Kızkardeşim çok sorumsuz

Hatos1317

Guru
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2008
394
24
318
ben evlenelı uc yıl oldu babam olmadıgı ıcın annem yalnız kaldı hasta oldugu ıcın bende yanıma aldım ev ıcınde hersey cok guzel mutluyuz ama benım bır kız kardesım var bızı dınlemedı gıttı bırı ıle evlendı ben onunla kuru sogan ekmege razıyım dedı evlendı bu arada ben de calısıyorum esımın duzgun bır ısı yok anladıgınız gıbı tek maasla zar zor gecınıyoruz neyse bu kız kardesımın evlendıkten sonra hıc ısteklerı bıtmedı kayınvalıdesı ıle oturuyordu kocası askere gıttı bız baktık cocuk dogurdu butun masraflarını karsıladık esı askerde ıye destek olduk ama gel gorkı esı askerden geldı ama kızkardesımın ısteklerı hıc bıtmedı sureklı bır seyler ıstıyor anneme kızıyorum boyle alısrıtma dıye ama anlamıyor annemlede bu yuzden kavga edıyoruz esım de bana kızıyor sureklı her ıstedıgını yapıyorsunuz dıye haklıda ama bu kardesımden kurtulamıyorum bır turlu sımdı on bes tatılde memlekete gıdecegız sımdıden basladı anne bana sunu al bunu al sureklı ıstıyor ben ne yapayım daha bura yaptıklarının tamamını anlatamadım bazen dusunuyorum annemı evıne gondereyım bakayım nasıl her ıstedıgıne cevap verıyor gecınebılıyor mu korkuyorumda anneme bır sey olursa dıye cunku bakmaz o bu arada annem evını de ona verdı suana o oturuyor gıtsın beraber yasasın anlasın dıyorum ama annemede kıyamıyorum gercı kendıde dıyor ben senın yanında rahatım dıye ne ısterse yapıyorum sureklı doktor gozetımınde olması lazım her ay kontrollerı var ama bu kız kardesım anlamıyor cok uzuluyorum ay ortası ay sonu demeden sureklı para cok sorumsuz bır yerden bırsey alsa aylarca vermez borcunu ben burda strese gırıyorum ınanın kızlar guatır oldum uzuntuden daha 27 yasındayım benımde evım yok cocugum yok ıs stresı hıc kımse benı dusunmuyor cok uzun oldu bır akıl verın bana

Kız kardesinizin mantıgını anlamıs degilim!!
Bu kız evli degil mi? Anneniz onun istediklerini nasıl alıyor peki?
Bu sekilde olmaz sorumluluklarını bilmesi lazım kardesiniz.

somurmek gıbı gelıyor mantıgı annem emeklı babamdan ınanın annemın parasında gozum yok her ay ceker parayı elıne verırım annem mutfak masrafı ıcın bır ısmını verır bende yıyorum ıcıyorum dıye ya aldıgı para 500 tl zaten cok bır seyde degıl kendı masraflarına ancak yetıyor doktor falan ama kardesım annemın parasında hakkı oldugunu dusunuyor heralde bazen ben mı yanlısım dıyorum evlendı yatak odasını aldık her gıttıgımızde bır suru esya bayramda bıze geldı yemek takımı meyve sıkacagı rondo bunları annem degıl ben aldı evımde ne varsa yıyecek olarak yarısı boldum verdım sırf annem uzulmesın dıye ama doymak bılmıyor anlatıyorum durumumu bak dıyorum enıstenın ısı yok cocuk yok anlamıyor bır suru borcum var anlatamıyorum

canım benim...:( her ailede bir fedai oluyor kendini herkese borçlu sayan ,gönlünü açan,merhametli,yanık bir kız evladı oluyor. senin tüm iyiliklerinin mükafatını Allah verecek kul anlamasada.kardeşin gerçekten çocukluk yapıyor.eşinle iyi geçinmeye bak canım,el oğlu maşallah gene iyi dayanmış adam,her ihtiyacınıza cevap vermeye çalışmış.sen annene kıyamıyorsan kalsın sizde ama dersini alması gereken KARDEŞİNN!! konuş içine atma,al karşına böyle böyle de.eşimle kötü oluyorum de.

