Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bu durumu doktoruna söyledin mi? Belki idrar yolları enfeksiyonu olmuşsundur? Bir de bebeğinin suyuna baktırdın mı? Bebeğin ağırlaşmaya başladıkça idrar kesesine basınç yaptığı için bu durumu yaşayabilirsin. Bol sıvı al.[/QU
yazıyı gorunce hemen atladım korkutmak ıstemem senı ama bende boyleydım 12 13. haftalarda meger enfeksıonum olmus bebeın kesesını erıtmıs 14. haftamda suyu geldı öldü bebişim sık ıdrara çıkma ılk başlarda ve son haftalarda olur su haftada olmaması lazım hemen ıdrar tahlılı yaptır enfeksıon varsa bı antıbıyotık verır bes gun ıcersın bısıycııın kalmaz
Bu durumu doktoruna söyledin mi? Belki idrar yolları enfeksiyonu olmuşsundur? Bir de bebeğinin suyuna baktırdın mı? Bebeğin ağırlaşmaya başladıkça idrar kesesine basınç yaptığı için bu durumu yaşayabilirsin. Bol sıvı al.[/QU
yazıyı gorunce hemen atladım korkutmak ıstemem senı ama bende boyleydım 12 13. haftalarda meger enfeksıonum olmus bebeın kesesını erıtmıs 14. haftamda suyu geldı öldü bebişim sık ıdrara çıkma ılk başlarda ve son haftalarda olur su haftada olmaması lazım hemen ıdrar tahlılı yaptır enfeksıon varsa bı antıbıyotık verır bes gun ıcersın bısıycııın kalmaz
başın sağolsun ALLAH sabır versın canım bende ilk bebeğimi geçen sene kaybettım 8 haftalıkken kalbi atmadi ne kadar acı bişey olduğunu biliyorum çok şükür RABBİM yine yüzümü güldürdü bu defa bana bağışlar. Ben gaiba ayaklarımı üşütmüşüm çift çorap giyince hemen geçti şimdi normale döndü çok şükür uyurken bile bu sıcakta çorapla uyuyorum :) bebeğim herşeye değer :)
başın sağolsun ALLAH sabır versın canım bende ilk bebeğimi geçen sene kaybettım 8 haftalıkken kalbi atmadi ne kadar acı bişey olduğunu biliyorum çok şükür RABBİM yine yüzümü güldürdü bu defa bana bağışlar. Ben gaiba ayaklarımı üşütmüşüm çift çorap giyince hemen geçti şimdi normale döndü çok şükür uyurken bile bu sıcakta çorapla uyuyorum :) bebeğim herşeye değer :)
saol canım senın de basın sağolsun ama bence yıne kesın emın ol gıt bı ıdrar tahlılı yaptır ayyyy devam ederse enfeksıon çok üzülürüm valla kendı acılarım geldı aklıma vaktın varsa yaptır canımmmm
kızlar lütfen beni rahatlatın 13. haftamdayım hiç bu kadar sık idrara çikma yaşamamiştim her 10 dakikada idrarim geliyor bu normalmi yanma vs yok. bebeğe zararlımı bu kadar çok çikmam sıvı kaybediyorum sonuçta lütfen benim yaşadıkalrımıyaşayan varsa cevaplasın.
Aynı durumu ilk haftalarımda ben de yaşadım. Bırak 10 dk yı, tuvaletten çıkarken daha tekrar mesanem dolmuş gibi hissediyordum. 15. Haftadayım artık ve biraz daha iyi durumdayım, azaldı tuvalet ziyaretlerim. Ama sen yine de test yaptır için rahatlasın. Şimdi hamilelik dolayısıyla günde 2-3 litre su içtiğimiz için insan bilemiyor çok su içtiği için mi yoksa iltihaptan dolayı mı sık tuvalete çıkıyor. Ama işte idrar yolu enfeksiyonunun da en önemli belirtisi de sık idrara çıkma. Ama tuvaletini yaparken yanma falan da oluyorsa hiç durma kontrol ettir derim. Benim başka bir şikayetim yoktu ve ben biraz abartıyorum galiba su olayını o yüzden ben kontrol ettirmedim, 1-2 haftadır da azaldı.
