- 17 Aralık 2015
- 27.120
- 49.577
- 598
- Konu Sahibi Badem Cicegi
bence hoşgelmemiş 2 yaş sendromu
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kafasıni yere vurmak benim oğlumda yapardi o aylarda ya da öncesinde başladı, görmezden geldik zaten kızıp gözümüzün içine bakarak yapıyordu sonra o geçti, suanda 4.5 yaşında valla kolay cocuk değil deli deli hareketleri var. Birde oğlumda cok sakindi bebekken.
Bugün benim arkadaşlarımla dışarı çıktık bi yerde oturduk bi iki saat hatta ben kızım durmaz sizi de bunaltır diye gitmek istemedim önce ama arkadaşlar kızdılar ne var sanki hiç mi cocuk görmedik diye ve sanki orada sakin sakin oturan yeyip içen hatta yanımda götürdüğüm oyuncaklarla oynayıp kitap okuyan evde sinirlenen kiz değildi. Bir yere gidince kucağımda gezer genelde yorulup babasına versem anne diye ağlar bana gelir evde de.iki dakika gözden kaybolsam beni arar ama neden bu bana karşı agresifliği anlamlandiramiyorum. Acaba beni mi sevmiyor diye sorgulamaktan kendimi alamıyorumBenimki herseyi almak istiyor , gecen gun magazamiza yeni kiyafetler geldi , hepsi benimmmm diyor
Alisveriste diger cocuklar gibi , benimki evde tuhaflasiyor sadece bana ve babasina karsi cok agresif , pedagogumuz bunun da normal oldugunu soyledi , ozellikle bana karsi asiri bagimliligi var , bebsiz hicbirsey yapmaz , krese gittigi zamanlar haric yapisik yasiyoruz
Iki yaşta ya da yakın başlamadı ki bir yaşında bile degildibence hoşgelmemiş 2 yaş sendromu
Çocuk gelişimi uzmanlarıyla görüştüm kızımı da.gorduler bi sorun olmadığını kardeşler arasına müdahale etmemem gerektiğini ve bazı huylarını görmezden gelmemi söylediler ama bir yerde tıkanıyor insan psikiyatre de götürmedim muhtemeldir ki ilaç başlar diyeAnason içir bol bol sakinleşir ve uyur.
Bir de pedagog a götür
Bir oyun terapisi falan yapan pedagog ile görüşün derimYedi yaşında bir oğlum 27 aylikta bir kızım var. Kızım doğduğundan itibaren altı ay dolumuna kadar çok sakindi bazen evde varlığını bile unutabilirdik. Kendi kendine uyuyordu uyandığında ağlamıyordu bile. Ancak sonrasında sebebini bulamadigim aglamalar, ofkelenmeler ve alnını sert yere vurmalar başladı. Evde bile ağlayarak hatta zırlayarak ve hatta böğürerek dolaşıyordu. Benim anlamadığım bi hastalık mi var diye defalarca doktora göturmeme rağmen her doktor söylediklerime güldü hiçbirşeyi yok gayet sağlıklı dedi.Hastanede cocuk gelişimi uzmanıyla görüştüm gayet sağlıklı dedi. Fiziksel hicbir sebep yok yani. Ama susturamıyorum gece uykularımız berbat sallanarak uyuyor altı aylıktan beri ama ne sallama ayaklarım duruyor gece yatağından gelip benim yatağıma gelmeye başladı gece üç saat oturuyoruz bazen uykusu var ama uyumuyor da uyutmuyor da .Gündüz de bazen kendi kendine çok güzel oynuyor ama cogunlukla içinden bir canavar çıkıyor sanki .Geçen ay evde düştü alnı yarıldı doku yapıştırıcısı ile yapıştırıldı darbe almasın iyileşene kadar dendi ama ne mümkün aklınıza gelebilecek heryere defalarca kafa atıyor sert olması bile engellemiyor.Sonrasi can acisiyla inanilmaz bir aglama.Aklima gelen elimden gelen herşeyi yapmaya calisiyorum ama nafile uyanik oldugu zamanin yuzde sekseni zırlayarak geçiyor. Ne yapacagimi bilmiyorum artık kendimi sıkmaktan bi hal oldum ama düzelmiyor. Fikirlerinize talibim.
