Kızkardeşim kaçarak evlendi

29 yasında ınsan nasıl kendıne guvenip ayrı eve cıkamıyormuş?Hayret bişey,onun da işine oyle gelıyor sanırım,kardeşiniz kayınvalıdesının sozlerıne aldırmasın,bı zaman sonra ugrasmaktan vazgecer belkı dıycem ama 3 yıl olmus,ustune bır de bebeklerı olmus daha neyın yakısmasından bahsedıyor kı bu kadın:47:

hep yakışmıyosun ... yakışmıyosun diyor kadın kardeşime.. kardeşim okadar güzel bi kız ki ama işte insanın bahtı güzel olacak

benle anneme kalsa hemen çekip alıcaz kardeşimle bebeğini. ama babamdan çekiniyoruz . neler yapıcağını kestiremiyorum. büyüklerimiz yanımızda olsa.. olsaydı bu kadar olmazdı.

Benim de arkadaşımın ablası ailesinin onay vermediği biriyle evlendi ve 2 yıl cıktıgı tanıdıgını sandıgı cocuk buna turlu ezıyetler etmıs,hamılelıgımız beraberdı bu kızla ve hamılelıgınde babasının evındeydı,ayrı oldukları halde eşiyle bırlıkte terapıye gıdıyorlardı,kayınvalıdesınden ayrıldılar,11 tane daireleri olan bu ınsanlar illaki yanımızda yasayacaksınız dıye tutturuyor ve hayatı zından edıyorlardı kıza,eşi de annesının dolduruşuna gelerek kendısıne sıddet uyguluyordu,kız unıv mezunu ama işi gucu bırakmıstı evlenınce...sımdı yenı bı hayat kurdular iletişimimiz koptu bu ara ama mutludur zannedıyorum çunku babasının evıne gerı donmedı,6 aydır evınde...Ailesi arkasında olmayınca kardesınız de kendını kotu hıssedıp kayınvalıdesıyle basa cıkmakta zorlanıyordur emınım,eger babanız barısıp kızına destek verse kadın bu sekılde kardesınızı ezemez aslında...

Benim de arkadaşımın ablası ailesinin onay vermediği biriyle evlendi ve 2 yıl cıktıgı tanıdıgını sandıgı cocuk buna turlu ezıyetler etmıs,hamılelıgımız beraberdı bu kızla ve hamılelıgınde babasının evındeydı,ayrı oldukları halde eşiyle bırlıkte terapıye gıdıyorlardı,kayınvalıdesınden ayrıldılar,11 tane daireleri olan bu ınsanlar illaki yanımızda yasayacaksınız dıye tutturuyor ve hayatı zından edıyorlardı kıza,eşi de annesının dolduruşuna gelerek kendısıne sıddet uyguluyordu,kız unıv mezunu ama işi gucu bırakmıstı evlenınce...sımdı yenı bı hayat kurdular iletişimimiz koptu bu ara ama mutludur zannedıyorum çunku babasının evıne gerı donmedı,6 aydır evınde...Ailesi arkasında olmayınca kardesınız de kendını kotu hıssedıp kayınvalıdesıyle basa cıkmakta zorlanıyordur emınım,eger babanız barısıp kızına destek verse kadın bu sekılde kardesınızı ezemez aslında...

babamdan çok korkuyorlar. babam bi gitse oraya ellerinden alır ama. babam yumuşamıyor.belki zamanla kabul edecek..ilk zamanlar çok kötü günler geçirdik. babam annemle banada çok laf söyledi. boşanmaya kadar geldiler. şuanda iyiyiz.yani eskisi kadar değil allaha şükür şimdi evimiz huzurlu. babam kendi ailesinede görüşmeyin diye baskı yaptı. şimdi onlar görüşüyorlar. babam sesini çıkarmıyor.