Yaşayan herkese geçmiş olsun zor bir durum.
evet canım bende mahvoldum ama dediğim gibi çorap olayından sonra anında normale döndü ayaklarımı üşüttmüşüm yenı taşınmıştık halıalrı daha sermemıştık yıkamadan gelmesını beklıyodum parkeler uzerınde çıplak ayak dolaşıyodum annem ayakalrını sıcak tut deyınce hemen çorap giydim ve normale döndü şuan iyiyim çok şükür su olayını bende abartıyorum bir damacana su 3 günde bitiyor :) tuvalete gidiyorum çikinca hemen 2 bardak su :) sıvı kaybettım hemen içmelıyım psikolojisi :)
Aynı dert bizde de var canım ya böyle giderse 3 günde 1 damacana, su parasından batcaz :) Temmuz bitti bitecek ama ben hala çoraplarımı çıkarmadım sadece yatarken çıkarıyorum hatta abartıp akşamları hırka giyiyorum :) ayakları çok üşüyenin oğlu olurmuş derler bakalım tutacak mı :) şakası bir yana ayakları iyi korumak lazım hem bebiklerimiz hem de kendimiz için.
aynen ayaklara dikkat etmek lazım seninle hemen hemen aynı haftalardayız ikili test yaptırdınmı? doktorum bana söyledı ama yaptırmadım gerek yok dedim sonuç nolursa olsun vazgeçmem bebeğimden hem daha 23 yaşindaım down sendromu 30-35 yaştan sonra hamile kadınlarda oluyomuş genelde sen yaptırdınmı?
Evet canım yaptırdım hatta bugün aldık sonucu :) Allah'a şükür 1/10000 çıktı sonuç yani gayet iyi. Yaşım da 27 zaten daha ama belli olmuyor tabi bu işler. Ben hamile olduğumu öğrenmeden hap kullanmıştım biz ondan korkup yaptırdık. Allah ne verdiyse kabulüm diyorsan hiç yaptırma içini ferah tut yaşın da küçükmüş daha, Allah'ın izniyle bişeycik olmaz. Cinsiyetini öğrenebildin mi sen ?
:) gözün aydın daha cinsiyetini öğrenmedik 16 haftalıkken belli olur dedi ben 12 haftalıkken gittim en son 1 ay sonra gel demişti ama içimden bir his kızım olacağini söylüyor :) sen öğrenebildinmi?
Teşekkür ederim Allah herkese bebiklerini sağlıkla kucağına almayı nasîp etsin. Benim cinsiyet olayı biraz karıştı. Geçen hafta devamlı gittiğim doktor tahminim kız yönünde ama tam bişey söylemiyorum 2 hafta sonra gel kesin söylerim dedi. Bugün biz dayanamadık tabi tanıdık bir doktora test sonuçlarını gösterdik cinsiyeti de sorduk:) ben de tahminimi erkekten yana kullanıyorum, oğlunun pipisi olma ihtimali olan çıkıntıyı görüyorum dedi. Ama tabi yanılma payı olduğunu kız da olabileceğini söyledi. Daha çok erken dediama ben 5 gün sonra kendi doktoruma gitcem o kesin söylerim demişti, bu erken diyo anlamadım gitti. Herkes birşeye benzetiyo benim yavrucuğumu:) Velhasıl daha belli olamadık ama bana sorarsan erkek hissediyorum en başından beri ama kız istiyorum :))
ALLAH gönlüne göre versin sanırım seninde ilk bebeğin. Bana sorarsan merak için sureklı ultrasona girme tüm doktorlar zarasız diyor ama mutlaka zararı vardır düşünsene bir cihaz rahmini içini gösterebiliyor ışınlar gidiyor bebeğe. ben inanirmisin sadece 1 kez yaptırdım ultrason oda 12 haftalık olduğunda ikiz olmasından şüphe ediyordum o yüzden yaptırdım yoksa yaptırmıycaktım cinsiyetini öğrenmek içinde 5-6 aylıkken gidicem. gördüm sağlıklı çok şükür kıpır kıpırdı kalp atışıde normaldı o yüzden uzun bir sure gitmicem. geçen sene düşük yapmıştım çok erken dönemde doktora gitmiştim oda vajinal ultrasonla baktı keseyı gördü sonradan anlaşıldıkı vajinal ultrason yerinden oynatmış öylece kalmış kese büyümedi de bir suru sıkıntı çektım. ondan sonra yemin etmiştim doktora erken dönemde gitmiycem die...
