Kızıyla aynı yaştaki kuzenine nasıl göz koyar bir insan?

adide

Guru
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2009
56
1
298
Yalova
son iki haftadır burası hariç 3 aldatma olayı duydum ki bugünkü beni kahretti.eşimin dünya iyisi(!)akrabası kayınçosunun kızına (yani eşinin yeğenine)tacizde bulunmuş.kızcağız bunu 1 yıldır gizlemiş ama geçenlerde tekrarlanınca ortaya çıktı.yavrum nasıl katlandı?hala keşke odamın kapısını kilitleyip yatsaydım bunlar olmazdı diyomuş:( nasıl söylenecek eşine???yada inanır mı?söylesek kadının maddi sorunu yok.ama meslek sahibi olabilmesi için 2 yıl daha staj yapmalı.üstelik başka bir şehirde.söylemek için stajın bitmesini beklesek daha 2 yıl var ve bilmeden bu adama eş vazifesi yapacak:(biz de mecburen aynı ortamlara giricez ki birbirine bağlı bir aileyiz.eşim duysa sakin kalamaz.böyle bişey yutulur cinsten değil ve saklanamaz.ama elimizde kanıt da yok.iftira diyip çıkarsa işin içinden?off beynim patlıyo.kabus gibi.Allah bildiği gibi yapsın böyle pislikleri.ya aklım almıyo kızının aynı yaştaki kuzenine nasıl göz koyar bir insan?kızlar nolur dua edin.ailece en az zararla atlatalım.

Malesef böyle olaylar hep vardı ama kadınlar eşlerinin aldatması kendi suçlarıymış, tacize uğrayanlar yaşananlar kendi ayıbıymış zannederek susuyorlardı eskiden.
Şiddet gören kadın eşinden dayak yediğini söylemeye utanıyordu, düştüm, kapıya çarptım gibi yalanların arkasına sığınıyordu ama artık hepsi gün yüzüne çıkmaya başladı çünkü kadınlar kendi ayıbı olmadığının bilincine varmaya, aldatılmanın, tacize uğramanın kader olmadığını algılamaya başladı.

Bir genç kız akrabasının evinde, hatta kendi evinde kapısını kilitlemeden yatıyor ve tacize uğruyorsa utanan, kendini suçlayacak olan kişi bu genç kız olmamalı, ona bunu yapan utanmalı ve yaptığının cezasını çekmeli, biz kadınlar nasıl bir psikolojiyle yetiştirilmişiz ki kapıyı kilitlemediğimiz için suçluluk duyuyoruz.

Evimizde bile babamız, ağabeyimiz, eniştemiz, amcamız, dedemiz, dayımız, eşimiz tarafından tacize uğrayacak, aldatılacak, şiddet göreceksek, yuvamız bile bizim için güvenilir değilse peki biz nerede güvende olacağız?

Kadınlar günah keçisi olmamalı artık ve kadına yönelik işlenen hertürlü suç cezasız kalmamalı, hak etmiştir denmemeli, şikayet ettiğimizde babandır, kocandır denmemeli.

Dilerim bahsettiğiniz genç kız yaşadığı bu travmayı atlatabilir, dilerim birileri o adama ne halt olduğunu söylebilecek cesareti gösterebilir.

şerefsiz pislik nefret ediyorum böylke insanlardan benimde iki kızım yarabbim koru onları:(((başka ne denir bilmiyorum ama kadının bunu öğrenmesi lazım hem de en kısa zamanda kendi çocuğuda varmış belki kızınada yapıyor bilemezsiniz en azından inanmasa bile aklında şüphe uyanır ve kızını korur küçük kızlarla yalnız bırakmaz yani ne biliyim saklamak uygun değil allah korusun ama senin eşin bu durumda olsaydı öğrenmek istemezmiydin öyle bir pislikle aynı yatağa girmek istermiydin mutlaka söylenmeli empati yapılmalı mesleğini eline alır desteklersiniz daha çok hırslanır psikolojik tedavi görmesini sağlarsınız ama öğrenmesini engellemeyin....

