Kizlar bakar misiniz ? Gorucu usulu tanisma hakkinda.

Arkadaşınız aşık filan mı oldu?
Elin herifi, o gider başka nasip çıkar. Ne diye ellerini açmış bekliyor? Değmez.

Ayy ask yok, romantizm yok. Hadi bunlar neyse, para da yok… Hem kopek gibi surekli iste calisacaksin, cocuk dogiracaksin, yemek sende, temizlik sende. Ayni sefil hayatimin daha zor halini adamin birinin donlarini yikayip ailesine bakip elestirilerini dinleyerek gecirmem ya. Gorucu usulunde duygu boyle az ise seni rahat ettirecek adamlara yonelmen lazim.

Görücü usulünde tutku, aşk üst seviyelerde yaşanmıyor olabilir ama duygu ve merak yoksa bu iş olmaz. Merak sadece ev işi yapar mısın vs. değil ne seversin, ne istersin, ne yaparsın gibi içten gelen bir sohbetten bahsediyorum eğer bu yoksa birbirlerine uygun değiller. Geleceğe dair konuşulur aslında genellikle muhafazakar insanların tercihidir hem uygun biriyle olmak ve uzatmadan evlenmek için. Eğer bunlar yoksa zorlamanın anlamı yok. Görücü usulü, flört, aşk, sevgili hiç fark etmiyor sevgi,ilgi,merak olmadan hiçbir ilişki yürümez.

Kizlar merhaba,
Bu sefer cok sevdigim herseyi paylastigim bir dostum icin yaziyorum.
Akil verme konusunda cok iyi degilim ama bana anlattigi kadariyla yazacagim. Burada yazilanlari okutacagim ona. Kendisi 29 yasinda, calisiyor. isten cikma ihtimali var. Gorucu usulu biriyle tanisti.cocuk 6 ay kucukmus muhendis. Arabasi yok ama ev alacaklar diye. Cocugun babasi ve onun babasinin ortak tanidigi bi abi vesilesiyle tanismislar. Arkadasimin Sevgilileri oldu ama iliskileri ilerlemedigi icin neden olmasin deyip sans vermek istemis. Neyse bunlar konusmuslar. Cocuk bayilmis kiza. Ara ara konusuyorlarmis. Gecenlerde 3. Bulusma olmus. Kahvalti yapalim demis cocuk ama serpme kahvalti degil sadece tabak almislar. Cimrilik sezdim sanki dedi. Ilk bulusmada ki gibi heyecanli degilmis. Kiz buna gelecekle ilgili birseyler sormus, sadece sordukca cevapliyormus. Hep ivir zivir muhabbetler konusuyoruz, detay verip anlatip uzatiyor dedi arkadasim. Kova burcuymus.
Cocuk sadece hep calismasini istemis kizdan. Yemek yap olur, temizlige ben de yardim ederim tarzi seyler soylemis. Arkadasim da ‘ya biz sevgili degiliz beni tanimak icin soru sorabilirsin, ben oyle bos bos bulusma taraftari degilim’ demis. Yani kiz arkadasim oyle bulusup bulusup sonra cocuk vazgecerse diye dusunup sinir oluyor. Cabalamiyor gibi davraniyormus. Hatta dun konusmuslar, semaverde cay muhabbeti olmus.
Kiz da bayram geliyor istersen 4. Bulusmayi bayramlasarak gecirelim, sonra yapariz ama senin baska fikrin varsa soyle hep ben demeyeyim demis. Sana katiliyorum demis cocuk da. Kiz da bozuluyor haliyle. Yani cocuk temkinli mi yoksa can sikintisina mi bulusuyor anlamiyorum diyor, artik bu bulusmada ben soracagim kafama yatmazsa gorusmucem artik dedi. Ben de cok hevesli gorunme ve anlam yukleme dedim bekle izle dedim.
Mesafeli gorunen erkekler boyle mi yapar sizce ? Arkadasim da cok sevecan hayat dolu canli ve komik biri. Cocukla yakistirdim ama bilemedik acikcasi. Arkadasim 4 gozle bekliyor cevaplarinizi. Tesekkurler.
Adam mantık evliliği istiyor. Çalış yemek yap eve bak vs duygu yok. Tabi hemen duygu oluşmaz ama bir hoşlanma, etkilenme vs de yok. İlk buluşmalarda biraz da olsa hoşlanma beğenme vs olmalı. Cimri olup olmadığı kahvaltı ile belli olmaz.

Hemen evlilik için konuşulmasını sağlıklı bulmuyorum. Ciddi niyet alınabilir ama ilk görüşmelerde biraz akışına bırakmak lazım. Adamı iyi gözlemlemek lazım. Bir de ilk birkaç ay erkekler maskelidir. Göstermek istediği yönlerini gösterir o yüzden karşındakinin söylediklerine değil davranışlarına bakmak lazım. Gözlem yapmak lazım.

