kızımın tuvalet sorunu

hacerminahmet

ozel gunlere sabundan buketler yapilir
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2015
234
49
18
36
hanımlar merhaba yardıma ihtiyacım var. 3 yaşında bir kzım var. normalde tuvalet sorununu çözmüştük her seferinde sorunsuz bir şekilde gidiyordu fakat son bir aydır. tuvalete gitmek istemiyor 5 gündür kakasını yapmıyor, yapmakta istemiyor artık doktorluk bir sorun haline gelmeye başladı. bu bir aydır sürekli böyle yemekte normal yiyor.böyle bir sorun yaşayan varmı

hanımlar merhaba yardıma ihtiyacım var. 3 yaşında bir kzım var. normalde tuvalet sorununu çözmüştük her seferinde sorunsuz bir şekilde gidiyordu fakat son bir aydır. tuvalete gitmek istemiyor 5 gündür kakasını yapmıyor, yapmakta istemiyor artık doktorluk bir sorun haline gelmeye başladı. bu bir aydır sürekli böyle yemekte normal yiyor.böyle bir sorun yaşayan varmı
sorun şöyle olabilir midesi bulanabilir şiddetli gaz olur. ama şimdiden kabız olmuştuır o :D sen ona kayısı suyu içir kendini yedir bak nasıl mıcıyor :D
demek birşeyden ya ürktü veya ilgilenmeniz için yapıyor da olabilir.

Tuvalete mi gitmiyor artik yoksa cisini mi yapmiyor.
eger cisini yapamiyosa domatesi veya suyunu icerse iyi gelir.kayisi suyu da.
Tuvalete gitmemek icin tutuyosa belki korkmustur biseyden.

alt komşumun kızı da yaşadı bu sorunu

başlangıçta oyunu bırakmak istemedi erteledi

sonra bir kere kabız olup acıyınca her seferinde ertelemeye tutmaya başladı

birden gelip benim kakam gelmedi derdi

yani geldi ama tutuyor yoksa kim gelmedi der

bir ara kanamıştı bile

krem sürdü sıvı yedirdi

herkes çocuğa yemek yesin diye tv çizgi film vs açar o tuvalette açtı vs vs

yavaşta yumuşattı

düzenli zeytinyağı içirdi

süt kabız yapıyordu onunkini sütü azalttı

meyve vs artırdı

şimdi de arada tutuyormuş oyundan ayrılmamak için ama tuvalet sesleri azaldı yoksa akşam boyunca ağlardı hem ağlar hem yapmazdı

Cocugunuzu uzen bir şey olmuş olabilir.ilgi olarak üzerinde bir eksiklik hissetmiş olabilir.
Benim kızım 4 une girecek üzerinde ufacık bir ilgi eksikliği hissetsin uzulsun bırakıyor,tutamıyor bir nevi olaylara tepkisi
Büyük tuvaletini de yapmıyorsa poposunda yırtık çatlama olabilir.
5gundur yapmıyorsa kakası içinde kurumuş olabilir yapmazsa doktora götürün

Psikolojik veya fiziksel bir sorun oldugunu sanmıyorum. Çocuğunuz anal dönemde. Zorlamayın fazla ilerde cimriliğe ve inatçılığa yol açabilir. Şuan kendi eğilimleri ile sizin istekleriniz arasında çatışıyor. Lazımlığı var mı çocuğunuzun? Çocuklara özel lazımlıklar oluyor. Birlikte seçip alabilirsiniz heves ederse tutmaz tuvaletini

Kıyamam beş gündür nolmuştur o çocuk.canım kayısı suyu falan içir.arkadaşın çocuğu ilk kakasını yaptığında korkmuş.sanırım acıdı biraz.sonra bir sene kakasını wc ye yapmamış annesi bez bağladı beze yaptı hep.sonra yavaş yavaş alışmış tekrar.pskolojik olabilir.doktora görünün bence.

sağolun hanımlar doktora bir kere götürmüştüm sadece poposuna baktı bir şey yok dedi bu çatlak nasıl anlaşılıyor acaba sadece karnım ağrıyo diyo başka hiçbir ağrsı sıkıntısı yok bende üstüne gtmek istemiyorum kotkmasın iyice paniklemesin bilmiyorum napıcam lazımlığıda var ona hiç yapmıyo

hanımlar biz birde çişe alışalı tam bir yıl oldu böyle sıkıntı yaşamamıştım son bir aydır bu sıkıntı

demekki sıkıntısı olmuş canı acımış ya da başka bişi lutfen doktora gıdın danışın sıvı besleyin kabız yapan şeylerden uzak tutun ...

Benim kizim da 2bucuk yasinda son 1 aydir. Kaka yaparken zorluk cekiyordu. Nedenini sorguladigimda kendi kendime aklima iki neden geldi veya ikisi de birbiriyle iliskiliydi. Ilki kizimin kaka yaparken zorlanan ve aglayan arkadasi var sanirim o oyle kaka yapmamak icin aglarken kizim da korkmus olabilir ve kakasini tutmus diye dusundum. Cunku o ilk defa kakasini tutup yapmadiktan sonra kizim cok cok zor cikardi ki aglaya aglaya ve sanirim catlak olmasa bile epey acidi ve ondan sonrasi zaten kaka geldiginde kendini tutmak icin harcadigi eforu kaka yapmak icin harcasaydi bu kadar sarpa sarmazdi. Artik emindim kizimin bagirsaklarla ilgili bir sorunu yoktu ama korkmustu ve kendini tutuyordu. Tutarken bile agliyordu yani. Sonra soyle yaptim oncelikle kakasi tas gibi oluyodu haloyle bekleyince cikarken cok kotu oluyordu ben de zeytinyagi veroyodum al olac diye kasikla veriyodum.bu biraz yumusamasini sagladi. Bi de hikaye gibi anlatiyodum bu cok etkili oldu onda.iste bir cocuk varmis kakasini yapmiyormus hastaneye gitmis falan falan..rabbim sifa versin cok ama cok zor bisey. Iste bugunlerde yeni yeni eski haline dondu sayilir cesareti geldi

evey çok sıkıntılı bir süreç Allah yardımcımız olsun hepimizin çocukları için şimdi yaptırdım sizin de söyediğiniz gibi hikaye anlata anlata yaptırdım ama sert bir kakası yok aslında çok tuttu artık dayanamadı. çişini tutmasa hiç bir sıkıntı yok çişini yapınca kendiside mutlu oluyor. anne karnım çok rehatladı diyor

Çocuk anal dönemde. Eğer fizyplojik bir sıkıntısı yoksa, psikolojik olabilir. Pedegogdan yardım alabilirsiniz.

ah canim kiyamam ben 1yil çektim .
kabiz mi oldu . çocuklar kakalarindan korktugunda boyle oluyor . cocugun kakasini gormesine kesinlikle musade etmeyin ama bakma bakma diye degil bi sekilde caktirmadan gormemesini sağlayın. kolay wcye cikmasi icin de zeytinyagi icirin .

Back
X