Kizimla iletisimim

hadibeyaaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2016
4.754
13.224
208
Merhaba hanimlar,

bugün kizimla iletisimim hakkinda yardimlariniza ihtiyacim var. Bende careler tükendi. Ailemde bu konuda yardimci olmuyor bakis acimi anlayamiyorlar.

Kizim cok sinirli bi cocuk, cok inat. Bebekliginden beridir bu böyle. Derseniz ki bebek nasil inat oluyor, oluyordu valla.

Simdi 5 yasinda. Hic bir lafimi dinlemiyor. Hep kendi bildigini yapmaya calisiyor, ödül, ceza, tatli dil, kizmak, herseyi aciklayarak konusmak falan hic fayda etmiyor. Ben biseyi yasaklayinca direkt babasina gidiyor ve malesef en büyük sorun onun hep herseye evet demesinden kaynaklaniyor. Cok sükür sanirim babasininda akli basina geldi de artik oda annen hayir dediyse hayirdir demeye basladi.

Bu bir dönemmidir yoksa biz mi biseyleri yanlis yapiyoruz. (Lafimizin bir olmamasi zaten en büyük hata biliyorum bunu malesef. Ama babasiyla konusmak fayda etmiyor. Anlamiyor, cocuk ne olacak ki diyor, anlamiyor agac yasken egilir)

Artik yuvadaki arkadaslariyla da arasi pek iyi degil bu hircinligi yüzünden, seneye okula baslicak bu durum mutlaka derslerine de yansicak.

En büyük sorunda inat olsun diye tuvaletini tutuyor affedersiniz, yada yemek yemiyor. Zaten bi deri bi kemik.

Karisik oldu kusura bakmayin rica ederim. Yardimlariniz icin cok tesekkürler.

bir taraf hep evet diyor.herşeyine evet denmesine alışmış.
kreşte de bunu bekliyor.
problem eşinizin davranışları.zaten bunu siz de kabul etmişsiniz.
eşiniz değiştirsin kendini.biraz zor olur ama olur diye düşünüyorum.

Ben de aynennnn böyle bi çocuktum. Tüm hayatım böyle geçti. İstegimin olması için çığlık çığlığa kalırdım. Bana kimse istemedigim birseyi yaptiramazdı.
Çok arkadaş edinemezdim.
Seni ne kadar çok severse o kadar sözünü dinler. Hoş dinlemeyedebilir. Egomanya kurmayin çocuğa.
Ama emin olun sizden bağımsız kendi ayakları üzerinde duran hayata karşı güçlü inatçı bir kız görünce gurur duyacaksiniz.

Onunla ınatlasan brıı varmı
once hayır dıyıp daha sonra sızı ıkna edıyormu

bir taraftan bir tarafın herşeyini kabul etmesine alışmış şimdi ise isteği olmayınca cıngar çıkartıyordur

tutarsızlıklar içinde büyüdüğü için bu hale gelmiş.önce baba eğitilmeli bence.

eğer inatlaşma sonucu sizi yeniyorsa,istediği oluyorsa zaten zafer kazanıyor demektir ve inatlaşma davranışı devam eder.

ayrıca ödül-ceza yöntemini çok sık kullanmayı doğru bulmuyorum,çocuklara çok zararı olabiliyor.

Merhaba hanimlar,

bugün kizimla iletisimim hakkinda yardimlariniza ihtiyacim var. Bende careler tükendi. Ailemde bu konuda yardimci olmuyor bakis acimi anlayamiyorlar.

Kizim cok sinirli bi cocuk, cok inat. Bebekliginden beridir bu böyle. Derseniz ki bebek nasil inat oluyor, oluyordu valla.

Simdi 5 yasinda. Hic bir lafimi dinlemiyor. Hep kendi bildigini yapmaya calisiyor, ödül, ceza, tatli dil, kizmak, herseyi aciklayarak konusmak falan hic fayda etmiyor. Ben biseyi yasaklayinca direkt babasina gidiyor ve malesef en büyük sorun onun hep herseye evet demesinden kaynaklaniyor. Cok sükür sanirim babasininda akli basina geldi de artik oda annen hayir dediyse hayirdir demeye basladi.

