Kardeşiniz 11 yaşındayken kaybetmişsiniz annenizi, sizin yaşınızı bilmiyorum ama ortada bir üvey anne ve ilgisiz bir baba varsa annelik siz yapmalıydınız kardeşinize.
Ben üzüldüm kardeşin haline, tutunacak bir dal bulamamış, yada ona koşulsuz destek olacak, onu her haliyle kabul edecek birini.. Evet bunlar annenin görevidir, koşulsuz sevilir korunuruz. O küçük yaşta annesiz kalmış ve anladığım kadarıyla şu an onun bir evi yok, her yerde yabancı, misafir.
Sizi kesinlikle suçlamıyorum, yeni evlisiniz tabii ki rahatınızı düşünmek hakkınız ama ben kardeş açısından baktım olaya, böyle yabancı gibi davranmak yerine onun en iyi arkadaşı olup herşeyi açık açık konuşabilmeliydiniz, kardeşinizle aynı yaştayız ve ben herşeye rağmen arkamda duracak bir anneye sahibim..
Doğru keşke konuşabilseydik.Aslında benim amacım da bu sabah buydu maalesef bağırış çağrışa döndü olay.O da ben de kendimize pek hakim olamıyoruz.Çocukluktan beri annem üzerine düşerdi.Onu kaybetmek daha zor geldi ona.Bir de bu nedenle kardeşimin bir huyu vardır hiç acımaz ,lafını da esirgemez.Benim yaşımda ufaktı,aramızda 2 yaş var.Ancak kendimi kurtarabildim açıkçası.Her zaman için ona babamın kendine başka bir hayat kurduğunu,onun da çabalaması gerektiğini söyledim ama olmadı.3 kere okula yazdırdık liseyi bitirmedi.Hiç bir işyerinde duramadı.Hanım hanımcık evde de oturmadı.Yaşı geldi çevremizden bir uygun kişi bulsak,çevremizdeki kimse ile de geçinemiyor.Onun arkasında herşeye rağmen durmak demek şu anda benim için her yaptığına ses çıkarmamak,eşime yansıtmamak,içime atmak demek.Bu arada tabi eşimin rahatsız olduğu konularda da dikkatli olma gerekecek.Kardeşimi uyardım ama o hep sanki onu istemediğimiz için böyle yapıyormuşuz gibi algılıyor.Ben de evden ilk ayrıldığımda 2,5 ay arkadaşımın yanında kaldım ailesi ile ama her gün iş görüşmesine gittim,yemek yaptım,evi temizledim,yeri geldi lafımı yuttum,duymamazlıktan geldim.Ne zamanki iş buldum,ertesi gün taşındım.Ama yine de dediğinizde de haklılık payı var.Keşke ben de biraz daha sakin kalabilsem.Yapım sakindir aslında ama kardeşim tarafından sürekli haksız çıkarıldığım için sinmEk zoruma gidiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?