Hic alakasi yok , tam tersi en cok bizi seviyorlar , en cok da bize cektiriyorlarBugün benim arkadaşlarımla dışarı çıktık bi yerde oturduk bi iki saat hatta ben kızım durmaz sizi de bunaltır diye gitmek istemedim önce ama arkadaşlar kızdılar ne var sanki hiç mi cocuk görmedik diye ve sanki orada sakin sakin oturan yeyip içen hatta yanımda götürdüğüm oyuncaklarla oynayıp kitap okuyan evde sinirlenen kiz değildi. Bir yere gidince kucağımda gezer genelde yorulup babasına versem anne diye ağlar bana gelir evde de.iki dakika gözden kaybolsam beni arar ama neden bu bana karşı agresifliği anlamlandiramiyorum. Acaba beni mi sevmiyor diye sorgulamaktan kendimi alamıyorum
Yalniz değilmişim demek ki kızımın bu davranışları yetersizlik duygusu hissettiriyor artık bana cunkuHic alakasi yok , tam tersi en cok bizi seviyorlar , en cok da bize cektiriyorlar
Yok hic oyle hissetmeyin alakasi bile yokYalniz değilmişim demek ki kızımın bu davranışları yetersizlik duygusu hissettiriyor artık bana cunku![]()
Normal can skma. Bu dönemde ifade edemedikleri için çoğu zaman öfke patlamaları oluşur . Olabildigince dikkatini değiştir. Kafa vurma kendilerinin acı eşiğini bilerek ona göre vuruyorlar. Ancak rahatsızlık oluşmuş biraz dikkat gerekebilir. Evde daha önce kavga gordumu? Bazen buda etki edebiliyor. Bu sebeple de bu şekilde ifade etmeye çalışıyor. Ama genel olarak normaaalll. Sknti yapma. Bende de var 25 aylık canavar :) normalde sakin inatlaşma ve konuşma oturamadigi için başlıyor kendi kafasını yere vurmaya yada gelir kanapeye atar kendini. Hiç yapmaz inadı tutarsa bağıra bağıra ağlar. Yatmadan istediği olmadı diye ya uyumak için direnir. Uyusa bile çığlık çığlığa ağlar. Sakinleştirmek imkansız. Uykudan uyanmasına ben bir çözüm buldum belki işe yarar sizde de. Öncelikle çığlık çığlığa uyanınca. Yanına gidiyorum burdayım annem bir yere gitmedim diyorum sakince. Bir kere denedik acaba bana mı kızıyor diye babası aldı kucağına . Ki bende feryat figan koparmisti. Onda daha çok çıldırın kucağıma geldi biraz kızdı uyudu. Yanında o anda bulunmama kiziyor. O yüzden her seslendiği ya da kipirdandiginda sesleniyorum. Burdayım anne burda . Artık uyku vakti. Korkudan da burdayım . Eğer uyuyamıyor ise hala bir müzik var etkili. Pedogoglarin önerdiği ninni diye YouTube da var. Selefon ile çalınmış ardından Arda sakin ezgiler. Alıştığı için duymaya sakinleşiyor. Genelde uyanacak gibi olunca açıyorum telefondan deliksiz uyuyor. Bir deneyin alıştırır bu müziğe sizle uyuyorsa güven verir bu müziği koyun. Çok açmayın sesini. Alistirin güvende hisseder. Uyansa bile uyumaya geri dönerYedi yaşında bir oğlum 27 aylikta bir kızım var. Kızım doğduğundan itibaren altı ay dolumuna kadar çok sakindi bazen evde varlığını bile unutabilirdik. Kendi kendine uyuyordu uyandığında ağlamıyordu bile. Ancak sonrasında sebebini bulamadigim aglamalar, ofkelenmeler ve alnını sert yere vurmalar başladı. Evde bile ağlayarak hatta zırlayarak ve hatta böğürerek dolaşıyordu. Benim anlamadığım bi hastalık mi var diye defalarca doktora göturmeme rağmen her doktor söylediklerime güldü hiçbirşeyi yok gayet sağlıklı dedi.Hastanede cocuk gelişimi uzmanıyla görüştüm gayet sağlıklı dedi. Fiziksel hicbir sebep yok yani. Ama susturamıyorum gece uykularımız berbat sallanarak uyuyor altı aylıktan beri ama ne sallama ayaklarım duruyor gece yatağından gelip benim yatağıma gelmeye başladı gece üç saat oturuyoruz bazen uykusu var ama uyumuyor da uyutmuyor da .Gündüz de bazen kendi kendine çok güzel oynuyor ama cogunlukla içinden bir canavar çıkıyor sanki .Geçen ay evde düştü alnı yarıldı doku yapıştırıcısı ile yapıştırıldı darbe almasın iyileşene kadar dendi ama ne mümkün aklınıza gelebilecek heryere defalarca kafa atıyor sert olması bile engellemiyor.Sonrasi can acisiyla inanilmaz bir aglama.Aklima gelen elimden gelen herşeyi yapmaya calisiyorum ama nafile uyanik oldugu zamanin yuzde sekseni zırlayarak geçiyor. Ne yapacagimi bilmiyorum artık kendimi sıkmaktan bi hal oldum ama düzelmiyor. Fikirlerinize talibim.
