• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kizkardes,hamilelik,sigara

Antidepresani kafasına göre içmiyordur herhalde? Doktor kontrolünde mi?
Hayatımda hic icmedim, yakin akraba çevresinde de hiç içen yok. Ama ağır alerji hastasiyim :( bi de içen olsa ne olurdu bilmiyorum.
Sanırım kendi eliyle bebegine verdiği zararın farkındadır. Ustelemekle birşey değişmeyecekse, hic kendinizi de ablanizi da uzmeyin

:KK20:Malesef bunu söylemek imkansız. Tamamen rus ruleti oynatmak gibi bir durum bebeğe. Antidepresan ve 1 paket sigara. Olacak iş değil. Ben 10 yıldır sigara kullanan biriyim gebeliğimi öğrendiğim 5.haftamda bıraktım, bırakmak zorundaydım. tam 3 ay zorlandım fiziksel değil psikolojik bağımlılığını es geçmek çok zorladı. Yemek sonrası, kahve sonrası dumanlanmalar, sohbet ortamlarına dahil olmamalar bunların hepsi zor ama olması gerekli durumlar. Şuan bile hala o ortamları arıyorum ancak annelik fedakarlıktır. Bir arkadaşımın bebeği yarık damak ve dudak oluşumu ile dünyaya geldi. Doktoru sigaraya bağladı. Tam da 1 paket bitiriyordu zamanında annesi de içmiş diye. Öylesine pişman oldu ki kelimelerle ifade edilmez. 2.ci çocuğunda sigarayı bıraktı onda bir şey olmadı neyseki ama pişmanlığı ilk çocuğunda bıraktığı derin yarayı kapatmaya yetmiyor. Kızı şuan ilköğretimde ve arkadaşları tarafından sürekli dalga geçiliyor. :KK42:Bu örneği kardeşinize hatırlatın.
:KK20::kızgın: Son olarak kimse kusura bakmasın ama bilinçsiz anne ya da babaların çocuğunun sağlığını ve de onların eğitimini zerre düşünmeyen insanların anne ya da baba olmamaları gerektiğine inananlardanım.bu haklarının ellerinden alınmasına dair bir seçenek sunulsa ilk evet diyenlerden biri olurdum sanırım. Dünyanın en zor mesleği ebeveynliktir. Bunda başarılı olmak için çaba harcamayanlarla mesleğimden ötürü o kadar çok karşılaşıyorum ki etrafımda, ceremesini sadece masum çocuklar çekiyor. :sinirli:

Not: yarık damak ve dudak oluşumu nedir gör istedim
https://i.hizliresim.com/bGgnPd.jpg

nasil bir vicdan ya! yazik niye hsmile kaliyor boyleleri ya isteyipte onca tedavi gorenleri olsun ablaniz gibiler haketmiyor o bebekleri.kusura bakmayin cok sinirlendim.bir paket sigara hemde hamilelikte.o cocugun gunahina girmeye ne hakki var.dayimin gelini iciyordu bebegi 900 gr dogdu ve bronsit.suan 10 yasinda boyu cok kisa ve cok zayif.gelisimi geri yazik degil mi bir insan sonucta o bebek kalmayacak buyuyecek.
kendinizi rahatlatmak yerine bir an evvel sigarayi biraktirin ablaniza arti andidepresan katiyyen kullanilmaz hamilelikte dra gitmiyor mu ablaniz nasil is anlamadim eside mi ilgisiz.ben 9 aylik hamileyim esim daha bir bardak kola icirmedi bana yemin ettirdi icmiyeceksin diye.yazik o bebegin gunahi ablanizdan cikar...

1 paket cok fazla.bende ictim hamileyken 5 taneyi gecmezdi zamanla azaltip 3 sonra 1 ama ictim sonuc olarak. Cok sukur bebegimde bir problem yok ama herkeste ayni olacak diye birseyde yok.

Cocugun nur topu!! Gibi dogmasi saglikli oldugu anlamina gelmiyor! Hamilelikte sigara kullaniminin sonuclari seneler seneler sonra bile cikar.. uzun fitili olan dinamiti ateslemis kardesiniz ne zaman patlayacagini zaman gosterecek. 3 sene sigara icen arkadasim var kanser falan olmadi demek gibi.. Bisey olmadi cevaplari trajikomik!

Annem içerdi bak ben kafadan kontak oldum :deli:(Şaka tabiki )

Sigara içip saglıklı çocugu olan çok ama günde 1 paket cok fazla yazık degılmı o bebege istemeden mi hamile kaldı ?
Antidepresanda zararlı degilmi o_O

Sağlıklı doğmakla bitmiyor ki? Bugün sağlıklı doğar, 1 yaşında hasta olur. Bebeği istemiyor galiba kardeşiniz.

Aldırsın çocuğu.Günah falan da deme günahsa böyle daha günah.

Sağlıklı doğması biseyi degistirmez yıllar sonra bile çıkabilir o paket paket sigaranın bedeli.Ayrıca saglam bi psikolojisi yokken ne bebeği?Sağlıklı kadınların bile psikolojisi bozuluyor bebekle kardesiniz nasıl büyütecek o bebeği allahaşkına?

Yasal süreç dolmadıysa razı edin aldırsın yazık günah

Doğmasına doğar öyle sağlıklı olmaz iste benim yeğenim sürekli hasta olur mesela bağışıklık sistemi çok zayıflamış sigaradan ötürü sonra 8 yaşına gelince bademcik ameliyati olmuştu ..