Bu bir dönemmidir yoksa biz mi biseyleri yanlis yapiyoruz. (Lafimizin bir olmamasi zaten en büyük hata biliyorum bunu malesef. Ama babasiyla konusmak fayda etmiyor. Anlamiyor, cocuk ne olacak ki diyor, anlamiyor agac yasken egilir)

Artik yuvadaki arkadaslariyla da arasi pek iyi degil bu hircinligi yüzünden, seneye okula baslicak bu durum mutlaka derslerine de yansicak.

En büyük sorunda inat olsun diye tuvaletini tutuyor affedersiniz, yada yemek yemiyor. Zaten bi deri bi kemik.

Pedagoga götürmelisin.Ve ebeveyn olarak seminerler var onlara katılmalısınız eşinle

Pedagog yada benezeri kisilerden henüz yardim almadim, ama düsünmedim degil dogrusu.

Babasi malsef durumu fark edemiyor, yada yeni yeni fark ediyor. Cünkü artik iyice siniri acti cocuk.

Inatlasma ister istemez oluyor, nasil diyim, mesela o illa tv bakicam diyor bende hayir diyorum.

Ödül ceza falan fazla uygulamayi bende sevmiyorum, sadece bazen taktik degistirmek ise yarar mi diye düsünüyorum. Ama olmuyo fazla.

Merhaba hanimlar,

Çocuk pskolojisi hakkında bilgili değilim ancak size farklı bir açıdan öneri sunmak istedim nacizane.

Seratonin büyük çoğunluğu bağırsakta salgılandığı için, yine b12 emilimi bağırsaklarda gerçekleştiği için bağırsak hastaları genellikle öfkeli sinirli ve depresif olurlar. Bende sinirli bir çocuktum bir kaç belirtiyle daha çölyak teşhisi aldım. Ve gözlemlediğim bu teşhisi alan çocukların ailelerinin ortak noktası zayıf ve sinirli bir çocuk olmasından yakınmaları.

Her hangi bir kontrole gittiğinizde doktorunuza belirtmenizi tavsiye ederim.

Çocuk pskolojisi hakkında bilgili değilim ancak size farklı bir açıdan öneri sunmak istedim nacizane.

Seratonin büyük çoğunluğu bağırsakta salgılandığı için, yine b12 emilimi bağırsaklarda gerçekleştiği için bağırsak hastaları genellikle öfkeli sinirli ve depresif olurlar. Bende sinirli bir çocuktum bir kaç belirtiyle daha çölyak teşhisi aldım. Ve gözlemlediğim bu teşhisi alan çocukların ailelerinin ortak noktası zayıf ve sinirli bir çocuk olmasından yakınmaları.

Cok tesekkür ederim, aksama hemen bi arastirma yapip doktorumla görüsme yapacagim en kisa zamanda. Sagolun

Bide bi sorum daha olacak, kizim cok kücük dogdu zamaninda dogmasina ragmen. Simdi gelisimi gayet normal, ama kilo olarak sinirda, cok zayif. Sizde nasilmis bi bilginiz var mi?

Sonra bu çocuklarla en az 20 kişilik sınıfta biz uğraşıyoruz.
Yüksek ihtimal ona benzer bir iki tane daha oluyor birlikte çete oluyorlar.

Hem bu çocukların inadı, hiç bir yolla düzelmeyen davranışları ile yıpranıp hem de ders anlatma
savaşı veriyoruz.
Üstüne anaları babaları ile uğraşıyoruz.

Sonra öğretmenlik çok kolay..:KK14:

Davranışlar üzerine doğru tutumları göstermekte geç kalmışsınız maalesef.
Bundan sonrası için çok yorucu bir süreç sizi bekliyor üzgünüm..