Cocugunuza kendiniz mi bakiyorsunuz yoksal calistiginiz icin bakan biri mi var? Abiyle arasi nasill?Yedi yaşında bir oğlum 27 aylikta bir kızım var. Kızım doğduğundan itibaren altı ay dolumuna kadar çok sakindi bazen evde varlığını bile unutabilirdik. Kendi kendine uyuyordu uyandığında ağlamıyordu bile. Ancak sonrasında sebebini bulamadigim aglamalar, ofkelenmeler ve alnını sert yere vurmalar başladı. Evde bile ağlayarak hatta zırlayarak ve hatta böğürerek dolaşıyordu. Benim anlamadığım bi hastalık mi var diye defalarca doktora göturmeme rağmen her doktor söylediklerime güldü hiçbirşeyi yok gayet sağlıklı dedi.Hastanede cocuk gelişimi uzmanıyla görüştüm gayet sağlıklı dedi. Fiziksel hicbir sebep yok yani. Ama susturamıyorum gece uykularımız berbat sallanarak uyuyor altı aylıktan beri ama ne sallama ayaklarım duruyor gece yatağından gelip benim yatağıma gelmeye başladı gece üç saat oturuyoruz bazen uykusu var ama uyumuyor da uyutmuyor da .Gündüz de bazen kendi kendine çok güzel oynuyor ama cogunlukla içinden bir canavar çıkıyor sanki .Geçen ay evde düştü alnı yarıldı doku yapıştırıcısı ile yapıştırıldı darbe almasın iyileşene kadar dendi ama ne mümkün aklınıza gelebilecek heryere defalarca kafa atıyor sert olması bile engellemiyor.Sonrasi can acisiyla inanilmaz bir aglama.Aklima gelen elimden gelen herşeyi yapmaya calisiyorum ama nafile uyanik oldugu zamanin yuzde sekseni zırlayarak geçiyor. Ne yapacagimi bilmiyorum artık kendimi sıkmaktan bi hal oldum ama düzelmiyor. Fikirlerinize talibim.
1,5-3 yaş ise normal ama ben sizi iyi görmedim, kafa ayma olayına sert tepki vermeyeceksiniz ilgisini başka yere çevireceksiniz, kafasını atmaya başladığında bir oyun kurun dikkatini dağıtınYedi yaşında bir oğlum 27 aylikta bir kızım var. Kızım doğduğundan itibaren altı ay dolumuna kadar çok sakindi bazen evde varlığını bile unutabilirdik. Kendi kendine uyuyordu uyandığında ağlamıyordu bile. Ancak sonrasında sebebini bulamadigim aglamalar, ofkelenmeler ve alnını sert yere vurmalar başladı. Evde bile ağlayarak hatta zırlayarak ve hatta böğürerek dolaşıyordu. Benim anlamadığım bi hastalık mi var diye defalarca doktora göturmeme rağmen her doktor söylediklerime güldü hiçbirşeyi yok gayet sağlıklı dedi.Hastanede cocuk gelişimi uzmanıyla görüştüm gayet sağlıklı dedi. Fiziksel hicbir sebep yok yani. Ama susturamıyorum gece uykularımız berbat sallanarak uyuyor altı aylıktan beri ama ne sallama ayaklarım duruyor gece yatağından gelip benim yatağıma gelmeye başladı gece üç saat oturuyoruz bazen uykusu var ama uyumuyor da uyutmuyor da .Gündüz de bazen kendi kendine çok güzel oynuyor ama cogunlukla içinden bir canavar çıkıyor sanki .Geçen ay evde düştü alnı yarıldı doku yapıştırıcısı ile yapıştırıldı darbe almasın iyileşene kadar dendi ama ne mümkün aklınıza gelebilecek heryere defalarca kafa atıyor sert olması bile engellemiyor.Sonrasi can acisiyla inanilmaz bir aglama.Aklima gelen elimden gelen herşeyi yapmaya calisiyorum ama nafile uyanik oldugu zamanin yuzde sekseni zırlayarak geçiyor. Ne yapacagimi bilmiyorum artık kendimi sıkmaktan bi hal oldum ama düzelmiyor. Fikirlerinize talibim.