Acele etmeyin. Adam çok mantık evliliği istiyor gibi geldi. Çok hoşlanmadım bundan..Ben olsam bir süre iyi gözlem yapardım.

Tekin bulmadım. Ne istediğini bilmiyor.
Ben de görücü usulu evlendim. Bu görücü usulu buluşmalarda niyet en baştan belli olduğu için herkes daha net oluyor. Utanma, çekinme, temkinli yaklaşma vs bir yere kadar. Bir kaç buluşma sonrası konuşulan konular ciddileşir. O yüzden hoşlanmadım.

Cocuk sadece hep calismasini istemis kizdan. Yemek yap olur, temizlige ben de yardim ederim tarzi seyler soylemis.
yemekler hep senden olsun
temizlik hep senden olsun
ben arasira salata yapip sofraya tabak koyarim yardim ederim, harika bir erkegim
tüm evi sen cek cevir, kadinsin zaten gorevin bu fitrat meselesi
bebislerimize de sen bak, baba anne kadar olamaz. fitrat işte
he calis bir de. bebeklere anneler bakar sen ise git para getir
ne fitrati ne sacmaliyorsun? hangi devirdeyiz tek erkek nasil gecindirsin evi be vicdansız!

konudaki konusmalarin satir aralari aynen böyle. arkadasin enayiyse devam etsin.

Ayy ask yok, romantizm yok. Hadi bunlar neyse, para da yok… Hem kopek gibi surekli iste calisacaksin, cocuk dogiracaksin, yemek sende, temizlik sende. Ayni sefil hayatimin daha zor halini adamin birinin donlarini yikayip ailesine bakip elestirilerini dinleyerek gecirmem ya. Gorucu usulunde duygu boyle az ise seni rahat ettirecek adamlara yonelmen lazim.
Şener Şen filmindeki replik geldi aklıma: hem fakir hem şeyi büyük:KK53:

Arkadasiniz ac acik sokakta falan mi kalmis bu capsizla görüşmeyi düşünüyo hala? Tek istegi hep calismasi miymis arkadasinizin iyyy ezik ya . Bunu askindan öldügü kisi bile soylese tekmeyi basmasi gerekir. Bi de cidden görücü usulu ne , usul bunun neresinde? Salsin gitsin aciklama bile yapmadan engellesin pintiyi

Garantiye alsa rahat edecek yani
gorustugu kisiler oldu, cogunu da bilirim. Kiz hep ciddi yaklasti hepsine. Ailesi de gorustugu tum kisileri bilir. Ama ailesi de olmayacak birseye bosa zaman kaybetme diye kiza diyorlarmis. Kizin derdi, cocuk onu kesin begendiyse ona gore rahat davranip ilerlemek.hemen nisan olsun demiyor ama en azindan aileler bi gorsun rahat etsin kafasinda. Zaten nisan evlen 1 seneyi gecer diyor. O da cok garantici , kiz napsin. 🤷🏻‍♀️ herkesin hakkinda hayirlisi.

gorustugu kisiler oldu, cogunu da bilirim. Kiz hep ciddi yaklasti hepsine. Ailesi de gorustugu tum kisileri bilir. Ama ailesi de olmayacak birseye bosa zaman kaybetme diye kiza diyorlarmis. Kizin derdi, cocuk onu kesin begendiyse ona gore rahat davranip ilerlemek.hemen nisan olsun demiyor ama en azindan aileler bi gorsun rahat etsin kafasinda. Zaten nisan evlen 1 seneyi gecer diyor. O da cok garantici , kiz napsin. 🤷🏻‍♀️ herkesin hakkinda hayirlisi.
Olmayacak bir şeyi bir süre görüşmeden nasıl anlayabilir, bunu anlamıyorum. Kavun değil ki koklasın.

Evlilik için görüşüp bir-iki görüşmede olup olmayacağını anlıyorsa iş görüşmesi gibi yaklaşıyordur arkadaşınız.

Bana saçma geldi. Nişan atmak istese uğraşır durur. Biraz tanısınlar bakalım birbirlerini hemen bir insan nasıl evlilik kararı alsın. Ayrıca arkadaşınız da garip adam okeyde evlenecek. Değilse ayrılacak çok da önemli değil diye. Bu kadar sevgisizlikte evlense ne olurki. Belki çocuğun bir kusuru bir bişeyi var belki başka kızlarla da görüsüyor az bı baksın yani . Adam da hemen evlenelim demez o da garip. Bence arkadaşınız bu kadar evlilik odaklı bir hayat yaşamasın. Kendini bu kadar önemsiz görmesin

Back
X