Kizkardesimin evlilik düşüncesi....

Burada geleneksel şekilde evlenmek isteyip istememek değil ki mesela , o erkekcigin insan gibi davranmamasi.

Bu kötü muameleyi nasıl kabul ediyor kardeşiniz aklım almadı.

Ben bile iki tokat çakasım geldi bu adama.

Paravan olarak mi kullanacak kardeşinizi, yoksa sakladığı bir şey mi var yoksa gerçekten hasta mi bu adam ?

Burada geleneksel şekilde evlenmek isteyip istememek değil ki mesela , o erkekcigin insan gibi davranmamasi.

Bu kötü muameleyi nasıl kabul ediyor kardeşiniz aklım almadı.

Ben bile iki tokat çakasım geldi bu adama.

Paravan olarak mi kullanacak kardeşinizi, yoksa sakladığı bir şey mi var yoksa gerçekten hasta mi bu adam ?

Ben bu kadar abartılı şeyler olduğunu düşünmüyorum. Gerçekten istemiyor olabilir. kızı seviyordur ama geniş bir aile kurmaya niyeti yoktur. Ayrıca herkes çocuk sahibi olmak ister diye bir kaide de yok. Kimisi sorumluluktan kaçar, nasıl buyutecegim endişesi çocuğun önüne geçer.
Benim aile yapımda yurdum ailesi, ama çevremde bu şekilde ev arkadaşı gibi yaşayan, evliliği biraz aileler sussun diye yapan insanlar var.
Doğru bulmasamda insanların yaşam tarzları ve istekleri bu dogrultuda ise yapacak bir şey yok.

ben de evlenmeden önce eşime aynılarını söylemiştim. Babasıyla seneler önce küsmüştü zaten, her şeyi kendi başına yapıyordu. Keza ben de öyleydim. İhtiyacımız yok onlara, tanışmak istemiyorum dedim. Düğün de istemediğimi söyledim. Önemli olan biz ikimiz değil miyiz dedim. Belki onların arasında olan da budur. Belki öyle senin gördüğün gibi ilgisizlik değildir bu. Hem ailelerle vıcık vıcık görüşünce sanki çok mu güzel evlilik oluyor. İkisi de kocaman birey, aşmış olabilirler. Kimse hayatlarına karışsın istemiyorlardır. Haklı da olabilirler.

• Beğen
Reactions: anu
Kardesinizn resmen gözü kör olmus. Siz ne derseniz deyin o kararindan vazgecmeyecektir. Hatasini yasayip görür ancak. Insallah kisa zamanda farkina varir da cayar bu adamdan.

Ben bu kadar abartılı şeyler olduğunu düşünmüyorum. Gerçekten istemiyor olabilir. kızı seviyordur ama geniş bir aile kurmaya niyeti yoktur. Ayrıca herkes çocuk sahibi olmak ister diye bir kaide de yok. Kimisi sorumluluktan kaçar, nasıl buyutecegim endişesi çocuğun önüne geçer.
Benim aile yapımda yurdum ailesi, ama çevremde bu şekilde ev arkadaşı gibi yaşayan, evliliği biraz aileler sussun diye yapan insanlar var.
Doğru bulmasamda insanların yaşam tarzları ve istekleri bu dogrultuda ise yapacak bir şey yok.

Evlilikle ilgili onca kaba düşüncesi üstüne bu çocuk düşüncesi tuzla biber.
Hayat arkadaşıyla evleniyor , kuracağı bir makina ile değil.
Fikrini söylemenin bile bir adabı var.

Evlilikle ilgili onca kaba düşüncesi üstüne bu çocuk düşüncesi tuzla biber.
Hayat arkadaşıyla evleniyor , kuracağı bir makina ile değil.
Fikrini söylemenin bile bir adabı var.

Haklisiniz. Şu an kulaktan kulağa durumu da var, nasıl ifade ettiğini bilemeyiz.
Ben adam kendisiyle aynı fikirde olan biriyle evlense sıkıntı yok, o.yüzden sordum kızkardeşin düşüncesi nedir diye.
Eğer kızkardeş nasıl olsa ikna ederim mantığıyla yoksa çıkıyorsa zaten bir yerde patlar.
Ama konu sahibinin duruma müdahele edebileceğini sanmıyorum. 30 yaşında kadın. Ne istediğini kendi bilir.

