Sizce sert bir şekilde istemeli miyim?

Ailesi ve eşinizin arasındaki para durumları onları ilgilendirir. ( Siz aç, açıkta, zorda değilseniz.) Siz de altınlarınızı vermemekle ya da verdiklerinizi geri istemekle sonuna kadar haklısınız. Bunun paragözlükle alakası yok. Nasıl ki eşiniz kazancından başkalarına verebiliyor siz de size ait olanı kimseye vermeyebilirsiniz.
Evini ailesini mağdur etmediği sürece beni ilgilendiremez ilgilendirdiğini düşünsem bu konuyla ilgili ciddi sorunlarımız olurdu zaten. Fakat bana ait olan şeylerin yerini doldurmaya çalışmak yerine maddi durumu iyi olan ama onu sömürmeye alışmış ailesine para dağıtırsa iki ayrı şehirde özel ünide evde kalan hem de rahatlarına düşkünlüklerinden tek başlarına ( dükkanları var kiraları onlara gidiyor) aylık gelirleri 40-40 olan öğrenci kardeşlerine ( ev kirası-fatura- ekstralar hariç) aylık ekstra bir o kadar daha göndermeyi başka abileri de varken annesi babası hayatta kendine borç biliyorsa kocam benden aldığını da yerine koysun mesele tamamen bu

İnanın bu kafa yapısında ise memur olsaydı da aynı olurdu. O zaman 100bin değil 5 bin 10 bin istiyorlar sadece. Tek fark bu. Ben az kazansa da çok kazansa da sinir oluyorum açık söylemek gerekirse. Önceden ailedir diyordum ama durum böyle değil. Benim eşimi kendilerine yontuyorlar sürekli. Yüzbinler de kazansaydı sinir olurdum.
Aslında haklısınız. Ben karakter olarak biri benden bir şey istese hemen veren para olaylarını hiç düşünmeyen biriydim. Ailemin durumu çok iyi ve üç kardeşiz zaten. Fakat benden alıp onlara vermesi benim gibi bir insanı bile çıldırttı. Çok ilgilenmiyorum üç senedir ailesine verdiği paralarla ki garip olan eşimin ailesinin de durumu iyi ama sömürmeyi seviyorlar. Abisi de var eşimin bir lira almayı bırak sürekli veriyorlar sürekli 😂 Suç bizimkilerde kısacası. Babamlar doğum günümde bana altın kelepçe almıştı eltim çıldırmıştı kb’bamda bir yerden param gelecek sene sonunda sana alacam diye söz vermiş ahhahahahahah ayyyy neler neler

Evini ailesini mağdur etmediği sürece beni ilgilendiremez ilgilendirdiğini düşünsem bu konuyla ilgili ciddi sorunlarımız olurdu zaten. Fakat bana ait olan şeylerin yerini doldurmaya çalışmak yerine maddi durumu iyi olan ama onu sömürmeye alışmış ailesine para dağıtırsa iki ayrı şehirde özel ünide evde kalan hem de rahatlarına düşkünlüklerinden tek başlarına ( dükkanları var kiraları onlara gidiyor) aylık gelirleri 40-40 olan öğrenci kardeşlerine ( ev kirası-fatura- ekstralar hariç) aylık ekstra bir o kadar daha göndermeyi başka abileri de varken annesi babası hayatta kendine borç biliyorsa kocam benden aldığını da yerine koysun mesele tamamen bu
Bu kadar yardımda bulunuyorsa demek ki eşinizin durumu iyi. Sizin altınlarınızı o halde bilerek vermiyor. Ben olsam ailesine verdiklerini dile getirmeden ''bu sefer altınlarımın bana dönüşü hayli gecikti, ne zaman elimde olur sıcaklıklarını özledim '' derim gülerek. Eğlenceli bir ses tonuyla. Çünkü ailesini katarsanız savunmaya geçer, kavga çıkarabilir. Ama tabiki eşinizi en iyi siz tanırsınız. Ben çatışmaya girmeden usulca alırım altınlarımı bir daha da vermem. Çünkü aile içinde para konuları ilişkileri bozabiliyor, hararetle söylenen sözler sonra unutulmuyor.

