• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızkardeşim ve Annemin Lafları İçime Dert Oldu.

gizzemksk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2009
886
86
123
İzmir
Yazıp yazmamakta tereddüt ettim ama dünden beridir içime oturdu. Cumartesi günü kedimin kısırlaştırma ameliyatı vardı. Kedimi veterinere bıraktık eşimle. İki saat sonra alacaktık annemlerin evi veterinere daha yakın olduğu için annemlere gittik bende annemlerin anahtarı annemde benim evimin anahtarı vardır. Zili çaldık kimse yoktu anahtarla kapıyı açtım eve girdik. Daha sonra babam geldi biraz oturdu işi vardı çıktı gitti. Annemin onlarda olduğumuzdan haberi vardı zaten.

Neyse biz televizyonu falan açtık televizyon izledik bir ara mutfakta ayıptır söylemesi soda vardı iki şişe içtik. Boş şişeleri mutfak masasının üzerine koymuştum orada unutmuşum. Bir tabak pilav yedim bulaşığını kaldırdım. Sonra kedimi almaya gittik oradan eve geçtik. Ertesi sabah annemi aradım kediden konuştuk falan. Sonra annem dediki kardeşin size kızmış. Neden dedim. Yemişler içmişler toplamamışlar demiş anneme. Annemde kalktı bana bunu söyledi. Bende dedimki iki tane boş soda şişesini mutfak masasının üzerinde unuttum sadece. Annemde kardeşin yoruluyor ya ondan dedi ev işinden dolayı öyle söyledi kardeşim çalışmıyor.

Şimdi dünden beri dert ettim kendime. İki tane soda şişesi için dünden beridir üzülüyorum. Dün gidecektim gitmedim akşam onlar geldi. Ama çok kırgınım keşke gidip orada beklemeseydik. Kardeşimle ilgili daha öncede konu açtım. Ama sanırım bu benim sabrımın son noktasıydı bir daha mı tövbe bundan sonra çok nadir gideceğim. Zaten her gittiğimde laf duyuyorum. Bu sefer gerçekten ama gerçekten çok kırıldım. Önce oraya gitmekle sonrada o şişeleri mutfak masasının üzerinde bıraktığım için çok pişmanım.

yok artık...kardeşinin senle bir alıp veremediği var belli...yoksa buna laf edilmez yani..

ne kadar üzüldüğünü anlayabiliyorum. Durup dururken, yatarken, iş yaparken hep sorgulamaya başlayacaksın artık canım benim. 2 şişe ya. sen olsan lafını bile etmeye utanırsın belki ama evde kalan kız kardeş neden yapar bunu ben bilmiyorum. Bende de aynı sorun var. bu neyki benimkinin yanında. Hadi kız kardeş bunu takıyo ama anne de demiyorki altı üstü iki şişe ne olacakki eline mi yapışır atsan. Tamam yapmayacaksan ben yaparım sen bırak deyip bunu da sana hiç aksettirmeseydi ne olurdu sanki anlamıyorum. Ben aynı şehirde bile yaşamıyorum 2 ayda 1 hafta anca giderdim ama artık senede 2 defa 1 hafta gitcem. Demekki onları rahatsız ediyorum düzenlerini bozuyorum. Sende daha az git bence kardeşin evlenip gidinceye kadar. Zira kardeşin, benim kardeşim gibi artık evin kendi olduğunu düşünüp anneni dolduruyor belliki

Muhtemelen o evde kardeşinize temizlikçi muamelesi yapılıyordur. Ya da kardeşiniz öyle hissediyordur. İnanın öyleyse o iki şişe bile göze batar. Mesele orada o iki şişeyi ortadan kaldırmaktan ziyade "nasıl olsa bu evde bu işleri yapan bir salak var" hissi vermiş olabilirsiniz. Kardeşinizle aranızdaki ilişkiyi bilmiyorum ama olaya bir de böyle bakın. Alınganlığına denk gelmiş olabilir. Anneniz bunu niye konu etmiş orası ayı mevzu.:51:

kendisi sanki kalıcı o evde ..:ssz:
neden böyle davranıyor,sizi kıskanıyor olmasın .. :51:
neden gitmeyecekmişsiniz,orası sizin babanızın evi .. :16:
bence gidin ve gereken cevabıda verin .. :19:

Muhtemelen o evde kardeşinize temizlikçi muamelesi yapılıyordur. Ya da kardeşiniz öyle hissediyordur. İnanın öyleyse o iki şişe bile göze batar. Mesele orada o iki şişeyi ortadan kaldırmaktan ziyade "nasıl olsa bu evde bu işleri yapan bir salak var" hissi vermiş olabilirsiniz. Kardeşinizle aranızdaki ilişkiyi bilmiyorum ama olaya bir de böyle bakın. Alınganlığına denk gelmiş olabilir. Anneniz bunu niye konu etmiş orası ayı mevzu.:51:

Yok canım evlendiğimden beri böyle bu ilk mevzu değil zaten. Defalarca bana imalarda bulundu. Her seferinde alınmamaya çalıştım. Bu şişe olayı artık sabrımı taşırdı üzülmemek elimde olmadı. Geçen ikili test sonucumu aldım evime giderken uğradım. Kardeşim banyodaydı ben geldiğimde. Bende mutfakta oturuyordum biraz soluklanıp gidecektim. Mutfakta kilim var kilim yamulmuş artık kediler koştururken mi oldu bilmiyorum. Beni görür görmez ''kızım burayı yeni düzelttim dikkat et.'' gibi bir şey söyledi. Halbuki ben yapmadım zaten çok yorgundum farkında bile değilim kilimin yamuk olduğunun. Kalktım gittim hemen. İnsan önce bir sorar sonuçlar nasıl doktor ne dedi diye. Tek mevzu düzen temizlikte değil zaten. Başka konularımda var bununla ilgili. Kaç kere hadi evine git artık demişliği vardır. Ameliyatlı halimle bile kovaladı neredeyse.

nedense okurken gözümün önüne kardeşim geldi. Siz daha bizim boyutumuza gelmemişsiniz. Allah getirtmesinde zaten inşallah. Merak etme güzelim bunlarda gidecek o evden inşallah. Şimdi sen hamile de olduğun için sana daha da batar yaptıkları. Bak tecrübe konuşuyo çok gitme kardeşin evleninceye kadar

Şişe bahane ayol. Sen bunları geç. Kalbinde vardır onun fitne fücur fesatlık. Zaman geçtikçe olayların çapı da nedeni de büyüyor. Bizde öyle olmuştu. İnşallah sizde öyle olmaz. Benim bildiğim hamilelere daha da hassas özenli davranılır. 2 şişe de neymiş. Senin üzüleceğini düşünüp annen de konuyu sana açmamalıydı. Bence her ikisi de ayıp etmiş.
Önceden hep derlerdi. Evlenince el oluyorsun diye. Gerçekten de doğruymuş. Hamileyken böyle davranıyorlarsa , çocuk olduktan sonrasını düşünmek bile istemiyorum

Sanki evdeki bütün işler kardeşine yüklenmiş
O da sıkılmış bunalmış gibi birşey hissettim ben de

Sanki evdeki bütün işler kardeşine yüklenmiş
O da sıkılmış bunalmış gibi birşey hissettim ben de

bence de oyledir. ben kardesimle ayni evde yasiyorum ve 6 aydir aramiz bozuk. soda siselerini tezgahin uzerinde birakan da kardesim :) haftaici mutfagi ben topluyorum genelde, annecim yorulmasin diye; gecen gun toplamadim cunku soda icmis birakmis, cay icmis cay posetini cope atmamis, yemek yemis tabagini birak bulasik makinesine koymayi lavabonun icine bile koymamis, tepsinin icinde masanin uzerine birakmis... anneme de "asinda topliycaktim ama kizinin pisliklerine sinir oldum, toplamadim." dedim. o da haklisin, dedi.
cok uzattim ama kardesin tek basina annenle babanla ilgilendigi icin sana karsi hircin olabilir. oooh o evlendi gitti, bir de benim cile cektigim bu evde kocisiyle soda icip keyif yapmis, ben de hizmetciliklerini yapiyorum, diye dusunmus olabilir. sonucta hepimiz abarttikca abartiyoruz kafamizda...
bence kardesine guzel bir hediye al, disarida basbasa yemege davet et. baska sorunlari da vardir belki, onlari ogrenirsin, yardim etmeye calisirsin o da bu ofkesinden vazgecer.

Back
X