• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızımıza isim ece mi , zümra mı ?

Fatosxyx

Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2016
11
0
6
Merhaba Arkadaşlar,
Kızımıza eşimle beraber 6 aydır isim arıyoruz ama her anne-baba adayı gibi bizde hala karar veremedik :) Ben isimlerin çocuğun üzerinde etkisi olacağına inanaraktan anlamına bakıyorum.
Zümra (Zeki,Ahlaklı,Bilgili Kadın) gibi..
Betül (Kendini İbadete Adamış) gibi...
Eşim ise hem anlamına hemde modern olmasına bakıyor. Eylül,Öykü,Ece gibi...

En son ben Zümra, eşim Ece dedi. Sizce hangisi? Zümra ece olsa ikiside söylenir mi? ya da sizin başka önerileriniz var mı?

Iki isim sevmiyorum zor oluyor ve artık herkes iki isim koyuyor :KK12:

Bence ece çok güzel bir isim.... zümranin da anlamı güzelmiş. :KK200: fakat söylemesi zor gibi sanki. Ece kısa öz. Etrafimda çok ece olmasa koyabileceğim bir isim benim de.:anneadayı:

İki isim bende istemiyorum. İkisi birden söylenmez. Zümra'dan da vazgeçemiyorm. Eşimde Ece'den vazgeçmiyor :) Ama böyle giderse ben vazgeçecek gibiym :110:

Yani hevesinizi kırmak istemem ama zümranın anlamı güzel olsa bile söylenişi falan hiç estetik ve kullanışlı değil. Çok garip kaba bir isim. Hiç sevmedim. Ece daha zarif naif bi isim. Ben olsam ece koyardım. İki isim ben de sevmiyorum. Tek isim daha sade. Ece tek başına gayet iyi

İki isim bende istemiyorum. İkisi birden söylenmez. Zümra'dan da vazgeçemiyorm. Eşimde Ece'den vazgeçmiyor :) Ama böyle giderse ben vazgeçecek gibiym :110:

Ece güzel ece :confused:

Arkadaşımın kızının ismi ece çok da severim kızı da ismini de çok tatlı sevimli pamuk gibi bir kız çocuğu maşallah :KK36:

Inşallah sen de sağ salim alırsın kucağına :KK51:

ayrıca eşiniz çok zevkli imiş gayet modern ve de anlamları hoş isimlerbulmuş, ismin sadece anlamına bakarak karar vermek yerine biraz da kulağa hoş gelmeli anlamı içinde değilde üzerinde olmalı yoksa herkes anlamı ne diye sorar garip yada ilerde sorun teşkil edecek isimler konmamalı bence bu benim fikrim..

benim doktorumun kızının ismi zümra ydı okadar güzel geliyor ki kulaga telafuz ederken ben çook begenmiştim zümraaaa:KK47::KK47:

kulağa hoş gelmesi elbette önemli ama bir o kadar anlamı da önemli. İsim koyarken hadisleri dikkate alarak koymaya çalışıyoruz. Eşimde bu yüzden tek ece koyma taraftarı değil. Gerçekten çok zor bir karar. Önce 'Çocuğum olsa şu ismi koyardım' derdim.. Söylemesi ne kadar kolaymış :anneadayı::KK200:

benim doktorumun kızının ismi zümra ydı okadar güzel geliyor ki kulaga telafuz ederken ben çook begenmiştim zümraaaa:KK47::KK47:
Ece güzel ece :confused:

Arkadaşımın kızının ismi ece çok da severim kızı da ismini de çok tatlı sevimli pamuk gibi bir kız çocuğu maşallah :KK36:

Inşallah sen de sağ salim alırsın kucağına :KK51:
amin canım teşekkür ederm :)

Back
X