Geçmiş olsun Allah bu bebeğine uzun ömür versin. Benim de ilk bebeğim, çok şükür daha önce senin gibi kötü bir kaybımız olmadı, insan tabi bir kere ağzı yanınca daha dikkatli oluyor haklısın. Aslında tam olarak cinsiyeti merak ettiğim için değil de 1 aylık bir tatile çıkacağım için gitmek istiyorum haftaya. şehir dışında olacağım uzun bir süre o yüzden sormak istediklerim var, kan hapına başlatacak mı gibi emin olamadığım şeyler var, gitmeden görmek istiyorum doktorumu. Cinsiyet tabiki merak ettiğim birşey ama sağlıklı olduğunu duyunca kıpır kıpır görünce ekranda insanın umrunda olmuyor, sırıta sırıta çıkıyosun odadan :)[/QUO
aynen :) sen tam olarak ne hapı içmiştin hamileliğini öğrenmeden? bildiğim kadaiyla ilk 4 haftada alınan haplardan bebek etkilenmiyor... Ben toksoplazmadan çok korkuyorum kedilerden v.s çok tiksinirim pek hayvan dostu olduğum söylenemez ama hamile kalmadan önce bir ev tutmuştuk iş yerime yakın die ev sahibi söylemedi daha önceki oturan 3 tane kedi beslemiş evi tutup yerleştikten sonra komşular söyledi o anki durumumu tahmin bile edemezsin 2 ay zor durdum tabi çamaşır suyuyla komple temizlik yaptım defalarca yinede rahat değilim![]()
Canım korkma o kadar temizlemişsin zaten heryeri bişey olmaz :) ben ilk 1 aya denk gelen sürenin içinde 2 hafta 2 tane antihistaminik, 3 hafta da antibiyotik kullandım. Doktorum bu ilaçlardan sadece 1 antihistaminik'ten şüphelendi, diğerleri sıkıntı yaratmaz dedi ama insanın içi bir türlü rahat etmiyor işte. Ama çok şükür testlerimiz iyi çıktı inşallah bundan sonra da bir aksilik çıkmaz. Varsa bebeğinin ultrason resmini koysana göreyim bebişini:)
İNŞALLAH senin bebeğinede hiçbişeycık olmaz :) ben ultrason resmini koymaya çalışıyorum ama bir turlu yüklenmiyor senin mide bulanyilarin oldumu? olduysa kaçıncı haftada geçti? ben 14 haftaya girdim ama hala devam ediyor
Ah ne sen sor ne ben söyleyeyim, canıma okudu benim o bulantılar. Doktora gidip bebişi ilk gördüğümüzde 6+3'tü, kalp atışını falan da baya erken gördük biz. Doktora gittiğimde 1 haftadır yatıyodum, yani 5. haftada başladı, 14. haftadayım hala bulanıyo, nasıl oluyo bu iş benim de hiç aklım ermedi.
Ama ilk günlerle kıyaslanamaz tabiki şu anki bulantılar. İlk zamanlar hiç bişey yemedim olamaz öyle birşey. Hani nefesle yaşamak derler ya aynen öyleydim. Bütün gün yatıyodum zaten, çok nadir arada meyve istiyodu canım, bol bol şeftali yedim o dönemde :) Benimle birlikte eşim de aç kaldı 1 hafta kıyamam ne bulduysa onu yedi :) Sonra annem yetişti imdadıma, 1 ay kaldı evi çekip çevirdi sağolsun. Ne yemek ne temizlik hiçbir şey yapamadım o dönemde. 24 saati yatakta geçirdiğim gün bile oldu, şimdi düşündükçe bu halime şükrediyorum.
O dönemde bir de benim şu ilaç mevzusunu biliyosun, onun da korkusuyla ağlaya ağlaya gittim hep doktora, bir de üstüne bulantılar, halsizlik çok zordu o günlerim Allah kimseye yaşatmasın.
Bu aralar 1-2 haftadır biraz daha iyi gibiyim. ama gün günü tutmuyo işte bir gün herşeyi yiyorum sonraki gün yoğurt yerken öğürüyorum, ben de anlamadım ne menem şey bu hamilelik!!
Sen nasıl yiyebiliyo musun bari yemek falan?
hadiya bu konudada aynıyız desene benimde 6. haftadan sonra başladı herşeyden tiksinir oldum mangal kebap yazısını görsem kusuyorum bakliyat ürünlerinden eve hiçbişey giremiyor eşimle yataklarımızı ayırdım kokusundan bile tiksiniyorum 11-12 haftada dinmişti yaklaşık 10 gün rahattım artık bitti doğru demişler 3 aydan sonra bitiyomuş diye sevinmiştim nerdeeee yine başladı özellikle sabahlari canım çikiyor. benimde imdadima annem yetişti :) evi çekip çeviriyor ben istirahattayım :) ama bazen iyiki de mide bulntisi var diyorum şuanda bebeğimizi hissetmiyoruz ya mide bulantilari onun canlı harekette olduğunu gösteriyormuş ilk dönemlerde 2-3 saat bulanmadığında endişeleniyodum acaba bişeymı oldu diye bulansa bi dert bulanmazsa bi dert :)