Bu kadar yardımda bulunuyorsa demek ki eşinizin durumu iyi. Sizin altınlarınızı o halde bilerek vermiyor. Ben olsam ailesine verdiklerini dile getirmeden ''bu sefer altınlarımın bana dönüşü hayli gecikti, ne zaman elimde olur sıcaklıklarını özledim '' derim gülerek. Eğlenceli bir ses tonuyla. Çünkü ailesini katarsanız savunmaya geçer, kavga çıkarabilir. Ama tabiki eşinizi en iyi siz tanırsınız. Ben çatışmaya girmeden usulca alırım altınlarımı bir daha da vermem. Çünkü aile içinde para konuları ilişkileri bozabiliyor, hararetle söylenen sözler sonra unutulmuyor.
Evet kelimelerime dikkat etmeye çalışıyorum o yüzden ne diyeceğimi şaşırdım kaldım. İnada da bindim benim olanı da istiyorum. Yoksa dediğim gibi maddi olarak ihtiyacımız yok ve bilerek benim altınlarım umursanmayıp erteleniyor :))

Ben size hak verdim. Sizin altınlarınıza güvenip mi giriyorlar işe . Ticaretse de kendi sermayeleri ile girip batarlarsa batıp cıkarlarsa cıkmaları gerek.

Eşiniz aynı benim koca gibi bol keseden dağıtıyor herkese boşayın gitsin ben çekemedim şahsen
Benim babam da öyle olduğu için çok garipsemiyorum ama annemi anlamaya başladım 😂😂🤭🤭 Babam da bize her şeyin fazlasını yapan biriydi ama yeğenlerini kardeşlerine bize ne yaptıysa aynısını yapardı hatta kısıp yapardı (durumalrı da iyi orta arasındaydı ) onlarda bir süreden sonra mecbur sanıyordu bizi annem de pişkinliklerini sinir olurdu 😂😂 Biz onlara bir şey hissettirmezken onlar bize bizim paramızla hava atarlardı 😂😂 kızlar annelerinin kaderini mi yaşıyor diyorduk 🤭

Benim babam da öyle olduğu için çok garipsemiyorum ama annemi anlamaya başladım 😂😂🤭🤭 Babam da bize her şeyin fazlasını yapan biriydi ama yeğenlerini kardeşlerine bize ne yaptıysa aynısını yapardı hatta kısıp yapardı (durumalrı da iyi orta arasındaydı ) onlarda bir süreden sonra mecbur sanıyordu bizi annem de pişkinliklerini sinir olurdu 😂😂 Biz onlara bir şey hissettirmezken onlar bize bizim paramızla hava atarlardı 😂😂 kızlar annelerinin kaderini mi yaşıyor diyorduk 🤭
Yok benim babam öyle değildi
Ama eşim yeğenlerine telefondu tabletti bir dünya harçlıktı dağıtır ve ben hiç hoşlanmazdım bu durumdan sinir olurdum hep kavga ederdim kendisi arkadaşlarınada öyleydi garsonlarada öyleydi 50lira bahşiş bırakılacak ortama 200-500 arası verirdi ve ben delirirdim

Yok benim babam öyle değildi
Ama eşim yeğenlerine telefondu tabletti bir dünya harçlıktı dağıtır ve ben hiç hoşlanmazdım bu durumdan sinir olurdum hep kavga ederdim kendisi arkadaşlarınada öyleydi garsonlarada öyleydi 50lira bahşiş bırakılacak ortama 200-500 arası verirdi ve ben delirirdim
ay ay benim babamla kocam babamda gözüme batmıyordu aman banane diyordum da eşinde rahatsız oluyor insan 😂😂😂🤭

Aslında haklısınız. Ben karakter olarak biri benden bir şey istese hemen veren para olaylarını hiç düşünmeyen biriydim. Ailemin durumu çok iyi ve üç kardeşiz zaten. Fakat benden alıp onlara vermesi benim gibi bir insanı bile çıldırttı. Çok ilgilenmiyorum üç senedir ailesine verdiği paralarla ki garip olan eşimin ailesinin de durumu iyi ama sömürmeyi seviyorlar. Abisi de var eşimin bir lira almayı bırak sürekli veriyorlar sürekli 😂 Suç bizimkilerde kısacası. Babamlar doğum günümde bana altın kelepçe almıştı eltim çıldırmıştı kb’bamda bir yerden param gelecek sene sonunda sana alacam diye söz vermiş ahhahahahahah ayyyy neler neler
Aynen suç bizimkilerde bunu ben de çok söylüyorum. Eltilerden değişik bi tane illaki çıkıyor. Benimki de yeni ev aldı tost makinesine kadar yeniden dizdi kocası borç içinde babasından para istiyor. Babası da mecbur veriyor yoksa kavga çıkar

