KIZLAR 2 Buçuk yaşında bebişleriniz neler yapabiliyor?

meltem_butterfly

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2010
465
39
118
Kızlar 2 buçuk yaşında bir oğlum var. Arkadaşlarım oğlumun farklı olduğunu düşünüyor.
Sizin bebişleriniz neler yapıyor neler öğreniyor?
Lütfen benimle paylaşır mısınız

oğlum 3 yaşında,belki yardımcı olabilirm size..
ama neden farklı olduğunu düşünüyorlar,bence onları yazsanız daha sağlıklı olur.mesela,konuşması mı yüremesi mi algılaması mı,nedir farklı olan??

bir de şu konuyu açıp gitmeseniz:20::20:
yani açıyosunuz,cevapları beklemeden başka topiklere akıyosunuz..hadi eyvallah o zaman..

Algı durumu ve konuşmasıyla ilgili bir farklılık sanırım.
biraz daha açık anlatır mısınız?en iyisi ben sorayım siz yanıtlayın:
mesela adına tepki veriyor mu,gözlerinize bakarak dinler veya konuşur mu?
topu getir dediğinizde gidip getirebiliyor mu?
nesnelerin isimlerini biliyor mu?
kaç kelimeli cümleler kurabiliyor?
arkadaşları var mı,arası nasıl?
televizyon izler mi?
takıntıları var mı?

benım de bır kızım var 27 aylık..sızın cocogunuz nasıl farklı ben de anlamadım yanı ilerı oldugunu mu düşünüyorlar ?

neler yapıyor mesela..

benım de bır kızım var 27 aylık..sızın cocogunuz nasıl farklı ben de anlamadım yanı ilerı oldugunu mu düşünüyorlar ?

neler yapıyor mesela..
vallahi ben de anlamadım,başka bir konu daha açmış,üstün zekalı çocuğunuz var mı diye ama:26:
ben tam tersini düşünerek yazmıştım önceki yorumlarımı..

vallahi ben de anlamadım,başka bir konu daha açmış,üstün zekalı çocuğunuz var mı diye ama:26:
ben tam tersini düşünerek yazmıştım önceki yorumlarımı..

:) anladım zaten.. bence ılerı oldugunu düşünüyorlar..

ne yaptıgını ogrensek yazıcam da ..

:) anladım zaten.. bence ılerı oldugunu düşünüyorlar..

ne yaptıgını ogrensek yazıcam da ..

Şöyle anlatiyim
Çok iyi cümleler kuruyor kelimeleri nerde öğrendi şaşıyorum
Hafızası çok iyi tv de bşy duysa unutmuyor
Puzzle yapmada iyi
Takıntıları var
Sürekli konuşuyor
Şarkıları ezberliyor
Şimdi dua ezberletiyorum vs vs

Oğlum 28 aylık 20 ye kadar İngilizce sayıyor, istiklal marşını söylüyor, abisi 2. Sınıfta Abi'sinin yaptığı herşeyi yapmak istiyor, terazi burcu olduğu için sanırım hafızası çok kuvvetli duyduğunu unutmuyor, ezberliyor...

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

benim kızım 28 aylık.2 -3 ay öncesine kadr konuşmuodu.al ver git fln bu kadr.hiç arkadaşım yoktu.bütün gun benle beraberdi.şimdi şehir deiştirdik.eşimin ailesinn bulunduğu şehirdeyiz.insanlarla birlikte olduğundan beri.çok değişti.şimdi benmkide sayıyor ing 20 ye kadar şarkıları ezberliyor.onu istemiyorum bunu istiyorum gibi olumlu olumsuzu çözebilior.bizimkinede herkes bu çok fena dior ama.zamanın çocukları böle.bırakıosun pc baında oyun oynuor el kadar bebek..

Oğlum 28 aylık 20 ye kadar İngilizce sayıyor, istiklal marşını söylüyor, abisi 2. Sınıfta Abi'sinin yaptığı herşeyi yapmak istiyor, terazi burcu olduğu için sanırım hafızası çok kuvvetli duyduğunu unutmuyor, ezberliyor...

benimkide 31 aylık aklı fikri tamir setlerinde şarkı ezber yok çok panik :55:

Benim ilk oğlumda sizinki gibiydi tek çocuk sanırım, küçük oğlum abisi ile yarışıyor resmen, iki kardeş olunca aralarında rekabet olabiliyor...uygun bir arkadaş ortamı yada yarım gün yaşıtları ile beraber vakit geçirebileceği bir kreşe gönderirseniz faydası olur sanırım:))

terazi burcu benimki de acaba neden ezber yapmıyor benim ki :52:
Benim ilk oğlumda sizinki gibiydi tek çocuk sanırım, küçük oğlum abisi ile yarışıyor resmen, iki kardeş olunca aralarında rekabet olabiliyor...uygun bir arkadaş ortamı yada yarım gün yaşıtları ile beraber vakit geçirebileceği bir kreşe gönderirseniz faydası olur sanırım:))

evet canım tek olunca yetemiyorum galiba, bez olayını halledince yarım günlük bir kreş düşünüyorum Allah nasib ederse :16:

Şöyle anlatiyim
Çok iyi cümleler kuruyor kelimeleri nerde öğrendi şaşıyorum
Hafızası çok iyi tv de bşy duysa unutmuyor
Puzzle yapmada iyi
Takıntıları var
Sürekli konuşuyor
Şarkıları ezberliyor
Şimdi dua ezberletiyorum vs vs

Benim oğlumda 3 yaş olucak
ezberinde çok şarkı var(çocuk şarkıları)
dua bende öğretiyorum ezberliyor hemen
puzzle yapmaya bayılıyor bir kere gösteriyorum sonra kendisi yapıyor
renkleri şekilleri biliyor
9 aylıkken anne,baba, dede diyordu
14 aylıkken bütün kelimeleri tekrarlıyordu
17 aylıkken adını sorduğumuzda söylüyordu konuştuklarımız tekrar ediyordu
20 aylıkken cümle kurmaya başladı
25 aylıkken sebzeleri meyveleri hayvanları biliyordu ( minik kitapları var ondan öğrendi) özür dilemeyi teşekkür etmeyi biliyordu,10 a kadar sayoyordu
30 aylıkken 100 ' kadar sayabiliyordu
35 aylık yani şimdi:) sohbet ediyoruz her şeyi soruyor hiç susmuyor:)

aklıma geldikçe not almıştım:))

Back
X