Adam kendince taktik yapıyor böyle şartlar koşarak kardeşinin vazgeçeceğinin ihtimalini düşünmüştür baktı olmadı kardeşin ok diyo e evlenir adam düğün yok masraf yok aileyle görüşmem gidip gelmem evi otel gibi kullanır kardeşinde ona her türlü hizmeti yapar adam eve gelince ev temiz kıyafetler yıkanıp ütülenmiş sıcak yemek önünde ooh mis daha ne olsun e bi çocukta yapar adam kardeşin ev çocukla boğuşurken adam dışarda yine keyfine bakar çünkü evliliği bağlayıcı görmüyor kardeşin ses etse verecek cvbı var adamın ben en başında demiştim sana diyecek eee bu durumda adam haklı çıkacak yani her durumda adam kazanan olacak. Kardeşin yaşamak istiyosa yaşasın görsün engel olsanız hayatınız boyunca kardeşiniz sizleri suçlar e evlense hüsrana uğrasa sadece kendini suçlar bırakında kendi hatasının bedelini kendi ödesin

Iyi geceler hanimlar,

Uzun uzun düşündüm yazsam diye.
Kizkardeşim 30yaşinda hakli olarak artik evlenmek istiyor.9 aydir bir iliskisi var ,
bu adam evliliğe sicak bakmiyor.
Hersey kardesimin zoruyla oluyor,ellinden geldiği kadar ona uymaya calişiyor.kisa bir ayrilmiş kardesim "sen evlenmek istemiyorsan,
niye benimle berabersin "diye.
Adamda bir kac saat sonra demiş "tmm evlenirim ama düğün olayini unut.
Sonra böyle sürekli aile görüsmesi ve isteme olayinida unut.ben böyle seylerden pek hoslanmiyorum.beni hic bir konuda dahil etme hepsinden sen sorumlusun .
nasil istiyorsan öyle yap ama beni sikboğaz etme.birde biliyorsun ben cok fazla sosyal biri değilim böyle aile ziyaretleri bunaltiyor.sen gidersin görürsun."demiş ve bunlari dediği halde kardesim benimle evlenecek diye sükran icinde.
Arti cocukda istemiyormusda kardesime,
Seninle birtane cocuk yaparim demiş.
Ben şok oldum ,belli edmedim ama bu adam ozaman ne istiyor?
Bu aile felan kurmak istemiyor sadece kardedimi kullaniyor.

Adam kendi isyeri olduğu halde öğlenden sonraya kadar uyuyor sonra basliyor calismaya ve kiz kardesim hep ona uyuyor.Ben bulusmak istedim
"Abla ben saat ücte gitmeyilim "

Mesela dedimki "eee...ozaman tanişalim artik enişteyle ,bir gün bize gelin"
"Abla öyle biz randevulu gelemek ,bir tesadüf olmali cunku X kimseyle tanismak istemiyor"
Nasil yani kimseyle tanişmadan isteme olayi olmadan düğün yapilmadan sen bir dul gibimi evleneceksin ?"dedim.

Aklim almiyor ama kardesim ona kendini cok fazla bağlamiş hepimizi artik es geciyor ,farkinda değil ama bu adamla olmaz.
Ben biraz endişelerim söylesem ,cok fazla fedakarlik yaptiğini kendini unutuğunu ve hatta ailesinide unuttuğunu ,o istemesede örf ve adetler olduğunu ,herkesin sessizce uyulan
Kurallar olduğunu bilmesi gerekir.

Simdi ben karamsar biriyim ve ben ona hep kötü yanlarini anlatirsam benden soğar diye korkuyorum ve bir daha birsey anlatmaz.
Sizle nadil konuşabilirim?
Öğlene kadar uyuduğuna göre depresyonda olabilir. Veya bildiğimiz yabani.

Iyi geceler hanimlar,

Uzun uzun düşündüm yazsam diye.
Kizkardeşim 30yaşinda hakli olarak artik evlenmek istiyor.9 aydir bir iliskisi var ,
bu adam evliliğe sicak bakmiyor.
Hersey kardesimin zoruyla oluyor,ellinden geldiği kadar ona uymaya calişiyor.kisa bir ayrilmiş kardesim "sen evlenmek istemiyorsan,
niye benimle berabersin "diye.
Adamda bir kac saat sonra demiş "tmm evlenirim ama düğün olayini unut.
Sonra böyle sürekli aile görüsmesi ve isteme olayinida unut.ben böyle seylerden pek hoslanmiyorum.beni hic bir konuda dahil etme hepsinden sen sorumlusun .
nasil istiyorsan öyle yap ama beni sikboğaz etme.birde biliyorsun ben cok fazla sosyal biri değilim böyle aile ziyaretleri bunaltiyor.sen gidersin görürsun."demiş ve bunlari dediği halde kardesim benimle evlenecek diye sükran icinde.
Arti cocukda istemiyormusda kardesime,
Seninle birtane cocuk yaparim demiş.
Ben şok oldum ,belli edmedim ama bu adam ozaman ne istiyor?
Bu aile felan kurmak istemiyor sadece kardedimi kullaniyor.