Benim kızımda inatçı bir çocuk.
4 yaşında henüz ama bebekliğinden beri var bu inatlaşma durumu,genel anlamda sakin uyumlu ama bazen sarı damarı tuttu diyoruz biz sinirlenip inatlaştığında.
Kendi adıma onunla inatlaşmıyorum. Sakince istediğinin neden olmayacağını/olamayacağını anlatıyorum,o biraz daha söyleniyor,bazen ağlıyor ama benim kararlı olduğumu görünce ve üzerine düşmeyince ben sakinleşiyor. Bizdede vardı eşimin aman kırma çocuğu,üzme çocuğu müdahaleleri ama eşimde anladi yanlış olduğunu ve ikimizde birbirimize uyuyoruz bu konuda.Ben onu o beni baltalamıyor,en önemlisi çocuğu bocalatmıyoruz arada.
Yemek konusunda bende çok çektim ama bir dönem yine,mırın kırın ettiğinde "peki sen bilirsin ,yemek istemiyorsan yeme ama başka yemek yok,yapmayacağımda istersen"dedim ve cidden yapmadım. Durumun vehametini anladı ,uzun zamandır sabah soruyorum akşam yemek istediğin birşey varmı diye,olabilecek birşey söylerse onu hazırlıyorum, o okuldan dönmeden,gelince önüne koyuyorum ne kadar istediğine kendi karar veriyor,ben koymuyorum,oda gelip mutfakta yeter diyor,masasında oturup yiyor.Ben hiç ilgilenmiyorum,yada yanında durmuyorum. Bazen geliyor anne biraz daha alabilir miyim diyor,bazende tam tersi anne 2 kaşık daha yiyorum,başka yemek istemiyorum diyor,onada eyvallah diyorum. O saatten sonra sadece meyve, süt,kuruyemiş yada varsa evde yaptığım puding,kurabiye vb birşeyler alabileceğini biliyor,yemek yapmayacağımıda ,bu sebeple yiyor yiyebileceğini. Çoğu zamanda tok kalkıyor masadan.
Benim yemek konusunda kendi kızımdan anladiğım ne kadar üzerine düşer,ne kadar inatlaşırsam o kadar uzaklaşıyor yemekten,bu sebeple bunu uyguluyorum,rahatım.
Sizde inatlaşır gibi değilde,kararlı ve makul sebeplerle durun karşısında. Eşiniz size,siz eşinize uymaya çalışın.

Sonra bu çocuklarla en az 20 kişilik sınıfta biz uğraşıyoruz.
Yüksek ihtimal ona benzer bir iki tane daha oluyor birlikte çete oluyorlar.

Hem bu çocukların inadı, hiç bir yolla düzelmeyen davranışları ile yıpranıp hem de ders anlatma
savaşı veriyoruz.
Üstüne anaları babaları ile uğraşıyoruz.

Sonra öğretmenlik çok kolay..:KK14:

Davranışlar üzerine doğru tutumları göstermekte geç kalmışsınız maalesef.
Bundan sonrası için çok yorucu bir süreç sizi bekliyor üzgünüm..

ne kadar duyarli ögretmensiniz, sanki cocuk degil bahsettiginiz kisi nefret duyulacak bi yaratikmis gibi bahsetmissiniz.

