kızkardeşimin dolabında gebelik testi bulduk

canım ben öğretmenim ama kesinlikle kızlara gebelik testi falan dağıtılmıyor.böyle bir şey yok.okula gidip konuşursanız olayı daha çok kişinin duymasından başka bişeye neden olmazsınız.annen değil abla ve genç biri olarak sen kardeşinle konuşmalısın.ne için bu testi aldınsa bilmek istiyorum,ne söylersen söyle seni dinliycem ve sana kızmayacağım demelisin.sonuna kadar anlattıklarını yorumsuz dinlemelisin.bir genç kızın çantasında gebelik testi olmasının olağan bir durum olmadığını dile getirirp,bu konuda onla ilgili endişe duyduğunu ve seninle paylaşmasını istemelisin.eğer yine okulda verdiler derse,sakin ve net bir şekilde bunun doğru olmadığını ikimizde biliyoruz demelisin.onu kırmadan,alttan alarak,onun arkasında ve yanında olduğunu hissettirerek konuş.belki işe yarar.ama tahminimce bir arkadaşı için aldı ve onun sırrını ele vermek istemiyor.sizin de tanıdığınız bir arkadaşı çünkü ergenlikte arkadaş çok önemlidir ve arkadaş grubundan dışlanmamak için her şeye katlanılır.

herşeyy diledikleri gibi olsunn konu sahibi arkdaşın ve ailesininn...bu son yorumum..

Canım kötü düşünüp de moralini bozma.Ne olduğu konusunda bir sürü ihtimal sayılabilir;ama en iyisini kardeşinle konuşarak öğrenebilirsin.Kardeşini en iyi tanıyan kişi sensin;ablan,annen de aynı şekilde.Ama iletişiminiz iyi değilse,zor olabilir.Okula gidip de müdüre sormayın bence,ama rehber öğretmeninden yardım alabilirsin bu konuda,hem nasıl davranmanız gerektiği konusunda tavsiyelerde de bulunabilir.İnşallah açıklığa kavuşur en kısa zamanda.

aynen bu şekilde konuşucaktım annem sen bırak dedi sizle konuşmaz o kavga eder dedi ben halledicem dedi şimdilik dur bi falan dedi..buyüzden dün konuşucaktım konuşmadım..ayrıca çok candan arkadaşları var hatta bikaç tanesini annem sevmiyor görüştümek istemiyor ne geliyosa kötü arkadaş çevresinden geliyor çünkü...sürekli arkadaşlarıyla görüşürz asla onlarsız durmaz annem yollamasa bize çağırır e evden de kovamazsınki...belkide arkadaşının bilmiyorum ki..ama şunu çok ii biliyorum çok aşırı derecede arkadaş canlısı birisi...

evet canım rehberlikle görüşücek annem ya telle yada yüzyüze ama büyük ihtimal gider...konuşucağı çok şey vardır annemin çünkü ....dediğim gibi yarın belli olucak okuldan vermedilerse ozaman karşımıza alıp konuşruuz ya annem ya ben ya da ablam gerçekten şuanda hiç bişey bilmiyorum inşallah herşey en hayırlı sonuca varır

ogünden sonra cuma gününden sonra yani ben hiç bi şekilde konuşmadım annemde konuşmadı bu konuyla ilgili tabiki..diğer türlü konuşmalar oldu....yarından sonra konuşmak daha mantıklı geliyor. ki ben dün konuşacaktım ne kadar kızsam da bunu belli etmeden güler yüzle yaklaşıp konuşucaktım bu konuyu ama annem konuşma dedi bi okula gidimde dedi ..şimdilik kaldı herkez suskun şuanda...inşallah yarın herşey çok güzel olur

Bişey bilmemek en zoru heralde canım..Sen kalbini ferah tut,kesin belli olana kadar da kardeşine sert davranma bence.

