kızlar 20 gr altin az mi

Ne ayıp şey istemek. Oldu damat tarafı da sizden bi ton şey istesin. Annenizin söyleyin böyle ucuz şeyleri bi kenara bıraksın damada 40 gr altın getir vs dicegine kizimi çok mutlu et üzme vs desin. İmkanlar el verdiği sürece herseyin en güzeli yapılır zaten

bunlar çok yakışıksız konular. herkes durumu elverdiğince takısını takar. daha evlenmeden böyle şeyleri pazarlık konusu yapmak karşı tarafın gözünde küçülmekten başka bişey değil..

yaa 10 gr altın az olur mu diye konu mu açtın buraya tatlım bence bu durumu bir gözden geçir aileleler bu kadr giramına kadar işin içine giriyorsa o evlilikten bir hayır gelir mi bir sor kendine...

3 ay sonra kaynanam altınlarıma çömüştü diye konu açmayasın sonra bu kadar ince hesapların döndüğü yerde kavga çıkar bilesin ...

ya birde nişandan sonra kaç gram takılmış diye gidip tarttrılıyhor mu bunlar kuyumcuya yaaa ???

anam bizde istemedik böyle mi konuştular acaba arkamdan keşke isteseydim..:)

Benim suratıma bizzat denildi. Nişanda çöp istemedik, kıyafetimi vs kendim aldım. Gelinlik bakmaya başladığımızda satın alıcaktık, eşimin abisinin hanımına kiralamışlar, vay efendim o kıskanmazmıymış. Bende dedim ki, ona da nişan alışverişi yapmışsınız biz hiçbirşey istemedik, o an bozuldu eşimin babası sonrada yüzsüz yüzsüz, isteseydiniz dedi ve güldü. Sonradan öğrendik ki, diğer gelin hanımın ailesi isteklerini yazıp vermişler. Tutulan otobüsün mazot parasına kadar istemişler. Allahtan konuşma düğünden önce oldu, bir sizmisiniz akıllı dedim eşimin cüzdanını takıya yatırdım. Şimdi şükrediyor, zaten ben istemesem de o parayı ailesi harcayacaktı, hiç değilse altına yatırdık değerlendi diyor.

Şimdi 4 ay sonra nisanın var annem 30 gr 6 bilezik istedi ama nisanlim 20 gr yapmak istiyor az olur mu

Bak benim annem 35000 tl lik takı istemişti. Yapsak mı yapmasak mı derken ikiletmediler bile yaptılar. Ama hiçbi zaman da anneme yaranamadılar.
Annen sorarsa "sanane anne" de. 10 gr altın için ağzının tadını kaçırma.

bende nişanlıyım nişanda kayınvalidem 40 gr fantazi bilezik taktı nişanlımda kolye taktı. biz hiçbirşey istemedik babam adet neyse sizde onu yaparsınız dedi. Bizim orda adet 6 tane 40 gr bileziktir. Anne ve babam da 2 adet 50 gr bilezik takacaklar. Yani herkes durumuna göre alıyor
40 ar gr dan 6 tane daha ne olsun tabiyki istemezsiniz

ben isteyemem karşıdaki gücü ne kadar yetiyorsa yapar zaten elinden geldiğince şaştım kaldım :KK57:

bak konuşurum falan ama allahı var kv. ben nişanlanırken çöp istemedim eli kolu dolu gelmiş kadıncağız ki bizde hiç yoktur çeyiz bohçası falan ben de dedim ucuz yerden alalım boşuna parlarımız gitmesin diye onların maddi durumları kötü olsa sen nasıl oturacaksın sonuçta aileler birleşiyor yani ben herşeyimi nişanda elbisemi organizasyonumu damadın elbisesini herşeyimi kedim yaptım hiç bir şey istemedim ama o da üstüne düşeni yaptı yani... normali bu değil mi ???

20 gr mı allah aşkına. açılışı 100gr yapsınlsar bari. bu kadar da cimri olunmaz.

Sana yine 2 bilezik takmışlar bana kiraladığımız bileziği kendi takmış gibi söyletti kadın. Millete karşı rezillik olmasın diye sustum tabi. Ama madalya vermiyor kimse bu eşekmiş biz de bir semer vuralım diyorlar.

benim çevremde ev bile isteyen var vallahi ev olmadan olmaz diyen... allah nasip ederse bende çocuğuma ev alıcam ilerde yada ev almasına sağlayacak bir yatırım sahibi olmak istiyorum ...

30 gr 6 tane bilezik mi.

hem de nişan takısı olarak.
çok vicdansızsınız ya.

ayrıca benim bileziklerim 22gr civarındaydı.
gayet de kalındı.
hani nişanlınız da incecik bilezik yapmayacakmış.

ayrıca şu kadar gr şu kadar tane, gerçekten ayıp.

ya şu altın mevzusuna evlilikler rezil bir şekilde başlıyor, aileler de iyi pok ediyor.
kızıyorum ya.

bu gr mevzusuna benim bir akrabamın nişanı bozuldu.
ki erkek tarafı alamayacak durumda değildi, ama bu şekilde söylenmesi şu kadar gr şu kadar tane denmesi çok kabacaydı, erkek tarafı bu şekilde olmaz diyerek nişanı attı. ki erkek tarafının evi bile hazırdı.
kusura bakmasın kimse ama bunun adı açgözlülük, görmemişlik, terbiyesizlik...

Allahım konuya bak.
30 mu 20mi.
sevgimi emekmi ,
duygumu paramı.
cevaplara göre kararınızı verin. o cevaplar sizi sonuca götürür.

bazıları var 5 gr eksik olsa çirkefleşiyor hadi sende oğlana saat al desen bizim paramız yok diyor .tabi bizim evde define bulduk onunla ödüyoz isterler de isterler çünkü onların cebinden bir şey çıkmıyor

Back
X