Allah kardeşinizin yardımcısı olsun. bir hatadır yapılmış bitmiş, babanızın artık affedip sahip çıkması gerek kardeşinize. sahip çıkmadığı için elin zalim kadını işte böyle zulmetme hakkını kendinde buluyor. siz sık sık kardeşinizi, yaşadığı zorlukları babanıza anlatın, yardım etmesi için üsteleyin. ne kadar agresif olsa da ne de olsa bir babadır, şefkat duyguları vardır bir yerden sonra gidip sahip çıkacaktır. bu yüzden babanızın kendi kendine gidip sahip çıkmasını beklemek yerine siz konuyu gündeme getirin, gerekirse ailenin diğer bireyleri araya koyarak -amca, dayı. vs- babanızla konuşturun, kız kardeşinize sahip çıksın böylece.

hiç olmadı, affetmedi siz gidin sahip çıkın. o kayınvalide bozuntusuyla siz kavga edin. sinirlendim ya. böyle zülmeden insanların zülmüne karşı sessiz durursanız siz de kaderden ciddi tokatlar yersiniz. belki kız kardeşiniz mecbur olduğu için sesini çıkaramıyor, hata yaptığı için susuyor peki siz niye susuyor ona sahip çıkmıyorsunuz? yazık değil mi kardeşinize. her geçen gün yıkılan psikolojisine yazık değil mi?

arkadaşım başkalarının babanızın falan birşeyler yapmasını beklemeyin. ne gerekiyorsa siz yapın. giden sizin kardeşinizin ömrü. bir yerden sonra geri dönüşü olmayan hasarlar olabilir. sahip çıkın, koruyun kardeşinizi.

Son düzenleme:
Allah kardeşinizin yardımcısı olsun. bir hatadır yapılmış bitmiş, babanızın artık affedip sahip çıkması gerek kardeşinize. sahip çıkmadığı için elin zalim kadını işte böyle zulmetme hakkını kendinde buluyor. siz sık sık kardeşinizi, yaşadığı zorlukları babanıza anlatın, yardım etmesi için üsteleyin. ne kadar agresif olsa da ne de olsa bir babadır, şefkat duyguları vardır bir yerden sonra gidip sahip çıkacaktır. bu yüzden babanızın kendi kendine gidip sahip çıkmasını beklemek yerine siz konuyu gündeme getirin, gerekirse ailenin diğer bireyleri araya koyarak -amca, dayı. vs- babanızla konuşturun, kız kardeşinize sahip çıksın böylece.

hiç olmadı, affetmedi siz gidin sahip çıkın. o kayınvalide bozuntusuyla siz kavga edin. sinirlendim ya. böyle zülmeden insanların zülmüne karşı sessiz durursanız siz de kaderden ciddi tokatlar yersiniz. belki kız kardeşiniz mecbur olduğu için sesini çıkaramıyor, hata yaptığı için susuyor peki siz niye susuyor ona sahip çıkmıyorsunuz? yazık değil mi kardeşinize. her geçen gün yıkılan psikolojisine yazık değil mi?

arkadaşım başkalarının babanızın falan birşeyler yapmasını beklemeyin. ne gerekiyorsa siz yapın. giden sizin kardeşinizin ömrü. bir yerden sonra geri dönüşü olmayan hasarlar olabilir. sahip çıkın, koruyun kardeşinizi.

sahip çıkıyoruz elbette hemde bütün ailemiz. ama kocasını çok seviyor bırakmak istemiyor.bebeğide var.bebeğim babasız büyümesin diyor. gel diyorum seni babannemlere götüreyim orda yaşa çocuğunada bak kendinede. babam elbet bu durumda kabul eder diyorum.kocamla sorunum yok diyor. biraz daha beklicem diyor.aslında kayınvaldesi arıza çıkartıyor. kadın 3 ay yoktu yanlarında çok güzel geçiniyorlardı.kadında bırakıp gitmiyor ki

babama torununu gösterdik canım ama adam huyundan vazgeçmiyor halen aynı düşüncelerde.ben evine gidip gelebiliyorum kardeşimin. babam çok çok kinci bir insandır. çok sinirli bir insandır. ama canım kardeşimle bütün ailemiz görüşüyor ama babam istemiyor sadece.babaannem kardeşime gel ben sana bakarım dedi. kadeşimde kocasını sevdiği için gitmek istemedi. canım sen barıştınmı ailenle nasıl barıştın babanla felan :(:(
canımm bnm 3 sene olmus diyorsun 3 sene de babanın çoktan kininin yumusaması lazımdı bnm bababmda öylle idi
kardeşim 21 yaşında. 3 yıllık evli. kocası 29 yaşında. kardeşimin kaynanası 65-70 yaşlarında dul kadın.
bu profil tıpkı bize uygun ama iştebn 18 yaşında evlendim ve çok çok problrmlr yaşadım bi insana heleki çoçuğuda varsa bosan gel diyemezsin canım bnm annem ve kızkardeşim eşimle konusurdu hep boşayıp geri alıcaz üniv. okuyordum bn bırakmak zorunda kaldım kaynanam bnde olunca gidemedim annem bn kızımı bu nlar için mi doğurdum derdi bi kere kaynan a küçükte kalmaz büyük kardeşte kalır bnce ablan ya sorun çıkarsın bu bu evde olduğu sürece bnden karılık bekleme desin yada siz sorun çıkarın babana da git olmadık seyler söyle dün de dediğim gibi sadece biraz duygu sömürüsü baba dövüyolarmıs bile diyebiirsin çünkü kini nin yerini acıma hissi almalıkı kalkıp kızına sahip çıksın bize psikolog böyle önermişti sükür 1 yıla barıştık ama bnde 10 yıl yaşlandım anlatmak istemiyorum ama neler neler yaşanıyo canım bn bilirim ve aklıma geldikçe çıldırıyorum herşey sevmek değilmiş bunu anladım ve ablana da bunu anlatın canıım gerekirse kaynanasına sen laf vur ama ablan da bunu atlatmayı istemeli o suskun o suskun o kadın tabiki cesaretlenir
bnm eşimde aynı enişten ama bn artık 18 yaşındaki kara cahil değilim