Adam kendi isyeri olduğu halde öğlenden sonraya kadar uyuyor sonra basliyor calismaya ve kiz kardesim hep ona uyuyor.Ben bulusmak istedim
"Abla ben saat ücte gitmeyilim "

Mesela dedimki "eee...ozaman tanişalim artik enişteyle ,bir gün bize gelin"
"Abla öyle biz randevulu gelemek ,bir tesadüf olmali cunku X kimseyle tanismak istemiyor"
Nasil yani kimseyle tanişmadan isteme olayi olmadan düğün yapilmadan sen bir dul gibimi evleneceksin ?"dedim.

Aklim almiyor ama kardesim ona kendini cok fazla bağlamiş hepimizi artik es geciyor ,farkinda değil ama bu adamla olmaz.
Ben biraz endişelerim söylesem ,cok fazla fedakarlik yaptiğini kendini unutuğunu ve hatta ailesinide unuttuğunu ,o istemesede örf ve adetler olduğunu ,herkesin sessizce uyulan
Kurallar olduğunu bilmesi gerekir.

Simdi ben karamsar biriyim ve ben ona hep kötü yanlarini anlatirsam benden soğar diye korkuyorum ve bir daha birsey anlatmaz.
Sizle nadil konuşabilirim?
Yaşının verdiği bişey bu,
Muhtemeln vakti zamanında içinde derin bir yalnızlık duygusu hissetmiştir..ve o duyguyu tekrar yaşamaktan korktuğu için fazlaca bağlanmıştır

Kardeşinizin normalde önem verdiği şeyler mi bunlar? Benim için düğün, isteme, törenler hep çok gereksiz olmuştur. Gelinliği bile sırf annem istedi diye giymiştim. Kardeşiniz de böyleyse sorun yok, ama adam için vazgeçtiyse bunlardan ileride çok pişman olur. Bana sizin yapabileceğiniz çok birşey yok gibi geldi. 30 yaşında insan sonuçta. Siz konuşmak istediğiniz şeyleri mümkün olduğunca yargılamadan anlatın. Umarım herşey güzel olur onun için

yani esasen adamı tuhaf bulmadım

evliliğe meraklı olmayan binlerce erkek var. benim çevremde ah evlensem diyen adam hiç yok mesela. olabilir.ben kadın
halimle meraklısı değilim.

esas tuhaflık eğer kardeşiniz böyle telli duvaklı gelin olayım, k.valideme kahvaltıya gideyim, görümcen düğünde bilezik taksın, nişan elbisemi dantelli diktireyim, düğüne playlist hazırlayayım, ev gezmesinde dantelli havlularımı görsünler....kafasında bir kadınsa
bu adamla mutlu olması çok zor. herşeyde tartışırlar.
düğün olmasa da olur bence hiç dert değil de düğün1 gün geçim her gün. nasıl geçineceklermiş acaba?

dul olsam gelinlik yine giyerdim net:KK53:
ikinci olarak bence tüm duygularınızı çat diye dökün gerekirse siz kötü olun ama doğruları bilsin kzıkardeşiniz açık söylemek gerekirse yok kırılmasın yok üzülmesin diye diye kardeşinizi olmayacak bir evliliğe gönderiyorsunuz

yani esasen adamı tuhaf bulmadım

evliliğe meraklı olmayan binlerce erkek var. benim çevremde ah evlensem diyen adam hiç yok mesela. olabilir.ben kadın
halimle meraklısı değilim.

esas tuhaflık eğer kardeşiniz böyle telli duvaklı gelin olayım, k.valideme kahvaltıya gideyim, görümcen düğünde bilezik taksın, nişan elbisemi dantelli diktireyim, düğüne playlist hazırlayayım, ev gezmesinde dantelli havlularımı görsünler....kafasında bir kadınsa
bu adamla mutlu olması çok zor. herşeyde tartışırlar.
düğün olmasa da olur bence hiç dert değil de düğün1 gün geçim her gün. nasıl geçineceklermiş acaba?
ben evlilik meraklısı çok erkek tanıdım bu arada
hatta bi tanesi bana yapışmıştı nolur arkadaşlarından birileriyle tanıştır evlenme yaşım geçiyor diye:KK70: (yaş da 28:KK70: )

tabi ki evlik meraklısı çok erkek de var, benim akrabalarım meraklıdır mesela arkdaşlarım değildir
adamın evlilk merkalısı olmadıı açık ama

esas sorun bence bu, bu adama ileride bişey de denmez, ağzını açacak olsan: iyi de ben sana baştan söyledim, sen razı oldun diyecek.
ki hevesle evlenenler bile evlenince motonlaşıyor, romantizm bitiyor diye şikayetçiler. bu ne olur bilemiyorum artık.

Back
X