Böyle birşeyi benim eşim yapsa (Allah korusun) bilmek isterim.
Öyle bir pislikle aynı yatağı paylaşma düşüncesi bile midemi bulandırıyor.
Evlerden uzak kökleri kuruyacısıların!

canım söyleyin ailenin büyüklerine bilsinler o pisliğin ne olduğunu
sürekli iç içeymişsiniz Allah korusun yarın birgün diğer aile bireylerinden birine daha yapabilir aynı pisliği

Bu sira o kadar okuyoruzki boyle seyler…rahatlik mi batiyor? neden oluyor bu tarz seyler anlayamiyorum :50: Allah oylelerini bildigi gibi yapsin.

Son düzenleme:
nasıl yüz yüze bakarız değil bizim yüzümüze nasıl bakıyor olmalıydı..başkasını düşünerek yine düşündğünüz başkalarının hatta dahada başka insanların hayatının acıyla dolmasına izin vermeyin.siz söyleyemiyorsanız yada nasıl söyleyeceğinizden emin değilseniz,yaklaşımlarını davranışlarını bilemiyorsanız önce uzmandan yardım alın ve anlatın...

böylelerini alacaksın şeylerinden asacaksın ibreti aleme bak bir daha çıkıyormu yapan nedir bu bayanların çektiği yavrucum ne kadar çok korkmuştur içinde fırtınalar kopuyordur ama söyleyemiyodur bana kalırsa sadece eşine değil aile büyüklerinede söylenmeli ki iyice rezil olsun adi herif Allah kahretsin böylelerini inş..

Benim de yakın bir arkadaşım, 7-8 yaşlarında, aile dostum dedikleri bi komşusunun tecavüzüne uğramış. Annesi biliyor ama babasına söylememişler. Çünkü babası öğrense çekip vuracak ve katil olacak belki de. Hala da bilmiyor babası.

Allah ıslah etsin böyle pislikleri. Artık kimseye güvenemiyor insan.

ne olu bana şaka falan deyin,söylemek için iki yıl beklemeyeceksiniz değil mi? olayı kanıtlamak da ne demek.kız durup dururken bunu uydurmaz değil mi?siz kızın her zaman yanında olun ve lütfen elinden tutup bir psikoloğa elinizle götürün ya da gitmesini sağlayın ki kız ilerde benim yüzünden bunlar insanların başına geldi diye düşünmesin.benim tacize tahammülüm yok hele de aile içindekini davulla ilan edeceksin ki ibreti alem olsun.o adamı elime verseler sivri sineği bile öldüremeyen ben etlerini lime lime ederim.gene de içim soğumaz.lütfen bir şeyler yapın.lütfen...sessiz kalmayın

Ne kadar midesiz ahlaksız insan var.

Keşke o adamı rezil etseniz herkese, herkes bilse. O kızcağıza yaptığının cezasını çekse.
Bu tür durumlarda iyi düşünüp ona göre hareket etmek lazım.Malesef böyle durumlarda ibrenin birdenbire dönüp kızın suçlandığı (kuyruk sallamıştır kesin vs.), adamın eşinin bile hemen kıyameti kopardığı (kocacığıma iftira atıyorlar vs.) durumlar çok. Bunu gördükçe söylensin diyemiyorum hemen. Ama bir şekilde o pisliğe hakettiği ceza verilsin.

En önemlisi kadınlarımız uyanık olsun. Korkmasın, kendini savunmayı bilsin. Taciz mi etti çığlık çığlığa suçüstü olsaydı mesela nasıl güzel olurdu. Pislik hiçbir şeyi inkar edemezdi.

Artık akrabanada güvenemiyeceksin demek. Allahım ne günlere kaldık. Eminim şiddetle rededecektir. Suçuda kızcağıza atacaktır. Ama biliyormusunuz bu durumda eşine inanmayı seçen kadınların sayısı hiç az değil. Bu olayı ört bas ederseniz eminim o şerefsiz başkalarının canını yakacaktır. Çünkü bunu yapan cibiliyetsizler yaptıkları yanlarına kaldıkça daha bir cesaretlenip pervasızlaşıyorlar.
Umarım eşine söylersiniz ve o da gerekeni yapar.