3 erkek kardeşler. en küçükleri eniştem oluyor.eniştem kendine güvenipte ayrı eve çıkamıyor.

o zaman kaynanayı yollamaya bakın derimm

belkide...kaynanasının anlaması lazım çünkü aynı hatayı oda yapmış. kaçarak evlenmiş kaynanasıda. kaynanasıda çok çektirmiş ona. zaten bu kadın bütün gelinlerine aynı şeyleri uygulamış.büyük gelini bırakıp gitti zaten.

kaynanası da ii bir psikopatmış yani ,kendi çektiğini başkasına çektirmek yerine tam tersini yapması lazım ama cahillikten bütün bunlar ..:6:
ALLAH yardımcısı olsun inş. düzelir

sahip çıkıyoruz elbette hemde bütün ailemiz. ama kocasını çok seviyor bırakmak istemiyor.bebeğide var.bebeğim babasız büyümesin diyor. gel diyorum seni babannemlere götüreyim orda yaşa çocuğunada bak kendinede. babam elbet bu durumda kabul eder diyorum.kocamla sorunum yok diyor. biraz daha beklicem diyor.aslında kayınvaldesi arıza çıkartıyor. kadın 3 ay yoktu yanlarında çok güzel geçiniyorlardı.kadında bırakıp gitmiyor ki

bekleyerek birşeyler çözümlenseydi... duruma el atıp bu kayınvalide işini çözmeniz gerek. kocada iş yok zaten, mecburen durumu sizin düzeltmeniz gerekli. bunu da aile büyükleri ağırlığını koyarak yapabilir. kızın sahipsiz olmadığını göstermeliler.

yahu kimse kusura bakmasın ama bu devirde kaçarak evlenenleri aklım almıyor...birde kayınvalidesiyle oturmak için kaçanı hiç aklım almıyor..bende eşime aşık olarak evlendim..aileler arsında hiç sorun yok tu bugünde yok allaha şükür benimde yok bi problemim annemlerle aynı binada oturuyoruz yani kayınvalidemlerle...evlenmeye kara verdiğimizde durumlar sıkışıktı..madem evlenmek istiyorsunuz baştan beraber oturalım sonra biz alt kattaki daireyi ayarlarız 1 sene içinde oraya ineriz dendi..bende eşime ben böyle bişeyi kabul edemem ya kiraya çıkarız yada evimizi hazırlamak için biraz daha bekleriz..biz bide ayrı şehirlerdeydik bekledik yaptık evimiz oturuyoruz tatlı tatlı..ama ev ev üstüne olmuyor maalesef helede kaçıp gittiysen sızılanmaya hakkın olmuyor..bazen kişiler böyle zor durumlara kendi kendi kendilerini sokarlar sonrada şikayet derler..aşık olsan da mantığı elden bırakmıcaksın..baba da çok haklı..ama buda evlattır.. yapacak bişey yok ben kızsam da evladıma sahip çıkarım..burda erkekte bitiyor olayı pek işlemez..sonuçta o erkekte ayrı evin ne demek olduğunu bilmiyor..her zaman ki gibi yaşıyor annesinin evinde..destek çıkacak bi durum yok..çünkü anneden etkilenmesi normal..ayrı bir evlilik hayatı olmamış bakış açısını değiştirmesi zor..

Back
X