Kızımla neler yapabiliriz

ketniss

Herkesin hayatına kimse karışamaz
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2011
1.143
1.015
333
37
Merhaba arkadaşlar direkt konuya geçeyim,
yaşadığım sitede komşuluk ilişkileri çok zayıf hatta son bikaç olaydan sonra artık kimse kimseye gitmeme taraftarı.
E malum kış ayı çocuklarda sıkılıyor evde olmaktan benim kızımda öyle tabi.
Şubat ayında 3 yaşına girecek henüz 2 kelimeli cümleler kurabiliyor ben hem kızımın konuşmasına destek olabilecek hemde kışı en az sıkıntıyla geçirmesini sağlayabilecek ne gibi oyunlar oynayabilirim fikri olan paylaşabilirmi lütfen... Şimdiden herkese teşekkürler...

yaşadığım sitede komşuluk ilişkileri çok zayıf hatta son bikaç olaydan sonra artık kimse kimseye gitmeme taraftarı.
Şubat ayında 3 yaşına girecek henüz 2 kelimeli cümleler kurabiliyor ben hem kızımın konuşmasına destek olabilecek hemde kışı en az sıkıntıyla geçirmesini sağlayabilecek ne gibi oyunlar oynayabilirim fikri olan paylaşabilirmi lütfen... Şimdiden herkese teşekkürler...

Kizinizla vakit buldukca oyunlar oynayin, (Evcilik, kitap okuyun daha sonra kitabi sevdigi bir bebege okumasini/anlatmasini isteyin)
Resim cizin, ne cizdigini sormaya calisin. yasgrubuna gore cesitli oyuncaklardanda faydalanabilirsiniz..
Cokca konusun onunla, en cokta konusarak dilgelisimini desteklemis olursunuz.
Konusurken, turkceyi guzel kullanmayada dikkat edelim.
Bunun disinda sosyal gelisimi icin yabanci insanlarla iletisim icinde kalmaniz sart.
Aksi taktirde ilkokula basladigi zaman yabani cocuklar gibi olur cocugunuz okulun ilk gunlerini korkarak/aglayarak gecirir.

kış ayı soğuklar var diye eve tıkılıp kalmayın
hangi şehirde oturuyorsunuz bilmiyorum ama olduğunuz şehirde tiyatro imkanı varsa tiyatroya-sinemaya götürmeye başlayabilirsiniz

İmkanınız varsa kızınızı haftada 2-3 gün oyun grupları veya yarım gün kreşe verebilirsiniz.
Konuşmasının gelişmesi ve kişilik gelişimi için yaşıtlarıyla birarada olmayada ihtiyacı var kızınızın.
Evde oynayabileceğiniz oyunlara gelince ;
Resimli kitaplar alın ona okuyun,resimleri gösterip tek tek anlatıp tekrarlamaya çalışmasını sağlayın.
Renkleri gösterip oyun şeklinde öğretebilirsiniz.
Oyun hamuru alın veya evde kendiniz yapabilirsiniz.
Hergün oyun hamuru ve kitap saatleriniz olsun.
Evinizde bilgisayarınız varsa 'logomotifin ''okul öncesi eğitim seti çok eğlenceli ve eğitici bir set.
Tamamen oyun oynayıp konuşarak çocuklara o yaşta öğrenebilecekleri herşeyi fazlasıyla öğretiyor.

Onunla oynayabılırsın
Mınık ellerı belkı zor kalem tutucak ala elınden tutarsan ona boy yapabılrısın deftere
Sayıları 10 na kdar ogretebılırsın
Bırlıkte sarkı soleyerek cumle gelısımını saglaya bılırsın
Makyaj yapabılırsın :))))))
Cızgı fılm. Olabılır
Kıtap oku yanı annayabılcegı ya da resımlerını gosterebılırsın :52:
Bunyastakı cocuklara gorsellıgı on palana seler ogretmek bana daha mantıklı gelıyor

benimde oğlum şubat ayında 3 yaşına girecekve beimde hiç komşum yok ve hatta oğlumun oynayabileceği bir akrabamız bile yok.tek tük kelimelerle konuşuyor.evde nekadar ilgilenirseniz ilgilenin kendi yaşıtları kadar öğretici olamıyoruz.kreşe göndermeye başladım oğlumu.önce 1 saat sonra2 ve şimdi 3 saat gidiyor.oyun saaterinde orda olduğu için hergün daha da geliştiğini farkediyorum.önceleri hiç gitmek istemedi çok zorluk çıkardı ama şimdi evde sıkılınca bile oraya gitmek istiyor.
mesela kreşe başlamadan önce oyun hamuru adım ona ve baraber oynuyorduk yada ben öyle zannediyordum.şimdi hamurdan yaptıklarını gördükçe bende şaşırıyorum.
bence bu kreş olayını bir düşünün..:))

Cocuklar genellikle yine cocuklardan ögreniyorlar onlarla ayni yasit veya biraz daha büyük lerle. Okuldan sonra calisan aileler icin özel kres okul gibi aktivite yerleri olur cocuklar icin orda cok iyi vakit gecircegine eminim hem oyun oynuyorlar, resim ciziyorlar vs. yani toplum halinde olunca daha cok yaklasiyorlar gördükleri seye tabi sizde bazen ilgilenin kizinizla ama degisiklilikte iyi gelcektir.. mesela sabah kalktiginizda sayilari ögretmek icin tabagindaki zeytin sayisini sorabilirsiniz yada alisveristen gelisinizde portakallari sayabilirsiniz yani devamli hayatin icinden olunca oda kendini vercektir..

sarkı soyleyebılırsınız
boyama yapabılırsınız
sayılar sayabılırsınız
saklambac oynayabılırsınız
ona ıs verebılırsınız
oyuncakları toplamak camasırları sılkemeleek katlamak
beraber yemek yapabılırsınız onu hayatınıza dahıl edersenız hersey guzel olacak dıye dusunuyorum

Back
X