Arkadaşım hala adamın yuvasını, eşinin 2 yıllık stajını düşünüyorsun!

Kusura bakmayın sizin gibi insanlar yüzünden
bu tacizler, tecavüzler hiççç bitmez!

Yazıklar olsun ya!.
Hala ne yapayım diye soruyorsun!

yapılcak tek bişey var. gidip şikayetçi olacak tacize uğrayan genç kız ve ailesi.

herkes adamın yaptığı terbiyesizliği, sapıklığı öğrenecek. eşide boşanacak.

kendi öz yeğeninizi sizin eşiniz taciz etse kaldırabilir misiniz bu durumu.
hala kadının stajını düşünüyosunuz en az zararla nasıl atlatırız diyosunuz kızcağız 2 yıl daha mı tacizlere katlansın bu mu istediğiniz?
kusura bakmayın adam kadar susanlar da suçlu ve midesiz. aslında adamla birlikte susanlarda tacizde bulunuyo.

kız ve ailesi gidip şikayetçi oılsun böyle pislikler cezalarını çekmeli yaptıkları yanlarına kalmamalı:20:
dünya çok kötü oldu yaa kimseye güven kalmadı artık
Allahım evlatlarımızı böyle pisliklerden korusun

kız ve ailesi gidip şikayetçi oılsun böyle pislikler cezalarını çekmeli yaptıkları yanlarına kalmamalı:20:
dünya çok kötü oldu yaa kimseye güven kalmadı artık
Allahım evlatlarımızı böyle pisliklerden korusun

Bunları okuyunca kanım donuyor...Allah kimseye yaşatmasın gerçekten çok kötü vakalar bunlar..

Enseste Müdahale Etmeyen Suçludur

Bedeli ne olursa olsun; ensestin sonlandırılması için hemen adli makamlara ve güvenlik güçlerine başvurulmalı ve kurban için sağlık kuruluşlarından ya da sosyal hizmet kuruluşlarından destek alınmalı.
Yürekli Yargıç Tülin Keleş'in başvurusu sayesinde Anayasa Mahkemesi'nin verdiği iptal kararı gereği önümüzdeki altı ay içinde TCK'da yapılacak düzenleme ile; ensest karşısında sessiz kalan anneler, babalar, kardeşler, üvey dede ve üvey amcalar adli makamlara ve güvenlik güçlerine ihbar etmeyip göz yumdukları için cezalandırılacak."
Sanal alemde okuduğum aile içinde çocuğa yöneltilen cinsel şiddete, "ensest"e ilişkin iki haberi paylaşmak isterim:
Üvey babasının taciz ettiği 5 yaşındaki kız çocuğu
Tekirdağlı 19 yaşındaki A., İzmir'de tanıştığı ve beş yaşındaki kızıyla yaşayan 25 yaşındaki E. ile sevgili oluyor. Çift Tekirdağ'da A.'nın ailesiyle birlikte yaşamaya başlıyor. Daha iki hafta bile geçmeden A., sevgilisinin kızını dövmeye ve taciz etmeye başlıyor. Çocuğun ağlama ve çığlık seslerini duyan apartman sakinleri polise haber verince çocuk hastaneye kaldırılıyor. doktor çocuğun cinsel organı ile kalçasında diş izlerine, vücudunun diğer yerlerinde morluklara rastlıyor. anne "A. kızıma ve bana kötü davranmaya başladı. Kızımın vücudunun çeşitli yerlerini ısırdı. Ayağına kaynar su döktü. Engel olmak istedim; ancak polise şikayette bulunursam kızımı ve beni öldürmekle tehdit etti" diyerek şikâyetçi olunca, sevgilisi A. ile onu suça teşvik eden ve olaya göz yuman babası Y. ve kardeşi M. gözaltına alınıyor.
Haberi okumak için tıklayın.
Erkek kardeşlerinin taciz ettiği kız çocuğu
Bingöl'deki Genç ilçesi Savcılığı, kız kardeşlerini taciz eden erkek kardeşler hakkında "cinsel taciz", baba hakkında "olayı ilgili makamlara bildirmemek" suçundan iki dava açtı. Yargıç erkek kardeşlerden ikisini 4 yıl 8 ay 7'şer gün, diğerini 3 yıl 1 ay 15 gün hapse mahkum etti. Yargıç, tacizi bildiği halde polise ya da savcılığa ihbar etmeyen babaya, Anayasa'nın 38. maddesindeki "Hiç kimse kendisini ve kanunda gösterilen yakınlarını suçlayan bir beyanda bulunmaya veya bu yolda göstermeye zorlanamaz" hükmü nedeniyle ceza veremeyince, babanın suçu açıklamasına anayasal engel oluşturan maddenin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurup, davayı da beklemeye aldı.
Haberi okumak için tıklayın.
İhbar etmeyip, göz yumanlar cezalandırılacak

