Mesela.orada 7 yaşında yeni okula başlayan çocuk var ben ona okuma çalışması yaptırmak istedim.Benim ailem buna uygun.
Neyi nerede yapacaklar biliyorlar.
Eş ailesi anlamaz bende isterdim götürmek oynatmak dede vs seviyor ama beni de rahat bırakmıyorlar keşke anlasalar.
Ben orada çocukla ilgilenince sorun çıkarıyorlar bende iş bekliyorlar sadece.
Çocuklara da kötü örnekler.
Kendi dayatmalari var sadece.
Yoksa kuzenlerle büyüsün isterdim.
Tek başına büyüyen çocuk zorlukla mücadelede zorlanabilir katılıyorum ama bence sosyal açıdan uygun aile lazım.
Bu zihniyetler ne zaman biter acaba yaMesela.orada 7 yaşında yeni okula başlayan çocuk var ben ona okuma çalışması yaptırmak istedim.
Kaynanam vs hemen bulasiklara yönlendiriyor ona göre gereksiz bu işler.
Kadın tarla kültürunde büyümüş.
Bitmez bence.Bu zihniyetler ne zaman biter acaba ya
Eki Görüntüle 2891724
O çocuk da büyüyünce eğer erkekse karısına karısı soru sorunca elinin körü der gider telefon oynar her şeye mıymıylanır ben birsürü iş yapıyorum der sonra döner karısına sende evde bütün gün yatıyorsun birde kafamı şişiriyorsun der de der yani sonu yok. Kadınsa da aynı şekilde ileride ne çocuklarına bir şey öğretebilir ne de eşine saygısı olur o da aynısını yaparBitmez bence.
Bu tipler hala var.
Orada üç yaşında çocuk var bu ne soruyor dönemi gereği.
Aileyi görsen çocuğa kızıyorlar ebesinin Koru dedi biri.
Amann.simdi bu yerde sosyalleşmesi daha iyi
Kesinlikle katılıyorum. Benim de annem kötü polisti, hep hayır'lari o derdi, 'uslu durun yoksa eve gidiyoruz'lar ondan çıkardı, kaşini gözünü karartir bizi hizaya sokmaya çalışırdı (yazan arkadaş sert ceza vermiyrouz demiş, bizde de sert ceza olmazdı ama iyi polis kötü polis olurdu)Dört cocugu yanliz büyütmek kolay olmamistir, saygi duyarim elbette. Ancak bu çok kötü bir tavsiyedir. Bu sekilde cocuk bir ebeveyni daha çok sevecektir. Diger ebeveyni hep kötü hatirlar.
Otorite korku üzerine kurulmaz. Anne baba esit derecede esnek yada disiplinli olmali.
Bence de aileye bağlı. Esimin ailesi berbat bi aile tambi sacmalik ailesi. Tuvalet temizliği bile yok kapi kapatma mahremiyet yok.onun bunun Ilaci ha deyince alınıyor bagirarak konusuluyor..Bende öyle düşünüyordum da aileye bağlı bence
Benimkileri görsen çocuğu dag başında büyütesin gelir
Sosyallik açısından tabiki gerekli ama çocuğa anne müdahale etmeli kesinlikle.
O çocuklarla oynayacak.
Ama orada çocuklara dur deme Yok.
Dede şımartıyor aşırı.
Ayip yok.
Bence normal aileler için geçerli
merhaba, ben kamuda anasınıfı öğretmeniyim aynı zamanda 2 çocuk annesiyim. acaba evde tek sizinle kalınca fazla otoriter davranıyor olabilir misiniz? otoriter aile çocuklarında çok görüyorum bu tür davranışlar. ailenin ona kızıp engel olamayacaklarını düşündükleri dış ortamda abartılı şımarıklıklar gözlemliyorum. tabiki bu böyledir asla diyemem. sadece bir gözlemMerhabalar o kadar uzgun ve kotu hissediyorumki kendimi sizlerle paylaşmak istedim.. 4 yaşında bi kizim var son 3 aydir tanıyamıyorum. O kadar şimarik o kadar saygısız ki . Bir ortama giremiyoruz ailecek. Eskiden utangac sakindi utangacligini yensin isterdik simdide hic kimseden utanması kalmadı.bir yere gidiyoruz kapidan girdigi anda aaaaaa diye bir ciglik atiyor 15 20 saniye sürüyor o ciglik ardindan herkese dil uzatmalar basimi sisirdiniz gidin burdan diye kovmalar siz ne bicimsiniz demeler. Tek kaldigimizda annecim canim annem seni cok seviyorum diyor beni dinliyor bir nebzede olsa.en azindan zaptedebiliyorum. ama kapidan çıkınca sozumuz geçmiyor. Kimseye saygisi yok korkusu yok. Her gun konuşuyorum saygi sevgi kucuklugunden beri aşılamaya calistigim seyler. Bi anda boyle oldu anlam veremedim. Aile dostumuzun cocugu boyleydi 2 kere gorustuk ondanmi etkilendi bilmiyorum . Konusup anlatiyorum ozurler diliyor 5 dk sonra yine ayni.neyin ne oldugunu anlıyor biliyor ama inatlasiyor sanki.Mola yöntemini denedim olmadi. Ödül olmadi. Ustelik hamileyim 2 aylik agir geciyor ilk zamanlar . Ama bu simariklik hamileligimden once başladı. Pedagoga goturmeyi dusunuyorum ama oncesinde tecrubeli annelere danışmak istedim.