evet canım çok zor kalbimi ferah tutmaya çalışıyorum inşallah da böle ferah kalır...sert davranmadım canım hiç ogünden sonra hiç konuşmadık ama bu da bir gerçek...sadece annemin okula gitmesini bekliorum ondan sonra belli olcak herşey dua et nolur

eğer annen okula gidecekse kardeşinle birlikte yola çıksın.o şimdi okula gidip sorulacağına inanmıyor olabilir.o şekilde tepkisini ölçün.gene rahat olacakmı bakalım

Umarım canım ama keşke onun böyle şeyler yapıp yapmayacağını bilecek kadar tanısaydınız..
(Başka etkenler hariç!)

canım tanımamak olurmu hiçç kardeş bu ben onun böle bişey yapacağını bilsem bu kadar ümitle beklemezdim yarını evet yapar beklerim ondan derim..ama böle bişeyle onu hiç bir zaman aklımdan bile geçiremiyorum annem de öyle en ufak ayrıntıyı bile ümit olarak görüyoruz çünkü tanıyorum kardeşimi ama o asla böle bişey yamaz diye büyük konuşmak istemiyorum sadece....daha küçük o yapmamış olsun allahım...annem hala güveniyor ona hala okuldan dağıtmışlardır diyor çünkü gerçekten güveniyor çünkü iyi tanıyoruz kardeş ,evlat sonuçta karaketire bakılırsa yanına kolay kolay erkek yanaştırmayan biri...ben bu yüzen bu kadar şok oldum....allahım yardım etsin bize

eğer annen okula gidecekse kardeşinle birlikte yola çıksın.o şimdi okula gidip sorulacağına inanmıyor olabilir.o şekilde tepkisini ölçün.gene rahat olacakmı bakalım

anneme dedimki anne sen ona şimdi git şöle de
" yarınokula geliyorum şu işi bi sorayım hocaya" dedim...o yüz ifadesine de iyi bak dedim telaşlanırsa şüphelenelim dedim...bilmiyorum dedi korkup kaçar falan allah korusun dedi gizli gitmeyi düşünüyorum dedi ama onun da kafası karışık anlıyorum ben...allah en hayırlı şekilde davrandırsın bizi ne diyeyim...bende merak ediyorum acaba inanıyomu annemin gideceğine ..gel demiş benim kimseden korkum yok kendime güveniyom ben demiş gayet rahat bir şekilde...
eğer ben yapsaydım aynı şeyi annem okula gelicem deseydi benim eteklerim tutuşurdu ya asla böle rahat olamazdım..inşallah bu rahatlığın suçsuzluğundandır kardeşim...

Son düzenleyen: Moderatör:
Gidin okula cümle aleme rezil edin kardeşinizi. Çok güzel bir fikir gerçekten...
Lisedeki öğretmenlerin hepsi çok anlayışlı mı sanıyorsunuz?
İçlerinde ne kadar geri kafalılar var biliyor musunuz?

Ne için gidiyorsunuz ki okula gebelik testi dağıtılıp dağıtılmadığını öğrenmek için mi?
Eğer bunun içinse gitmenize hiç gerek yok.
Çünkü lisede gebelik testi filan dağıtılmaz.
Niçin dağıtılsın ki?
Ama o testin okulda dağıtılmamış olması illa ki kardeşinizin cinsel yaşantısı olduğu anlamına da gelmez.
Başka bir açıklaması da olabilir.

Ama ben anlayamadım açıkcası. Sizin derdiniz kardeşinizi kazanmak, onu ileride başına gelebilecek kötülüklere karşı korumak mı, onun yanında olmak mı yoksa sadece ilişkiye girip girmediğini öğrenmek mi?
Bu okula gitme ısrarınızdan dolayı bana derdiniz ikincisiymiş gibi geliyor.
Anlıyorum çok üzgünsün. Seni kırmak istemiyorum. Ama bu okula gitme fikri inan yapılabilecek en cahilce şey...