Anayasa Mahkemesi ensest olaylarında, "İşlenmekte olan bir suçu yetkili makamlara bildirmeyen kişi bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Mağdur 15 yaşından küçükse bu ceza yarı oranında artırılır" şeklindeki Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 278. maddesinin uygulanmasına engel teşkil ettiğinden bu hükmü iptal ederek Meclis'e altı ay içinde düzenleme yapma süresi tanıdı.
İlk haberde; sevgilisi kızını taciz ettiği halde korku ve tehditle susan bir anne, oğlunun çocuğu taciz etmesini ve annesine de şiddet uygulamasını engellemeyerek onaylayan bir baba, ağabeyinin çocuğu taciz etmesine ve annesine de şiddet uygulamasına seyirci kalan bir kardeş ile duyarlı apartman komşuları olmasaydı şiddet görmeye devam edecek, belki hayatını kaybedebilecek, bedeni ve ruhundaki yaraları ömür boyu silemeyecek bir çocuk var.
İkinci haberde; kız kardeşlerine cinsel tacizde bulunan üç erkek kardeş ile oğullarının kardeşini taciz ettiğini bilen ancak polis ya da savcılığa ihbar etmeyen bir baba var.
Saldırgan değil, kurban güçlendirilmeli

Ensestin açığa çık(arıl)ması ve sonrasında yaşanacak olanlarla baş etmek kolay olmasa da, durumu bilen ve tanık olanlar farklı kaygılarla sustuğunda çocuğun mağduriyetinin sürmesine neden olur. Kurban çocuk; maruz kaldığı eylemin iyi/kötü/, doğru/yanlış, güzel/çirkin olduğunu anlamadığı, bazen karşılığında ödül/ceza aldığı, eylemi normalleştirdiği, ailesinin dağılmasından ürktüğü, suçluluk duyduğu, kendini çaresiz/yalnız hissettiği, daha kötü eylemlerle karşılaşabileceği, saldırganın güçlü ve yaşça büyük olduğundan kimsenin kendisine inanmayacağı, haberdar olanlar tarafından suçlanacağı için sustuğunda mağduriyeti sürer.
Diğer aile üyelerince ensesti kabullenmek zor olduğundan çocuğun gerçeği açıklamasını engelleyebilir hatta çoğu kez reddetme yoluna giderler. Çocuğa inanmayabilir, umursamaz tavırlar takınabilirler. Yuvanın dağılması, gelir yetersizliği gibi endişelerle susabilirler. Saldırganı değil kurbanı suçlayabilirler. Saldırganla işbirliği yapabilirler. Evden saldırgan değil kurban, evlendirilme, yatılı okula verme, başka bir mekana gönderme yoluyla uzaklaştırabilirler. Toplumsal ya da aileye özgü nedenlerle mağduriyetin sürmesine cevaz verebilirler. Saldırganla mücadele etmemek için susabilirler.
Çocuğun mağduriyetini engelleyip sona erdirmek isteyenler; saldırgandan şiddet görebilirler, tehditler karşısında korkabilirler ya da ona şiddet uygulayabilirler.
Adli makamlara ve güvenlik güçlerine başvurarak taciz sonuçlandırılabilinir. Çocuk, sağlık kuruluşlarından ya da sosyal hizmet kuruluşlarından destek alabilir.
Yürekli kadın yargıç sayesinde...

