Kızımın yaşadığı hayal kırıklığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gerçekten ben de bunu araştırıyorum şu an, şiddet yanlısı diyebilmek için çocuğun şiddetin anlamını biliyor olması gerekmez mi? Şiddet yanlısı diyebilmek için o çocuğu iyice gözlemleyip bütün olaylar karşısında tepkisini dışa vururken şiddete meyilli olup olmadığını anlayabilmek gerekmez mi?
Tek bir olay karşısında nasıl tepki verdiği bir çocuğun hatta bir yetişkinin şiddet yanlısı olup olmadığını gösteremez benim mantığıma göre. Belli başlı bir gözlem süresi gerektirir. O yüzden bu tip yargılamalar ve yakıştırmalar günlük hayatta da yapılıyorsa çocukların işi gerçekten zor.
Pedagoglar bile bir teşhis koymadan önce çocuklarla uzun vakit geçiriyorlar. Çocuk itti diye şiddet yanlısı olmaz. Ha başka emareler vardır; onlara bakılır ve öyle bir teşhisi pedagog koyarsa kabul edilir diğer söylenenler laf-u güzaf. Geçiniz.

Yok çünkü öyle bir şey.
Çocuklar okul öncesinde duygularını bilmiyor, kontrol edemiyor. Beyninin o kısmını kullanamıyor ki öfkesini kontrol etsin.
Biri mesela konudaki gibi sürekli yanında gezerse ve çok kızarsa git diye ittiriyor. Amacı çocuğun canını yakmak, ağlatmak değil. Ondan kurtulmak. Burdaki çocuk mesela defalarca başka oyuncaklara gidip kurtulmak istemiş başarılı olamayınca patlamış. Çünkü henüz kibarca uyarabilecek kadar duygusuna hakim olamıyor ve parlıyor.
Bu durumdaki bir çocuğu etiketlemek, ailesini etiketlemek korkunç bir şey

bunun sebebi bence annelerin benim çocuğum prens-prenses, kimse onlara birşey yapamaz modu.
karşıdaki de çocuk ama kendi çocuğu ağladı ya, onun çocuk olduğunu unutup yetişkin seviyesinde davranışlar bekleniyor hemen.
kimse benim çocuğum onu nasıl rahatsız etti, acaba benim çocuğumun iletişimle ilgili sıkıntısı var mı diye de merak etmiyor mesela.

Mune Mune konumu kapatabilirmisiniz
siz beni gerdiniz yeterince rezil etmeye calistiniz.
ama stres topunuz degilim.
kardeşimavukat.bizzat mesajlarinizi attim.
konu yonetime kadar gidecek
Mune Mune
@Kazen
bilginiz olsun.dava açiyorum konu sahibine
Topikte ne oldu, kim kime dava açacak, kim kimin mesleğine anneliğine laf söyledi anlamadım, üyelerin forumdaki genel yorumlarına göre mi açtığı konuya yorum yapılıp, yorumlarının aynısını yaşatacağız ha ha ha deniliyor, bir şey anlamadım, sıcaktan beynim sütlaca döndüğü için mi anlamadım, neden anlamadım Allah'ım:KK42:
Ama tek bir şeyi anladım, her gün yapılan kavgalardan biri yaşanmış, topik rapor edilme trendinde 1 numara olmuş:)))
Konu kapatma isteği ve dava açılacak mesajı da var, eh ben susayım banlar konuşsun:KK14:

Son düzenleme:
Hanımlar,
konunun tüm sayfalarını bütün yorumlarını okumadım, zaten bu sitede başka konulara mesajlara bakmamız gerektiğinden pek de mümkün değil, malum 25 sayfada toplam 483 yorum var, bu yorumla birlikte 484 yorum olacak:))
Raporlardan ve tabii genel olarak sitede çıkan kavgalardan kapıldığım his, sanki bazen okumuş, belli yaşa gelmiş, meslek sahibi kadınlar değil de kreş yaşındaki çocuklar kavga ediyor gibi.

Mune bize hakaret ettiiiii:)))

Hakaret etmedim, hem çocuk olmanın ne'si hakaret, he bir de bu var, bana çocuk dedi, bana ergen dedi, bana teyze dedi hakaret etti, sanki bu dönemleri hiç yaşamamışız yaşamayacakmışız gibi, her şeyi ya hakaret kabul ediyoruz ya da gerçekten hakaret olanı o da hakaret mi canım diye yumuşatmaya çalışıyoruz:))) vakti olan şu 483 mesajı okusun, tartışma çıkan başka konulara da göz atın, benimle aynı hissetmezseniz ben de mune değilim, he hissetmezseniz vallahi özür topiği açacağım, bu da size sözüm olsun.

Durun not düşeyim sonra mune sen böyle demiştin diyenler olur, yazım aleyhime kullanılmasın:)))
Teyze, ergen vb lafları bu sözlerle hakaret ettiğini düşünerek yazanlar ayrı :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X