Kızımın uykuda meme alışkanlığı

Altagracia_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2018
1.514
3.919
133
Merhabalar
Bebeğim 8 ay 10 günlük sadece memede uyuyor geceleri artık çıldırma noktasına geliyorum bu gece kaçkere uyandığını sayıyım dedim 15 den sonra bıraktım
9 gibi yatırıyorum 12 ye kadar ya bir kez yada hiç kalkmamış oluyor daha sonra bazen 10 dakıkada bir bazen yarım saatte bir uyanıyor memeden ayrıldığını farkettiği an çığlık çığlığa ağlıyor
Mama ve devam sütü yemiyor ek gıda az alıyor ama dün akşam doyduğuna eminim alışkanlıktan sürekli emzik gibi memeyi kullanıyor.Önerilerinize ihtiyacım var

Uyku eğitimi önerisi gelir.
Bana uyku eğitimi vermek 15 kez kalkmaktan daha zor geliyor.
Allah yardımcınız olsun.
Oğlum 2 yaşında bu gecenin hemen hemen tamamında emzirdim.
Büyüdükçe pek de azalmadı kalkmaları, uyku eğitimini araştırın daha fazla büyümeden.

Benimki de memeyle uyuyordu. Gece uyanma huyu çok olmadığı için çok takmıyordum ama çok sinir bozucu. Babası uyutmaya başladı öyle kurtulabildik. Sabırlı bir adamdır eşim. Konuşarak, oynayarak rahatlattı bir şekilde çocuğu. İlk başta çoook uzun sürdü ama sabredip vazgeçmeyince oldu. Anneyle olunca o meme bir şekilde yakalanıyor. Zor valla kolaylıklar diliyorum.

Benimki de öyle memeyle uyurdu. Uyuyunca çekerdim. Dalar bir iki saat sonra geri uyanirdi. Çok zorlanıyordum hey gidi. Ama sizinki kadar kritik değildi sanırım. İki yaşına yakın olmadığı kadar sık uyanmaya başlayınca sütten kestim. Derin uyumaya başladı. Allah yardımcınız olsun. Bununla uğraşması çok zor.

Uyku eğitiminden başka hiçbir çözümü yok maalesef büyüdükçe daha da zorlaşıyor. İnstagramda İrlanda’lı anne var tüm postlarını videolarını yala yut notlarını al ve başla tek gerekli şey sabır. Sabaha kadar emdiği için ek gıda almıyor, aynı durumdayız.

6.aydan sonra uykunun önemi süte ağır basıyor.Artık kesintisiz uyuması gerek.Emzik vermeyi deneyin.Ya da uyanınca su teklif edin ben 2-3 gün öyle verdim süt olmadığını anlayınca uyanmadı sonra.

6.aydan sonra uykunun önemi süte ağır basıyor.Artık kesintisiz uyuması gerek.Emzik vermeyi deneyin.Ya da uyanınca su teklif edin ben 2-3 gün öyle verdim süt olmadığını anlayınca uyanmadı sonra.
Emzik almıyor su da deniyorum yok o meme ağzına gircek illa bazen hiç emmeden ağzına girince direk uyuyor bazende uzun uzun çekiyor

Uyku eğitimi benim için çok çok zor ben yapamıyorum yapanlara helal olsun

Baldan anneyi biliyorum sizin değinizi ilk defa duydum takip ettim. Teşekkür ederim

Benim oğlum da öyleydi ne yaptıysam olmadı. Emzik de emmezdi. 2 yaşında memeden kesince kurtulmuştum resmen.
Bunuda merak edıyorum aslında
Meme dışında uyumayı bilmeyen çocuk nasıl memeden kesılıyor? Hem memesinden hem uykusundan olmuyor mu böyle

Meme dışında uyumayı bilmeyen çocuk nasıl memeden kesılıyor? Hem memesinden hem uykusundan olmuyor mu böyle
Merak etmeyin bir şekilde kendileri uyuyacaklar
21 aylık oğlum emerek uyuduğu halde uykuya dalışlarında emmiyor
Biraz garip bir cümle oldu :)
Yani emiyor, sonra emmeyi bırakıp dönüyor ve uykuya dalıyor kendi
Ayrıca bebekler Memeyi emzik gibi kullanmaz :)) emziği meme gibi emerler

http://www.lllturkiye.org/2015/12/memeyi-emzik-gibi-kullanmak-ne-anlama.html?m=1

Valla doğrusu en büyük korkumdu. Ama ilk önce gece uyandığında vermedim meme hiç bir şekilde yanına yattım uyuyana kadar. Sonra da gündüzden kestim. İki üç günde halloldu. Aslında sizde gece yatmadan önce iyi beslendiğinden emin olduktan sonra gece uyanınca ağlasada vermemeye çalışın Bir süre sonra alışacaktır.

Denedim ama meme ağzına girmeden ağlaması durmuyor uykusu oluyor birde gözünü açmadan çığlık atarak ağlıyor

Memeden kesince kendi kendine dalmayı öğrencekse 1 sene daha dayanırım uyku eğitimini gözüm hiç kesmiyor korkutuyor beni

valla sıkın dişinizi. nasıl eziyet haline dönüşüyor iyi bilirim ve hatta iki kere tecrübe ettim. ama insan o eziyeti bile özlüyor çocuklar büyüdükçe:) uyku eğitimi mevzusu hiç bana göre de değildi denemedim bile.

Yalnızım sanıyordum çevremdeki tüm bebişlerin uykuları düzenli gelinimiz doğum yaptı 10 günlük bebek 3 saat uyuyor zor uyandırıyorlar ben 2 saat kesintisiz uyusam seviniyorum. Şimdi uyuyor kızım 1 saat oldu gündüz uykuları iyi ama gece

Benim kızım gündüz de her 10-15 dk da bir iki memeye açtırıp bir onu bir diğerini emiyordu. Yemek yerken bir lokma yese üzerine meme emiyordu. Vermesem yakamı yırtıyordu mekan farketmeksizin, gece de aynı moddaydık. Tiryaki ötesi bişeydi benim kızım. 16 aya kadar dayandım ve istifa ettim emzirmekten hiç bu kadar bitik moda gelmemiştim son zamanlarımızda. Geçen hafta kestim memeden, ilk bikaç gün geceleri “ya ver yaa veeer” diyerek çok şiddetli ağladı. Hala bir kere kalkıp meme istiyor ama şiddeti azaldı.
Uyku eğitimini ben de veremedim.
Allah yardımcınız olsun ama bundan sonrası çok daha zor olacak sizin için memeden yakın zamanda kesmeyecekseniz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…