ay cnim ben seni cok ii anliyorum ailedede var bnizden senin tek yapacagin sey bacini az burnunu surundurmen lazim anneni madem yanina aldin ellini masaya vurma zorundasin yoksa allah korusun kocanla aran acilir busefer kocan der dsaten diyormus neden yapiyorsun senin gelirin sana yeter zar zor saten annende yaninda madem senn bacin oyle katlanirim dediyse kocaya ozaman birak zorda olsa az surunsun biliyom bacin cok zor senin icin ama yanlamasi lazm onunda hayat toz pembe olmadigini sen 1 2 yap o 3 de anlar baktin anlamiyormu ozaaman al karsina ablasi olarak konus herseyi acik acik soyle acik konusmazsaniz tepenize hep biner yazik annenide uzme kadincagizda birsey diyemez yanlis anlama ama nede olsa kocasi yok ve kendisini yanliz hisseder bence sen annen ve kocan bir olun bacinda en dogrusu ya kocasiini alacak yanina yaad a kocasiyla kayinvaldesi ile bir oturacak basga caresi yok bi insan hep basgalari icinde yasiyamaz kendisi icinde yasamali nyse ptum sni byby

bende ki de sizinkinin erkek versiyonu...Allah kahretsin ki bu tarz insanlar alıştıkları zaman yakanı kurtaramıyorsun...iyilikten maraz doğuyor..babamdan anneme 2 daire ve güzel bir maaş kaldı bu erkek kardeş maalesef annemin evini sattırdı çünkü kredi kartı borçları vardı şimdi yine borç yapmış evi hacizde ve annem kredi çekip borcunu kapatmanın derdinde tam 5 yıl sadece 170 lira maaş alacak tabii olan da bana olacak çünkü bu süre zarfında annemin ihtiyaçlarını ben karşılamak zorunda kalacağım...ne desem annemi ikna edemiyorum 40 yaşındaki oğlunu 15 yaşında kız çocuğu gibi korumaya çalışıyor...evsiz kalırsa gelini boşanırmış, oğluna kim bakarmış, bunca sene bakmışmış anlamıyorum hç anlayamıyorum bu arada eşime karşı da mahçup duruma düşüyorum... Allah böylelerini ıslah etsin ne diyeyim:((

Ahh arkadaşım nasıl dayandın bu duruma bunca zaman,
maşallah hanımefendi ne suya dokunsun ne sabuna,
ayrıca isteklerini eşinden değil de ablasından ve,
emekli maaşıyla geçinmeye çalışan annesinden beklesin.
Kusura bakmayın da bu duruma biraz da siz zemin hazırlamışsınız.
Anneniz görüyor sizin de durumunuzu,kardeşinizin isteklerini biraz askıya alsanız,
zannederim bunu anlayışla karşılar.Sizde evlisiniz,sorumluluklarınız var.
Arada bir olur da böyle her zaman absürd şeyler için sizden maddiyat beklemesi bencillik ve şımarıklık.
Bence bu gidişe bir ''dur''demeniz gerek.
İlk başta tepki verir,surat asar,tavır yapar ama geçer.
Ne demişler''bir insanı 40 gün sırtında taşı 1 gün indir senden kötüsü olmaz''

cok haklısın hepınıze ttesekkurler bıraz olsun derdımı paylastım kımseye anlatamıyorsun kı

tamamen ekmek elden su gölden mantığı!
bir an önce kardeşinize hayatın ne kadar zor olduğunu ve toz pempe olmadığını ve en önemlisi onun evli olup bir eşi olduğunu hatırlatmalısınız!artık bütün ihtiyaçları eşinden sorulacak bunu bilmesi gerek..elbetteki annede birşeyler alabilir fakat sipariş üzerine değil gönlünden koparak!
hiç bir zaman geç değildir..bir an önce bu duruma önlem almalısınız..

Back
X