Kizlaaar acil yardım bakiveriniz

Tmm arkadaşlar teşekkür ederim yardımlarınız ve düşünceleriniz için .. konu kapatılabilir fikrim olustu
Yalan söylemeyin ama hamile olduğunuzu da söylemeyin. Sağlık raporunda eğer çıkmazsa söylemenize gerek yok. İşe başladıktan sonra sorarlarsa söylersiniz. Ben bu dediğimde bir sakınca görmedim. Yalan olmuyor.

Yapacağın şeyi etik bulmuyorum.

Hamile olduğunu ancak son güne kadar canla başla çalışacağını, doğum iznin biter bitmez de işine geri döneceğini söylemen daha doğru olur.

Canımm karnın büyüyünce napıcaksın illaki anlayacaklar. hamile oldugunu ve işe çok ihtiyacın oldugunu söylesen belki daha iyi olur

yillardir is hayatinda bulunduysan boyle durumun da etik olmadigini ve tabi ki raporda cikacagini ve alacsgin rapora yansitilacagini bilmen gerekir canim.

Bir isveren olsam hamile oldugunu saklayan birini dogum yaptiktan sonra ise almam beni kandırdıği icin. Sen dogum yapınca adamlar ne yapacak? Senin icin islerini bir sure aksatıp seni mi bekleyecekler. Durustce hamile oldugunuzu ve calismak istediginizi söyleyin. En azindan sonrasinda adamlar da sıkıntı yasamaz.

Önceden çalıştığım işyerine biri işe alınmıştı. 15 gün çalıştı ve çıkardılar. Niye diye sorduğumda hamileymiş söylemedi bize dediler.
Demekki raporu alabilmiş.
Ama anladılar ve işine son verdiler.

calistiginiz sektoru bilmiyorum ama ben en son ozel bir yerden aldim önemli bir seyin var mi surekli kullandigin bir ilac falan diye sordular yok dedim kagidi verdiler

tabiki işe başladıktan sonra söylicem bir ay sonra fln zaten her işyerinde olduğu gibi 2 ay deneme süresi var belkide 2 ay sonra onlar çıkartıcak . ayrıca işyeri ben çıksamda zor durumda kalmaz yerime gelebilecek kişiler olacak çünkü doğum iznimdede aynı şekilde , yani işyerinde tek bana bağlı değil herşey , öyle olsa zaten kimsenin işiyle ekmeğiyle oynamam zor durumdada bırakmam , ama ben olmasamda çok bişey değişmicek yani dönüşüm imkanı var , o yüzden vicdanım rahat olur onların işini aksatcak bir durum yaşanmaz. hani derler ya tok açın halinden anlamaz bazı arkadşlar çok fazla atıp tutmuş ama bu işe bu kadar ihtiyacım olmasa bende biliyorum etik kuralları , bencilce düşündüğümü düşünebilirsiniz ama belkide burada bazılarınız hiç tüp alacak parayı bile bulmadığı olmamıştır. herneyse ben yardımcı olmaya çalışan arkadaşlardan cevabımı aldım , moderatör isterse konuyu kapatabilir. hepinize teşekkürler...

bu iki mesaj çok önemli Gurjigogo

Zor durumda kalmazlar demişsiniz de adamların çalışana ihtiyacı var

5 ay çalışıp 4 ay izin yapıp sonra da işe geri dönseniz bile adamlar 4 ay elemansız kalacak

İhtiyaçları olmasa sizi almazlar zaten

Yıllarca çalıştığımız işten doğum iznine ayrılınca bile ortam geriliyor senin yüzünden çok çalıştık diyor insanlar dönünce

Açıkçası maddi olarak haklısınız ama stres sizi kötü yapabilir bu süreçte

Canım ben iş veren hamile kadını işe almak zorunda diye biliyorum eğer hamile diye almazsa ceza yer ole duymuştum

Bastan kandirican adamlar seni dogumdan sonra geri alacak oyle mi? Oyle bir yer varsa bana da ayarlasana

2 ay deneme süreleri var. Eğer işini iyi yaparsan, 1 ay sonra söylersin hamileligini.
Bu kandırmak değildir ki, sorulmazsa söylemek zorunda değil.

Doğumdan sonra da almazlarsa almasınlar. Başka iş bulursunuz. O zamana kadar en azından maaşınız olur.