Haklısınız bu durumda anlayış ve ve sevgi ile yaklaşılmalı.Ancak düşünce tarzından dolayı kimseye geri kafalı dememelisiniz bence.Ve şahsi fikrim bir lise talebesinin bu tarz ilişkiye hiç bulaşmamasıdır.

size katılıyorum...okulda memurlu yapmış biri olarak okul gibi ortamda hiçbişey sır olarak kalmaz diyorum...hele ki söz konusu bi öğrenciyle ilgili normal üstü bi durumsa bütün öğretmenler kendi aralarında konuşur...bazılarıda sadece konuşmakla kalmaz öğrenciye davranışları ve bakış açıları değişir..

Dünden beri konuyu sessizce takip ediyorum.. Kızkardeşinize çok acıdım ..
Nasıl bir aileye sahip bir genc kız ..
Annesi gebelık testını buluyor , bagrış çağrış oluyor cocuk yalan yada doğru bırseyler soyluyor
Sonra anne ve abla yas tutuyor, ya kızımız cınsellık yasamıssa dıye ..

Anlayamıyorum Nasıl bukadar uzak olabılrsınız kardesınızle ..
Daha bırtane yazı okuyamadım konu sahıbınden : Kardeşimin iç alemı acaba nasıl
neler dusunuyor yada ne sıkıntısı olabılır dıye ..
Aksıne : Allahım bıze oyle seyler yasatma bılmem ne gb yazılar okuyorum sasırdıkca sasırıyorum..
doktora goturme dusuncesı , okuldakı hocalara sorma dusuncesı bılmem ne ?
yahu kardesınızı ceksenıze karsınıza , tutsanıza onun ellerınden sarılsanıza kardesınıze ve samımı , sıcak bır dılle sorsanıza ne yasayıp yasamadıgını .. ona guven duygusunu vermıs olsaydınız sımdı boyle karın ağrısı cekıyor olmazdınız .. siz ne kadar iyi bır aılemız var desenizde kardeşinizle yasadıgınız su durumdan aıle ıcındekı kopukluklar gorulebılıyor ..
Yarın annenızın ve sızın ınanmak ıstemedıgı o gercegı ogrenıceksınız . Hıcbır lısede h.testi dagatılmaz .. bu cok net .. Pekı yarın napıcaksınız okuldan donuşte ? bısey Olmussa ne yapacaksınız ?

böle bişeyi okulda dağatmalarının nekadar mantıksız olduğunu söleyen 100 kişide ben olmak istedim..canım orta okulda ped tamamda test inanılmaz bişi olurdu..bukadar modernleşmedik sanırım..umarım korkulucak bişi yoktur..

konu sahibi,benm ablam olsaydı bende anlatmazdım hiçbir şey...

büyük ablama haber vereceğim diyorsunuz.
okula gidip soracağız diyorsunuz.
yahu bunları yapana kadar iki kardeş güzelce konuşsanız olmuyor mu?
nedir bu etrafa yayma çabası?
bir hata yaptıysa bile böyle düşünmeniz bana garip geldi.
yerinizde olsam gizliden bir kaç gün takip eder, kimlerle görüştüğüne bakardım.
erkek arkadası varsa da güzel bir dille anlatmasını isterdim.
cahilliğinden, merakından, o ay adet olmadıysa aklına gelen saçma sapan düşüncelerden dolayı da almış olabilir testi.
okula gitmemenizden yanayım. ne demişler kol kırılır yen içinde kalır.

katılmamak mümkün değil...bravo arkadaşım...insan kardeşine nasıl bukadar uzak olur bende anlamış değilim kızın kaçıcağı varsa zaten kaçar..peki bu hep bu korkuyla yaşayıp sorunları ertelicekmisiniz..yanlış davranışlarına izinmi vericeksiniz..cebine para koyup serbest hayat sağlamak güven kazandırmak anlamına gelmez aksine içindeki bir takım manevi boşlukları dışarda aramak istemiş olabilir ilgi ve iletişim kopukuğundan dolayı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…