir anne baba olamadığımız için, hep geçer diye beklediğimiz için
Kızım psikoloğa içimde bir ses var bana yap diyor demiş
Sahte facebook hesabi acip arkadasini tehdit etmis. Arkadasinin ailesi de savciliga vermis yanlis hatirlamiyorsam.Bu ne mahkemesi, kimse konuştu diye kimseyi mahkemeye vermez. 13 yaşında ne yaptı da mahkemelik oldu?
Teşekkürler. Devlet okulu olsaydı çocuğun ailesi bu kadar uğraşmazdı sanırım. Ben birisini dövdü sanmıştım.Sahte facebook hesabi acip arkadasini tehdit etmis. Arkadasinin ailesi de savciliga vermis yanlis hatirlamiyorsam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?