kizkardesimin dügünü

NisaZumra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2015
1.047
708
73
Mrhb hanimlar,

Pazar günü Allah kismet eder kizkardesim evleniyor. Annemde esimin tarafindaki akrabalarini benim dügün davetiyesi verip,cagirmami istedi.Malum kendisi saglik sorunlari ve bize uzak oldugundan davetiyelerini ben veremem dedi. Bende anneminde tanidigi esimin akrabalarini davet ettim lakin esimin halasinin 1 geliniyle ogluna davetiye vermedim. 2 oglu var digerlerine verdim cünkü onlarla o samimiyetimiz var annemde taniyor gelini ve severde. Simdi annem tutturdu öteki gelinede ver diye ama o gelinle aramda hic iyi degil. Kizkardesimde dogru dürüst tanimaz kendisini. Gelin hanimda sevmez beni zaten buzdolabi gibi durur adeta bende o sacma sapan hareketlerinden ve kafa yapimizin uyusmamasindan dolayi baya mesafeliyim ona karsi. Hem kizkardesimi dogru dürüst tanimiyor bile annemide 2 kere en fazla görmüstür. Kizkardesim nisanlandi dügünü olacak birkere hayirli olsun bile demedi. Annemde tutturdu ayip olur bütün akrabalari cagirdin öbür geline dedin buna demedin ee iyide annecim ötekiyle bu bir degilki diyorum anlamiyor. Haksizmiyim? Yoksa yanlismi düsünüyorum hanimlar? Bana fikir verirseniz sevinirim..

Bu bir usuldür. Aranız dediğiniz gibiyse zaten gelmezler sanırım. Ama düğün ve cenazede böyle şeyler düşünülmez tanıdık herkese haber verilir. Bence sizde davetiye verin gelmezlerse onların bileceği iş ama siz davetiye vermezseniz o sizin ayıbnız olur dugunlerı oldu cagırmadılar bıle dıye her yerde konusulur.

yani siz çağırın da o gelmesin bence. zaten böyle bir durum varsa aranızda gelmeyecektir. yarım ağız çağırın olsun bitsin.

Haklisiniz hanimlar dügüne cagircam ama kinaya cagirmicam oraya gelmesede olur icimdende hic gelmiyorya ama haklisiniz usuldendir diyip cagirayim ben yine insanlik bende kalsin.

Davetiyeyi verin cagirmis bulunun
Gelmiyorsa onun bilecegi is
Siz nezaketinizi gosterin de sonra suclu olmayin

vermen lazım zaten gelmez anladığım kadarıyla ama sen yapman gerekeni yapmış olursun hem gelmeyeceği varsa davetye gelmemesini bahane eder

Bu işler karışık esasen

Düğünümde ablamın eşinin halasının gelininin olması gerekir mi bence hayır

Ama gelinin birini çağır diğerini çağırma garip olur sen ver davetiyeyi adın çağırmadı bizi olmasın

Biz evlenirken eşimin abisine gittik bir tomar davetiye bıraktık düğün sahibisiniz kime isterseniz dağıtın dedik

Abinin Kv si de onlârla kalıyordu o konuşma olurken de o ortamda oturuyordu hatta onun şehir dışında kızı var onu da çağırıyoruz gelsin vs diye konuştuk

Dünür Kv ye küsmüş onu düğüne çağırmadılar diye abi ve eşi de bize küsmüş bir kaç yıl sonra haberimiz oldu tavşan dağa küsmüş misali

Kimseye yaranılmaz ama siz davet edin

Bîr anı daha Annemler başka şehirde yaşıyor görümcem evleneceği zaman düğüne gelirîz dediler birkaç ay önce de gezmeye gelmişlerdi

Eşim arayın çağırın insanlar gelecek davet bekliyor diyor yok gelmez onlar dediler kavga dövüş arattı eşim onlar da geldiler düğüne

Görümcem ay ben siz gelmezsiniz sanmıştım dedi bir de yüzlerine

Son düzenleme:
Mrhb hanimlar,

Pazar günü Allah kismet eder kizkardesim evleniyor. Annemde esimin tarafindaki akrabalarini benim dügün davetiyesi verip,cagirmami istedi.Malum kendisi saglik sorunlari ve bize uzak oldugundan davetiyelerini ben veremem dedi. Bende anneminde tanidigi esimin akrabalarini davet ettim lakin esimin halasinin 1 geliniyle ogluna davetiye vermedim. 2 oglu var digerlerine verdim cünkü onlarla o samimiyetimiz var annemde taniyor gelini ve severde. Simdi annem tutturdu öteki gelinede ver diye ama o gelinle aramda hic iyi degil. Kizkardesimde dogru dürüst tanimaz kendisini. Gelin hanimda sevmez beni zaten buzdolabi gibi durur adeta bende o sacma sapan hareketlerinden ve kafa yapimizin uyusmamasindan dolayi baya mesafeliyim ona karsi. Hem kizkardesimi dogru dürüst tanimiyor bile annemide 2 kere en fazla görmüstür. Kizkardesim nisanlandi dügünü olacak birkere hayirli olsun bile demedi. Annemde tutturdu ayip olur bütün akrabalari cagirdin öbür geline dedin buna demedin ee iyide annecim ötekiyle bu bir degilki diyorum anlamiyor. Haksizmiyim? Yoksa yanlismi düsünüyorum hanimlar? Bana fikir verirseniz sevinirim..

Yanlış düşünüyorsun. Davetiye vermen gerekir.
Sen ver gelip gelmemek onlara kalsın.

Yani siz ustunuze duseni yaparsiniz davet edersiniz gelip gelmemek kendisinin bilecegi is zaten davetiyeyle cagiracaginiz icin cokra muhattap olmaniz gerekmez

Kapiyi calarsiniz usulen hal hatir sorup davetiyeyi verirsiniz

Anneniz haklı davetiye vermelisiniz en azından esinizin halasinin hatrina ayrım yapmamalisiniz

davetiye vermek size çok değer veriyorum tepeme çıkın demek değil.
ver gitsin.yeri geliyo alakasız bi komşuya bile veriliyo yani.
amma detay düşünüyonuz.
konu açmaya bile değmez.

Çağırsa da gitmesem
Çağırmasa da darılsam

Derler bizim burda..
Verseniz de vermeseniz de gelmicek gibiler.. Siz verin...

davetiye vermek size çok değer veriyorum tepeme çıkın demek değil.
ver gitsin.yeri geliyo alakasız bi komşuya bile veriliyo yani.
amma detay düşünüyonuz.
konu açmaya bile değmez.
Aynen verdim zaten demin. Onlarinda Cumartesi günü Türkiyeden gelinleri gelms ona mevlüt yapiyorlarmis. Ben verdikten sonra oda veriyor. Delimi ne al gülüm ver gülüm hesabi bende saol davet icin ama gelemem dedim zaten telasimiz var dedim dügün arefesi oldugu icin o ne gelirim nede gelemem bisey demedi.

davetiye vermezsen sen suçlu olursun ama verirde gelmezse o suçlu olur ver gitsin ,nasılsa gelmeyecek

Back
X