içimden bir ses evin fena karıştığını söylüyor nedense. umarım çok hırpalamazlar da kızın psikoloji iyice bozulmaz. yazık ya gençler neden aldanıyorlar böyle hayatlara. ya kanıyorlar ya kandırıyorlar. nereye gidiyor bu dünya Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın. çok zor anasına babasına yazık. gençliğine yazık.. Rabbim haklarında hayırlı olanı nasip eder şüphesiz..
canım ben öğretmenim ama kesinlikle kızlara gebelik testi falan dağıtılmıyor.böyle bir şey yok.okula gidip konuşursanız olayı daha çok kişinin duymasından başka bişeye neden olmazsınız.annen değil abla ve genç biri olarak sen kardeşinle konuşmalısın.ne için bu testi aldınsa bilmek istiyorum,ne söylersen söyle seni dinliycem ve sana kızmayacağım demelisin.sonuna kadar anlattıklarını yorumsuz dinlemelisin.bir genç kızın çantasında gebelik testi olmasının olağan bir durum olmadığını dile getirirp,bu konuda onla ilgili endişe duyduğunu ve seninle paylaşmasını istemelisin.eğer yine okulda verdiler derse,sakin ve net bir şekilde bunun doğru olmadığını ikimizde biliyoruz demelisin.onu kırmadan,alttan alarak,onun arkasında ve yanında olduğunu hissettirerek konuş.belki işe yarar.ama tahminimce bir arkadaşı için aldı ve onun sırrını ele vermek istemiyor.sizin de tanıdığınız bir arkadaşı çünkü ergenlikte arkadaş çok önemlidir ve arkadaş grubundan dışlanmamak için her şeye katlanılır.
herşeyy diledikleri gibi olsunn konu sahibi arkdaşın ve ailesininn...bu son yorumum..
Canım kötü düşünüp de moralini bozma.Ne olduğu konusunda bir sürü ihtimal sayılabilir;ama en iyisini kardeşinle konuşarak öğrenebilirsin.Kardeşini en iyi tanıyan kişi sensin;ablan,annen de aynı şekilde.Ama iletişiminiz iyi değilse,zor olabilir.Okula gidip de müdüre sormayın bence,ama rehber öğretmeninden yardım alabilirsin bu konuda,hem nasıl davranmanız gerektiği konusunda tavsiyelerde de bulunabilir.İnşallah açıklığa kavuşur en kısa zamanda.
Şekerim evet çok doğruda işte toplumda süre gelmiş toplum ahlakı.. Sözüm meclisten dışarı lütfen diyeceklerimi tartışamlara çekmeyin :)ama söz konusu aile için iletişimle hep kopuk böyle olaylarda ise nedense birden ilgi alaka artıyor ve bu sağlıklı şekilde artmıyor... Bunca zaman kız başına buyruk diyorsunuz ilgilenmiyorsunuz yok ters biri diye sonra böyle ne olduğu belli olmayan bir olay çıkıyor birden odak noktanız o kız oluyor.. çok ilginç bu ayrım kötü madem bugüne kadar karışmadınız şimdi o çoook rahatsa bu kadarda büyütmeyin diycemde herkes bir değil
Bizde size yardımcı olmaya çalışıyoruz.. misal o günden beri eve gelmedimi kardeşiniz konuşmadınızmı hesap sorarcasına değil tüm iyilikle merak ediyoruz seni ne düşündün ne yaptın yargılamak için değil hayatını bilmek istiyoruz şeklinde bir konuşma.
Bişey bilmemek en zoru heralde canım..Sen kalbini ferah tut,kesin belli olana kadar da kardeşine sert davranma bence.
Umarım canım ama keşke onun böyle şeyler yapıp yapmayacağını bilecek kadar tanısaydınız..
(Başka etkenler hariç!)
eğer annen okula gidecekse kardeşinle birlikte yola çıksın.o şimdi okula gidip sorulacağına inanmıyor olabilir.o şekilde tepkisini ölçün.gene rahat olacakmı bakalım
Haklısınız bu durumda anlayış ve ve sevgi ile yaklaşılmalı.Ancak düşünce tarzından dolayı kimseye geri kafalı dememelisiniz bence.Ve şahsi fikrim bir lise talebesinin bu tarz ilişkiye hiç bulaşmamasıdır.Gidin okula cümle aleme rezil edin kardeşinizi. Çok güzel bir fikir gerçekten...
Lisedeki öğretmenlerin hepsi çok anlayışlı mı sanıyorsunuz?
İçlerinde ne kadar geri kafalılar var biliyor musunuz?
Ne için gidiyorsunuz ki okula gebelik testi dağıtılıp dağıtılmadığını öğrenmek için mi?
Eğer bunun içinse gitmenize hiç gerek yok.
Çünkü lisede gebelik testi filan dağıtılmaz.
Niçin dağıtılsın ki?
Ama o testin okulda dağıtılmamış olması illa ki kardeşinizin cinsel yaşantısı olduğu anlamına da gelmez.
Başka bir açıklaması da olabilir.