Kizlar merhaba ben de kizkardesimde hamileyiz ikimizde hamilelikten once sigara kullaniyoduk ben ilk ayimda cok sukur birakabildim ama o birakamadi gunde bir paket iciyo hala :KK43: inanin icim cok yaniyo cok korkuyorum ama engel olamiyorum psikolik olarak sagliklk degil antidepresan da kullaniyo ayrica ne olur kardesim icin beni rahatlatacak bir sey soyleyin biz ictik birsey olmadi iceni gorduk sagliklo dogdu diyin

Bu aslında utanılacak birsey ama kuzenim gebeliginde hem alkol hem sigara tuketti cunku bagımlıydı bırakamadı. Maşallah çok sağlıklı bi kızı oldu. Rabbime emanet inşallah kardeşinizde sorunsuz tamamlar.

Bu zararlı etkiler doğduğu zaman değil, bebeğin gelişim süresince ortaya çıkarlar.
Size iyi haberlerim yok malesef.
-Gelişim geriliği
-Astım
-Uyku bozukluğu
- Stres
-Zeka geriliği
- Organ yetmezliği
gibi hastalıklara davetiye çıkarmış bulunuyorsunuz.
Umarım şanslı azınlıktan olur bebek.

Benim kardeşim var.astım bronşiti vardı bebekliğinde ama sonra geçti.onun dışında bir sağlık sorunu yoktu.yılda en fazla 1 kere hasta olur.boyuda normal kilosuda.keşke hamile kalmadan bıraksaymış hamilelikde doktor bırakmayı önermiyor zaten.

bebek anne karninda astim oluyomus yani dogustan diyorlar iste. bunu siz anliyorsunuz birakiuorsunuz da kiz kardeainiz neden anlamio aceba

bebek anne karninda astim oluyomus yani dogustan diyorlar iste. bunu siz anliyorsunuz birakiuorsunuz da kiz kardeainiz neden anlamio aceba yazik degil mk bebebge ya

siz teyzesi olarak bu kadar endişelisiniz de annesi olarak o neden endişeli değil? Bana sorarsanız psikolojisi normal değil ablanızın ve depresyonu Doğumdan sonra daha da ilerleyebilir. Hem depresyon ilacı hem sigara düşük yapmadan Doğum yaparsa şükretsin. Pek ümitli konuşamayacağım Ne yazık ki... İnsanın kendi bedeninde sonsuz tasarruf hakkı var saygı duyarım ama o yavruya kıymaya hakkı yok. Depresyonda olması da buna bahane olamaz. Ablanıza çok kızdım şuan :KK43:

Neden hazır olmadan böyle birşeye girişiyor insanlar anlamıyorum gerçekten. Benim annem de sigara içmiş, depresyonu zaten varmış doğumla birlikte de tavan yapmış zaten. Bırakın emzirmeyi kucağına bile almak istemezmiş, ki bi bebek için sağlıklı bağlanma ve güven ihtiyacının giderilmesi ne kadar önemli. Tüm hayatımıza, psikolojimize, kişiliğimize yansıyacak kalıcı hasarlar bırakıyorsunuz. Bu mu annelik? Olmasın daha iyi..!

Canim cips cekiyor yiyorum ve sonrasinda vicdan azabi cekiyorum kardesiniz gunde bir paket sigarayi nasil iciyor ins azaltir ve bebek saglikli olur.

Şimdi korkunuzu anlıyorum ama burdan içen anneler varsa bile sağlıklı doğdu çocuğum demelerini beklemek çok doğru bir davranış değil hemde çok yanlış bir yönlendirme. sigaranın koskoca yetişkin insanlara pasif icici iken pek çok zararı var gerisini siz düşünün hatta kız kardeşiniz düşünsün daha doğrusu.

Canim cips cekiyor yiyorum ve sonrasinda vicdan azabi cekiyorum kardesiniz gunde bir paket sigarayi nasil iciyor ins azaltir ve bebek saglikli olur.
Aynen ya hayatımda cips yemeyen ben şuan hamileyim ve canım çekti içinden biraz yedim paketin. vicdan azabı duydum ne gereksiz bir şey yiyipte hem benim hem bebeğin sağlığını riske attım diye. eşim disarida sigara içer ufacık dumanı burnuma gelsin cingari kopartirim 20 metre uzağıma kaciverir.

Kizlar merhaba ben de kizkardesimde hamileyiz ikimizde hamilelikten once sigara kullaniyoduk ben ilk ayimda cok sukur birakabildim ama o birakamadi gunde bir paket iciyo hala :KK43: inanin icim cok yaniyo cok korkuyorum ama engel olamiyorum psikolik olarak sagliklk degil antidepresan da kullaniyo ayrica ne olur kardesim icin beni rahatlatacak bir sey soyleyin biz ictik birsey olmadi iceni gorduk sagliklo dogdu diyin
Bende sigara kullanan biriyim. Hamilelikte doktoruma danistim. Gunde 3 4 tane icebilirsin dedi. Fazla icersem nolur diye sordum. Eline koluna organina bisi olmaz ama universite okuyacakken ilkokul mezunu olur demisti. Kapasitesi o kadar olur yani.

Back
X