Benim kızımda inatçı bir çocuk.
4 yaşında henüz ama bebekliğinden beri var bu inatlaşma durumu,genel anlamda sakin uyumlu ama bazen sarı damarı tuttu diyoruz biz sinirlenip inatlaştığında.
Kendi adıma onunla inatlaşmıyorum. Sakince istediğinin neden olmayacağını/olamayacağını anlatıyorum,o biraz daha söyleniyor,bazen ağlıyor ama benim kararlı olduğumu görünce ve üzerine düşmeyince ben sakinleşiyor. Bizdede vardı eşimin aman kırma çocuğu,üzme çocuğu müdahaleleri ama eşimde anladi yanlış olduğunu ve ikimizde birbirimize uyuyoruz bu konuda.Ben onu o beni baltalamıyor,en önemlisi çocuğu bocalatmıyoruz arada.
Yemek konusunda bende çok çektim ama bir dönem yine,mırın kırın ettiğinde "peki sen bilirsin ,yemek istemiyorsan yeme ama başka yemek yok,yapmayacağımda istersen"dedim ve cidden yapmadım. Durumun vehametini anladı ,uzun zamandır sabah soruyorum akşam yemek istediğin birşey varmı diye,olabilecek birşey söylerse onu hazırlıyorum, o okuldan dönmeden,gelince önüne koyuyorum ne kadar istediğine kendi karar veriyor,ben koymuyorum,oda gelip mutfakta yeter diyor,masasında oturup yiyor.Ben hiç ilgilenmiyorum,yada yanında durmuyorum. Bazen geliyor anne biraz daha alabilir miyim diyor,bazende tam tersi anne 2 kaşık daha yiyorum,başka yemek istemiyorum diyor,onada eyvallah diyorum. O saatten sonra sadece meyve, süt,kuruyemiş yada varsa evde yaptığım puding,kurabiye vb birşeyler alabileceğini biliyor,yemek yapmayacağımıda ,bu sebeple yiyor yiyebileceğini. Çoğu zamanda tok kalkıyor masadan.
Benim yemek konusunda kendi kızımdan anladiğım ne kadar üzerine düşer,ne kadar inatlaşırsam o kadar uzaklaşıyor yemekten,bu sebeple bunu uyguluyorum,rahatım.
Sizde inatlaşır gibi değilde,kararlı ve makul sebeplerle durun karşısında. Eşiniz size,siz eşinize uymaya çalışın.

Yemek konusunda pek kararli durmadim, gercekden ama gercekden cok zayif oldugu icin yine israrla yedirdim, yada bin bir türlü sey hazirladim aman yeter ki yesin diye.Verdiginiz fikirleri mutlaka deneyecegim. Belki en azinda istahi acilir. Bazen huyuzlugu acligindan diye dünüyorum.

ne kadar duyarli ögretmensiniz, sanki cocuk degil bahsettiginiz kisi nefret duyulacak bi yaratikmis gibi bahsetmissiniz.

Hayır nefret duyulacak bir yaratık olarak görmüyoruz ama tıpkı sizin gibi büyük bir sorun olarak görüyoruz.
Büyük bir sorun oluyor.
Sizin gibi velilerin yanlış tutumları büyüyor büyüyor ve bir dağ oluyor hanımefendi.

Siz yapmışsınız, geç olmadan düzeltmeye bakın.
Sizin yolunuzda olanlara da ders olsun konunuz ve benim yorumum diye yazdım.

Neden acı gerçekler rahatsız ediyor?
Oysa siz kendiniz de rahatsız olduğunuz için açmışsınız bu konuyu.

Evet okul dönemi çok daha büyük sıkıntı olacak size doğru hissediyorsunuz demek istedim aslında..

Neyse doğru bildiğinize devam edeceksiniz bence.
Yorulmayayım..

Hayır nefret duyulacak bir yaratık olarak görmüyoruz ama tıpkı sizin gibi büyük bir sorun olarak görüyoruz.
Büyük bir sorun oluyor.
Sizin gibi velilerin yanlış tutumları büyüyor büyüyor ve bir dağ oluyor hanımefendi.

Siz yapmışsınız, geç olmadan düzeltmeye bakın.
Sizin yolunuzda olanlara da ders olsun konunuz ve benim yorumum diye yazdım.

Neden acı gerçekler rahatsız ediyor?
Oysa siz kendiniz de rahatsız olduğunuz için açmışsınız bu konuyu.

Evet okul dönemi çok daha büyük sıkıntı olacak size doğru hissediyorsunuz demek istedim aslında..

Neyse doğru bildiğinize devam edeceksiniz bence.
Yorulmayayım..

Evet cocugumun gelecegini berbat etmek icin bildigime devam edecegim, keyif olsun diye yardim aramak icin konu actim. Iyi aksamlar size

Back
X