Aynen suç bizimkilerde bunu ben de çok söylüyorum. Eltilerden değişik bi tane illaki çıkıyor. Benimki de yeni ev aldı tost makinesine kadar yeniden dizdi kocası borç içinde babasından para istiyor. Babası da mecbur veriyor yoksa kavga çıkar
Bizden istemesinler de bizim kimseye ihtiyacımız yok değil mi 😂😂😂🤭🤭 Bizi salsınlar ama biz eltilerimiz gibi değiliz 😌😌

Haklısınız, insan borç verince bu devirde rezil oluyor. Ama şuan sizin o paraya aktif olarak ihtiyacınız var mı ? Bence acele ediyorsunuz gibi geldi bana. 400 gram altın 6 ayda yerine konmayabilir. Ki daha önce yerine konulmuş, kimse üzerine yatmamış. Bu arada kolları dolu olan akrabalarınıza da bir söz söyleme hakkına sahip değilsiniz aslında. Size nispet olsun diye davranmadıkları sürece tabi... Onlar eşlerine güvenmemiş demekki vermemiş. Siz de vermeyin bir dahakine. Vermeme hakkınız var, her zaman da vardı sonuçta.

Arkadaşlar merhaba size bir konuda danışmak istiyorum. Eşim ticaret yapan biri ve bazen yüklü ödemeleri olabiliyor benden 400 gram bilezik almıştı parça parça ödemeleri için ve bunun 150 gramı benim ailemin hediyesiydi. Eşim hiçbir zaman para hesabı yapmaz evimiz arabamız yatırımımız var, maddi olarak sorunumuz yok çok şükür. Asıl beni rahatsız eden konu eşim babasının abisinin amcasının kimin ihtiyacı olsa hep benden bilezik istedi yerine koydu. Eşlerinden istesinler mesele para değil eşlerinden istemeyip bizden istemelerine kızıyordum. Yerine geri koyuyorlardı ama özel bir günde onlara borç verdiğim için benim kollarım boşken eşlerinin kolu doluydu 😂 eşime versem onlarda olmasa borç versem neyse de böyle saçma durumların içinde buldum kendimi. Eşime son olarak yine verdiğimde kendi bir iş için istedi ben eşime karşı para altın hesabı yapmam kendin için istiyorsan alabilirsin dedim. Aylar oldu yerine gelmedi. Olabilir o para yanmış da olabilir umurumda bile değil. Yüksek ihtimal zarar ettiler girdikleri işten toplu bir şekilde para gelirse alırım tekrar kafasıyla konuşmak bile istemiyor konuyu. Asıl mesele şu bu aylar içinde ailesine yardımda bulundu kardeşleri aradı 10 bin 5 bin paralar attı. Annesi evlerindeki ete kadar eşime aldırıyor. Madem paran gitti parça parça biriktirelim yerine koyalım değil mi? Ben her konuyu açtığımda de kavga çıkıyor evde. Çok çok büyük bir meblağda değil eşim için. 6 aydır yerine koymaması artık sinirime dokunuyor. Ve koyamıyorum şu an diye yalan söylüyor. Kendimi tam anlatamadım ama ne yapmam gerekiyor paragöz kadın olmak istemiyorum ama onlar bana ait ve yerine bilerek konulmuyor resmen
eşiniz kısmen eşime benziyor. benim eşimde ailesine arkadaşlarına hiç bir şeyi yok demez ama abisinin 3 çocuğu var hep mağdurdur. eskiden hep böyleydi. bizde de ben çalışıyorum tek çocuğum var hiç ihtiyacım olmazdı. bende yıllarca hep biriktirdim eşim mutlaka bir maddi sıkıntı yaşar oraya gider. yıllar sonra ikinci çocuğu yaptım artık iki çocukluyum bende mağdurum. şimdi de eşime bu çocukların geleceği önemli diye aşıladım kendini toparladı çok şükür. sürekli çocukları şunu yapmalıyız bunu yapmalıyız diyor. temkinli davranıyor bakalım hayırlısı. sizde çocuğunuz varsa o kısımdan işleyin eşinizi yoksa da altınları bi gayrimenkule yatırın altın olarak tutmayın ki istemesin bir daha yada ailenize söyleyin eşinizden borç istesin sizin altınları mesela o şekilde belki eşiniz bulur buluşturur verir hem ailenizde daha güvende olur altınlarınız sizin yerinize saklarlar

Son düzenleme:
Back
X