Kizimla bütün bildiklerimi sasirdim

Badem Cicegi

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Mart 2019
409
788
53
Yedi yaşında bir oğlum 27 aylikta bir kızım var. Kızım doğduğundan itibaren altı ay dolumuna kadar çok sakindi bazen evde varlığını bile unutabilirdik. Kendi kendine uyuyordu uyandığında ağlamıyordu bile. Ancak sonrasında sebebini bulamadigim aglamalar, ofkelenmeler ve alnını sert yere vurmalar başladı. Evde bile ağlayarak hatta zırlayarak ve hatta böğürerek dolaşıyordu. Benim anlamadığım bi hastalık mi var diye defalarca doktora göturmeme rağmen her doktor söylediklerime güldü hiçbirşeyi yok gayet sağlıklı dedi.Hastanede cocuk gelişimi uzmanıyla görüştüm gayet sağlıklı dedi. Fiziksel hicbir sebep yok yani. Ama susturamıyorum gece uykularımız berbat sallanarak uyuyor altı aylıktan beri ama ne sallama ayaklarım duruyor gece yatağından gelip benim yatağıma gelmeye başladı gece üç saat oturuyoruz bazen uykusu var ama uyumuyor da uyutmuyor da .Gündüz de bazen kendi kendine çok güzel oynuyor ama cogunlukla içinden bir canavar çıkıyor sanki .Geçen ay evde düştü alnı yarıldı doku yapıştırıcısı ile yapıştırıldı darbe almasın iyileşene kadar dendi ama ne mümkün aklınıza gelebilecek heryere defalarca kafa atıyor sert olması bile engellemiyor.Sonrasi can acisiyla inanilmaz bir aglama.Aklima gelen elimden gelen herşeyi yapmaya calisiyorum ama nafile uyanik oldugu zamanin yuzde sekseni zırlayarak geçiyor. Ne yapacagimi bilmiyorum artık kendimi sıkmaktan bi hal oldum ama düzelmiyor. Fikirlerinize talibim.

internette denk geliyorum bazen aşının zararlarına 6. ay aşısından sonramı olduki neden birden değişsin ya da diş miki onu zorlayan mutlaka bişey olmalı neden değişti bu kadar

Kafasıni yere vurmak benim oğlumda yapardi o aylarda ya da öncesinde başladı, görmezden geldik zaten kızıp gözümüzün içine bakarak yapıyordu sonra o geçti, suanda 4.5 yaşında valla kolay cocuk değil deli deli hareketleri var. Birde oğlumda cok sakindi bebekken.

Kendisi bilerek mi alnını vuruyor yere?
Yoksa tehlıkelı hareketlerden oturu mu carpıp,dusuyor

Pedagogla gorusun kendine zarar verme derecesindeyse tehlikeli vardir bir sikintisi mutlaka cozulur
Görüştüm muhtemelen kendi istediği herşeyi size yaptırmak içindir dedi bir de sadece ben varken ağlıyor anneme eşime komşulara bıraktığım zaman gayet uslu duruyor diyorlar evde televizyon kullanmıyorum telefon tablet de çok az acaba ev dışında bunları görünce mi sakin bi çocuğa dönüşüyor

internette denk geliyorum bazen aşının zararlarına 6. ay aşısından sonramı olduki neden birden değişsin ya da diş miki onu zorlayan mutlaka bişey olmalı neden değişti bu kadar
Direk aşıdan mi degil mi bilemeyiz ama benim oğlumda 4,5 ay aşısından sonra hem alerjisi başladı, hemde bir bozuldu, hala da kuduruk, mızmız..

Ne kadardır yapıyor bunu, kaç aydır sürüyor kafa vurması..
Bizde de olmuştu, 3 ay falan sürdü geçti..
Allah sabırlar versin.

Oğlunuz nasıl bi çocuk ve araları nasıl?
Goruntu olarak birbirinin fotokopisi ancak karakter acısından çok zıtlar araları da bazen çok mükemmel bazen iki düşmana dönüşüyor abisi asla vurmaz zarar vermez sadece müdahale etmeye çalışır yanlış ve tehlikeli birşey olduğunda kardeş kiskandigimiz ise had safhada kendimi ikiye bölebilsem böleceğim o kadar

pedagoglar bunun ıcın var konu sahıbı uzulme
gıtmekten de cekınmeyın
hıc bır sorun yokken bız esımle her 6 ayda bır duzenlı gıder döngülerde buyume ataklarında bazı huylarında nasıl davranmamız gerektıgını sorardık dırek cocuk hastanesının doktoruna danısırdık bu sayede hafıf atlattık bız 6 ayda bır buyume 2-3 yas sendrom zamanlarını

gıdın sorun aklınıza takılan ne varsa sebebını ogrenırsınız cocugun dılınden anlamanıza yardımcı oluyorlar

Benim 17 aylık oğlum sinirlendiği zaman kendini yere atıyor, istemediği bir şey olduğunda kafasını yere vuruyor. Ama sık sık yapmıyor. Sürekli ağlama modunda. Uykuya zor dalar, kolay uyanır. Kendini yere attığı zaman hemen kaldırmıyorum hatta paniklediğimi belli etmiyorum ki bu zaafımdan faydalanıp bu davranışıyla yüreğimi kaldıramasın diye. Zor günler, umarım büyürler ve düzelirler. Biz sürekli oyun modundayız. 5 yaşındaki diğer oğlumla itiş kakış büyüyorlar. Allah yardımcımız olsun

Bir seneden fazladır vardı biraz ancak bir aydır tavan yaptı dün banada vurdu benim kafam aksama kadar zonkladi onunki ne oldu bilmiyorum.:KK43:

Bilinçli olarak vuruyor hatta gözümün içine baka baka yapıyor acıyıp ağlayinca da sakinleştirmek için bana geliyor
Psikologa goturun canım cok sasırdım cok uzun zamandır devam edıyormus umarım kanıksamamıstır durumu

Goruntu olarak birbirinin fotokopisi ancak karakter acısından çok zıtlar araları da bazen çok mükemmel bazen iki düşmana dönüşüyor abisi asla vurmaz zarar vermez sadece müdahale etmeye çalışır yanlış ve tehlikeli birşey olduğunda kardeş kiskandigimiz ise had safhada kendimi ikiye bölebilsem böleceğim o kadar
Yazdıklarınızdan sizi kıskandığı ve bırakmanızı istemediği için yaptığını düşündüm.
Kıyamam ya küçücük haliyle nasıl da derdini anlatmaya çalışıyor.

Back
X