Çözüm öneriniz hayran kaldımÇok seveceği bir yere götürün, lunapark gibi. Saygısızca davrandığı an böyle davrandığın için dönmek zorındayız deyin ve eve geri dönün. Bir iki defa bunu yaparsanız yaptığının bir bedeli olduğunu anlar.
Küçük çocuklar konuşarak değil yaşayarak ders alırlar. 8' li yaşlardan önce çocukla hataları hakkında konuşmak hiçbir işe yaramaz, bi kulaktan girer ötekinden çıkar :)
Evet kimse buna deginmemis ama bir anda degisen davranis sebebi gelecek kardes olabilirhamile oldugunuzu soylediniz mi kiziniza
acikcasi baska bir sebep aramadimEvet kimse buna deginmemis ama bir anda degisen davranis sebebi gelecek kardes olabilir
Benim kizda kasim da 4 yasinda girecek ve son iki haftadir oda resmen bambaşka bir insan oldu.Merhabalar o kadar uzgun ve kotu hissediyorumki kendimi sizlerle paylaşmak istedim.. 4 yaşında bi kizim var son 3 aydir tanıyamıyorum. O kadar şimarik o kadar saygısız ki . Bir ortama giremiyoruz ailecek. Eskiden utangac sakindi utangacligini yensin isterdik simdide hic kimseden utanması kalmadı.bir yere gidiyoruz kapidan girdigi anda aaaaaa diye bir ciglik atiyor 15 20 saniye sürüyor o ciglik ardindan herkese dil uzatmalar basimi sisirdiniz gidin burdan diye kovmalar siz ne bicimsiniz demeler. Tek kaldigimizda annecim canim annem seni cok seviyorum diyor beni dinliyor bir nebzede olsa.en azindan zaptedebiliyorum. ama kapidan çıkınca sozumuz geçmiyor. Kimseye saygisi yok korkusu yok. Her gun konuşuyorum saygi sevgi kucuklugunden beri aşılamaya calistigim seyler. Bi anda boyle oldu anlam veremedim. Aile dostumuzun cocugu boyleydi 2 kere gorustuk ondanmi etkilendi bilmiyorum . Konusup anlatiyorum ozurler diliyor 5 dk sonra yine ayni.neyin ne oldugunu anlıyor biliyor ama inatlasiyor sanki.Mola yöntemini denedim olmadi. Ödül olmadi. Ustelik hamileyim 2 aylik agir geciyor ilk zamanlar . Ama bu simariklik hamileligimden once başladı. Pedagoga goturmeyi dusunuyorum ama oncesinde tecrubeli annelere danışmak istedim.
acikcasi baska bir sebep aramadim
Evet kimse buna deginmemis ama bir anda degisen davranis sebebi gelecek kardes olabilir
Davranislari ben hamile kalmadan evvel değişti. Kardeşi olacaginida zaten 1 ay once ogrendik onada soyledik surekli karnimi seviyor kardesim diyehamile oldugunuzu soylediniz mi kiziniza
Hayir surekli onun bir arkadasiymisim gibi geciyor vaktimiz. Otoriter veya sert bir tavir sergilemedimmerhaba, ben kamuda anasınıfı öğretmeniyim aynı zamanda 2 çocuk annesiyim. acaba evde tek sizinle kalınca fazla otoriter davranıyor olabilir misiniz? otoriter aile çocuklarında çok görüyorum bu tür davranışlar. ailenin ona kızıp engel olamayacaklarını düşündükleri dış ortamda abartılı şımarıklıklar gözlemliyorum. tabiki bu böyledir asla diyemem. sadece bir gözlem
Denedim inanın. Hicbiri yaramadi kalici bir cozum olmadi : (Annesi sadece ilgini cekmeye çalışıyor .Anne ben buradayım diyor .yapacağınız şey gitmeden ÖNCE kuralları belirlemeniz .Net kısa ve anlamlı olmalı .Bağırmak yok sana hiç yakışmıyor .Kaba konuşmak yok güzel durmuyor gibi .Güzel davrandığında küçük bir suprizin olduğunu belirtin aman önceden belirleyin üzülmesin yavrucak .Eğer güzel davranmazsa misafirlikte küçük bı uyarı sürprizi istemiyorsun galiba gibi .Ama mutlaka güzel davranışı övün imrendirin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?