Bak şimdi balım erkeklerin kırık kafasıyla bizimki ne yazık ki aynı derinlikte çalışmıyor ve bunun meslek gelir falanla hiç ilgisi yok biliyor musun. Biz kadınlar erkek ne kadar emek verirse, fedakarlık yaparsa o kadar mutlu oluyoruz değil mi? Onlar öyle değil ama. Biz kendimizden çokça verdiğimizde kıymetsiz oluyoruz. Bu sevgide de böyle para harcamada da öyle. Kadın daha çok sevdiğinde erkeğin bir tarafı kalkıyor, kadın onu ben alırım al hayatım bu işin için kredi çekme bileziğimi bozarım annemlerden borç alırım vs dediğinde bir gün erkek mutlaka nankörlük yapıyor. Doğanın kanunu bu çünkü kadın verici değil alıcı taraftır. Popüler kültürün hele ki sosyal medyanın saçmalıklarına hiç bakma. Ne diyorlar mesela şimdi kadınla erkek hesabı bölüşsün. İlk buluşmada kadın kahvesini ödesin. Bak şimdi bu çok yanlış.
Bir yere gidiyorsan zaten paran vardır di mi? Kendin de alabilirsin zaten o kahveyi ama iş öyle değil. Bu adam bugün üç kuruş kahve parasını düşünecek kadar çıkarcıysa o zaman sen de ona zamanını harcamazsın. Böyle zihniyetteki biri ne bir çiçek alır ne de adam olur zaten. Bak eskiler der ki erkeğin elinde iki tabak varsa birini kıracaksın çünkü erkek şımarır. Harcatmayanın kıymeti olmaz erkeklerin düşünce yapısı böyle işliyor sana bin tane örnek verebilirim böyle.
Kız kıza eve çıkmıyorum ki masrafları ortak bölüşelim. Erkekse ortalıkta adam diye dolanıyorsa herhalde yükün çoğu onda olacak. Bak bir erkeğin derdi sürekli karısını çocuğunu iyi yaşatmak, masraflara yetişmek, yatırım yapmak falan olacak. Çok rahatlıkta kadın üstünden yükünü de alıyorsa bir şey de istemiyorsa bu sefer kudururlar kadın peşinde koşarlar. Bunların kafayı hep meşgul edeceksin.
Bir kadının kuaförü makyaj malzemeleri giyimi kuşamı bir sürü para. Kendini biraz salınca kadın eve destek oluyor bana yardım ediyor kendine harcamıyor demez de bakımsız der hemen gözü başkasını arar. Evlisiniz illa ki destek olacaksın eve ama büyük kalemler onda olacak. Bir arkadaşım sağlıkçı eşi asker. Kirayı mutfak masrafını adam ödüyor kadın da faturaları ödüyor işte arada mutfak masrafına biraz destek oluyor parasının çoğu kendinde kalıyor. Kadın olmak başlı başına bir masraf zaten bacım erkek olmakla bir mi de masraflara eşit harcayasınız. Bak ne kadar pinti olur önce kendi ekonomik refahını bakımını sağlığını düşünürsen o kadar kıymetli olursun. Erkek çok şımartılmaz fazla fedakarlık yapılmaz bunları unutma sakın.