Ensest; insanın onurunu çiğneyen bir olgu. Bu suçun işlendiği bilindiği halde, tanık olunduğu halde gizli kalmasını sağlamak, sessiz ve duyarsız kalarak saldırgana destek vermek aşağılık bir davranış. Olgunun ortaya çıkartılarak sonlandırılmasında anneler kilit rol oynar. Alacakları tavır, verecekleri karar kurban açısından hayati değer taşır.
Bedeli ne olursa olsun; ensestin sonlandırılması için hemen adli makamlara ve güvenlik güçlerine başvurulmalı ve kurban çocuk için sağlık kuruluşlarından ya da sosyal hizmet kuruluşlarından destek alınmalı.
Yürekli Yargıç Tülin Keleş'in başvurusu sayesinde Anayasa Mahkemesi'nin verdiği iptal kararı gereği önümüzdeki altı ay içinde TCK'da yapılacak düzenleme ile; ensest karşısında sessiz kalan anneler, babalar, kardeşler, üvey dede ve üvey amcalar adli makamlara ve güvenlik güçlerine ihbar etmeyip göz yumdukları için cezalandırılacak.

(Alıntı)

Cinayet sebebi böyle şeyler... Namus konuları çok sıkıntılı yorumda yapamıyo insan..

dede ve annane devreye girmiş bugün.inkar ediyo pislik tabi ki oraya gelim konuşalım,öyle şey yapar mıyım diyomuş.dede sakın gelme kimsenin senin yüzünü görmeye tahammülü yok.bu olay kapanmicak demiş.arkadaşlar bizde kabullenip susmayı düşünmüyoruz.ben dün öğrendim ve hala şoku atamadım üstümden.bile bile bu adama katlanılır mı?kız anlatınca rahatladım şimdi daha iyiyim diyor ama destek almalı tabiki farkındayız.bu kadın çok zor bi sınav sonrası staja başladı.yeni bi yer bulmak için zamanı kısıtlı,orda evini barkını bırakıp başka şehre taşınacak,babaya düşkün iki çocuk,çocuklara babalarının yaptığı şerefsizliği anlatamayacak,başkasıyla bi ilişki olsa bile daha kolay atlatılır.hala-yeğen bir araya gelecek.ve bu konu sürekli hatırlanacak.bizde ört pas edelim demiyoruz.belki kadın ilk önce inanmak istemeyecek,kızı daha çok yaralayacak.öyle bi şekilde ortaya çıkmalı ki inkar edememeli pislik.hemen açıklayın susmayın diyorsunuz.daha dün öğrendim nası ortaya çıkıp bağırayım?kızı,annesini babasını,kadını,çocuklarını,olayı her yönüyle tartmak lazım.

son iki haftadır burası hariç 3 aldatma olayı duydum ki bugünkü beni kahretti.eşimin dünya iyisi(!)akrabası kayınçosunun kızına (yani eşinin yeğenine)tacizde bulunmuş.kızcağız bunu 1 yıldır gizlemiş ama geçenlerde tekrarlanınca ortaya çıktı.yavrum nasıl katlandı?hala keşke odamın kapısını kilitleyip yatsaydım bunlar olmazdı diyomuş:( nasıl söylenecek eşine???yada inanır mı?söylesek kadının maddi sorunu yok.ama meslek sahibi olabilmesi için 2 yıl daha staj yapmalı.üstelik başka bir şehirde.söylemek için stajın bitmesini beklesek daha 2 yıl var ve bilmeden bu adama eş vazifesi yapacak:(biz de mecburen aynı ortamlara giricez ki birbirine bağlı bir aileyiz.eşim duysa sakin kalamaz.böyle bişey yutulur cinsten değil ve saklanamaz.ama elimizde kanıt da yok.iftira diyip çıkarsa işin içinden?off beynim patlıyo.kabus gibi.Allah bildiği gibi yapsın böyle pislikleri.ya aklım almıyo kızının aynı yaştaki kuzenine nasıl göz koyar bir insan?kızlar nolur dua edin.ailece en az zararla atlatalım.

yahu sen ve ailen bunu en az zararla atlatacaksınız diye bu genç kız her gün kabusla mı uyanacak,cinayete ses çıkarmayan caninin suç ortağıdır bunu hiç unutma.

Back
X