Ama ben anlayamadım açıkcası. Sizin derdiniz kardeşinizi kazanmak, onu ileride başına gelebilecek kötülüklere karşı korumak mı, onun yanında olmak mı yoksa sadece ilişkiye girip girmediğini öğrenmek mi?
Bu okula gitme ısrarınızdan dolayı bana derdiniz ikincisiymiş gibi geliyor.
Anlıyorum çok üzgünsün. Seni kırmak istemiyorum. Ama bu okula gitme fikri inan yapılabilecek en cahilce şey...
Gidin okula cümle aleme rezil edin kardeşinizi. Çok güzel bir fikir gerçekten...
Lisedeki öğretmenlerin hepsi çok anlayışlı mı sanıyorsunuz?
İçlerinde ne kadar geri kafalılar var biliyor musunuz?
Ne için gidiyorsunuz ki okula gebelik testi dağıtılıp dağıtılmadığını öğrenmek için mi?
Eğer bunun içinse gitmenize hiç gerek yok.
Çünkü lisede gebelik testi filan dağıtılmaz.
Niçin dağıtılsın ki?
Ama o testin okulda dağıtılmamış olması illa ki kardeşinizin cinsel yaşantısı olduğu anlamına da gelmez.
Başka bir açıklaması da olabilir.
Ama ben anlayamadım açıkcası. Sizin derdiniz kardeşinizi kazanmak, onu ileride başına gelebilecek kötülüklere karşı korumak mı, onun yanında olmak mı yoksa sadece ilişkiye girip girmediğini öğrenmek mi?
Bu okula gitme ısrarınızdan dolayı bana derdiniz ikincisiymiş gibi geliyor.
Anlıyorum çok üzgünsün. Seni kırmak istemiyorum. Ama bu okula gitme fikri inan yapılabilecek en cahilce şey...
Dünden beri konuyu sessizce takip ediyorum.. Kızkardeşinize çok acıdım ..
Nasıl bir aileye sahip bir genc kız ..
Annesi gebelık testını buluyor , bagrış çağrış oluyor cocuk yalan yada doğru bırseyler soyluyor
Sonra anne ve abla yas tutuyor, ya kızımız cınsellık yasamıssa dıye ..
Anlayamıyorum Nasıl bukadar uzak olabılrsınız kardesınızle ..
Daha bırtane yazı okuyamadım konu sahıbınden : Kardeşimin iç alemı acaba nasıl
neler dusunuyor yada ne sıkıntısı olabılır dıye ..
Aksıne : Allahım bıze oyle seyler yasatma bılmem ne gb yazılar okuyorum sasırdıkca sasırıyorum..
doktora goturme dusuncesı , okuldakı hocalara sorma dusuncesı bılmem ne ?
yahu kardesınızı ceksenıze karsınıza , tutsanıza onun ellerınden sarılsanıza kardesınıze ve samımı , sıcak bır dılle sorsanıza ne yasayıp yasamadıgını .. ona guven duygusunu vermıs olsaydınız sımdı boyle karın ağrısı cekıyor olmazdınız .. siz ne kadar iyi bır aılemız var desenizde kardeşinizle yasadıgınız su durumdan aıle ıcındekı kopukluklar gorulebılıyor ..
Yarın annenızın ve sızın ınanmak ıstemedıgı o gercegı ogrenıceksınız . Hıcbır lısede h.testi dagatılmaz .. bu cok net .. Pekı yarın napıcaksınız okuldan donuşte ? bısey Olmussa ne yapacaksınız ?
Dünden beri konuyu sessizce takip ediyorum.. Kızkardeşinize çok acıdım ..
Nasıl bir aileye sahip bir genc kız ..
Annesi gebelık testını buluyor , bagrış çağrış oluyor cocuk yalan yada doğru bırseyler soyluyor
Sonra anne ve abla yas tutuyor, ya kızımız cınsellık yasamıssa dıye ..
Anlayamıyorum Nasıl bukadar uzak olabılrsınız kardesınızle ..
Daha bırtane yazı okuyamadım konu sahıbınden : Kardeşimin iç alemı acaba nasıl
neler dusunuyor yada ne sıkıntısı olabılır dıye ..
Aksıne : Allahım bıze oyle seyler yasatma bılmem ne gb yazılar okuyorum sasırdıkca sasırıyorum..
doktora goturme dusuncesı , okuldakı hocalara sorma dusuncesı bılmem ne ?
yahu kardesınızı ceksenıze karsınıza , tutsanıza onun ellerınden sarılsanıza kardesınıze ve samımı , sıcak bır dılle sorsanıza ne yasayıp yasamadıgını .. ona guven duygusunu vermıs olsaydınız sımdı boyle karın ağrısı cekıyor olmazdınız .. siz ne kadar iyi bır aılemız var desenizde kardeşinizle yasadıgınız su durumdan aıle ıcındekı kopukluklar gorulebılıyor ..
Yarın annenızın ve sızın ınanmak ıstemedıgı o gercegı ogrenıceksınız . Hıcbır lısede h.testi dagatılmaz .. bu cok net .. Pekı yarın napıcaksınız okuldan donuşte ? bısey Olmussa ne yapacaksınız ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?