Rapor, alınabiliyor u arada. Her yer kan tahlili istemiyor.

Kadın olmak ne zor ya.

Hamileliginizi nasıl saklamayı düşünüyorsunuz ki? Hiç belli olmuyor demişsiniz herhalde böyle gitmeyecek değil mi illaki anlayacaklar. Neler yaşadığınızı bilemeyiz tabii belki ki stres altindasiniz hamileliğin de etkisiyle sağlıklı dusunemiyorsunuz. Rapor alsaniz bile muhakkak deneme süreci koyacaklar, durumunuzu anlayıp işinize son verecekler. Bu çok daha kötü olur, işinizi bilmiyorum ama bir sonraki başvurularınızda kötü bir referans oluşturabilir. Dikkatli hareket etmenizi tavsiye ederim. Allah yardımcınız olsun, bebeginizi de düşünün

Sorma be arkadaşım gerçekten bayan olmak çok zor . Çok zor durumdasin çalışmak zorundasın , bu ülkede malesef hamilelere hayat bedava değil , ve hicbiyer hamile olduğunu bildiği kişiyi işe almıyor çok iyi özellikleride olsa. Durustlukten bahsediliyorda hamile diye hicbiyer almıyorsa aç mı kalalım , herneyse herkes kendi tarafindan bakınca haklı.. sağol yorumun için huzur buldum.

Bende benzee durum yasadim 6 aylik evliydim ozaman okulim bitmisdi esimle ailelerin rizasi olmadan evlendik maddi sikintimiz oldu borcumuz yoktu ama evde cok eksik vardi mesela yatak odasi bile yoktu. Bende bir is buldum beni ise alacaktilar deneme surecindeydim kagitlar hazirdi imzaliydi tek benim imza atmam gerekiyordu. Neyse ogle arasi markete girdim gebelik testi aldim cunku adetim bir gun gecmisti hic te hamile oldugumu dusunmemistim cunku bir defa korunmadan oldu neyse ve aonuc hamileydim. Bir gun dusundum erteai gun soyledim ben calisamicam benim vicdanim el vermedi patronu kandirmaya. Onlarin ekmegi ile mutlaka oynamis olmayacaktim bir suru calisani var zaten ama kendime yakistiramadim sizin borcunuz felan nekadar bilmiyorum ama durustce bir is bakin iciniz rahat edecek mi ki bu sekilde yalan soylerseniz?

Konu sorduğum sorudan fazlaca saptı bence , görende hırsızlık yapcaz sancak öyle tepkiler veriyorsunuz , dürüstlük vicdan vs. İş hayatı bu biri gider biri gelir ki gireceğim iş eleman sirkülasyonu olan bir sektör , herşey bana bağımlı değil , iki ay deneme süreci belki onlar cikarticak zaten elbet durumumu aciklicam çıkartıp çıkartmamak onların kararı olacak o zamana kadar yerime birini ayarlarlar zaten cikartirlarsa . Bu süreçte en azından bu çok zor durumumdan kurtulucam . Malesef hamileyim diye evime yiyecek almıyor kimse hamileyim diye otobüs taksi bedava değil hamileyim diye elektrik faturamı devlet ödemiyor. Dışardan konuşmak çok kolay. Neyse konu zaten bu değildi . Konu yorumlara kapatılsın sevgili moderator mümkünse..

Kesinlikle haklısınız ama iş hayatı acımasız işte. Hele ki kadınlara karşı part time olanaklar arastirsaniz yada evden yapabileceğiniz işler bakın. Yabancı diliniz var mı? Bir arkadaşım azıcık ingilizcesiyle hamileligi boyunca birkac ogrenci aldı, harçlığını çıkardı. Bir arkadaşım da işten çıktı, hukuk danışmanı bir tanıdığına müşteri götürüp prim alıyor. Gazetelerde basılacak yazıların imlasını denetleyip evinden kazananlar var. Düşünmez misiniz bu tür işler sizi yormaz doğuma kadar, doğumdan sonra az da olsa katkı sağlar.

Canım benim allah yardımcınız olsun öncelikle.Ama şunu söyleyeyim %90 istenen evrakların içinde verem savaştan alınan akciger röntgeni oluyor ve sen bunu çektiremezsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…