kızlar acil akıl verin bana...

selene34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2010
339
4
66
Diğer
Uzun süre düşündükten sonra sezeryan olmaya karar verdim.Verilen normal doğum tarihinden 12 gün önce,sezeryan olmam sizce bebeğe haksızlık yapmakmıdır.Üstelik bazı özel durumlardan dolayı 14 güne sarkabilir.bu kadar gün farkı olması normalmidir bir akıl verin bana:(

sonuçta doktorunun verdiği bir karar doktorun uygun gördüyse ben uygun olduğunu düşünüyorum bende sezeryanla doğum yaptım normalden 10 gün önce.bu sorunu doktorunada sorsan çok daha iyi olur :49::49::49:

canım bende 2 hafta oncesıne dr ıle anlasmıstım sezeryann tarıhını.fakat oglusum daha erken gelmeyı tercıh ettı ve ben yıne sezeryan oldum.bende vaktınde yanı tam haftası doluncada gayet rahat sezeryan olabılırsın.eger kanalda herhangı bır vırus vs yoksa suyunun gelmesınde problem yoksa ben beklerdım.

dr konustum o bir sakınca görmedi.yalnız ben verdiği tarihten 2 gün önce olmasını istedim olabilir dedi.gelişimi acısından haksızlıkmı ediyorum diyorum kendi kendime...

Valla bu sizin kararınız kimseye laf düşmez. Doktorların erken tarih vermelerinin nedeni beklenmedik bir anda doğum başlamasın diye. Bir de kendilerine uygun tarihi ayırıyorlar. 38. haftadan sonra bebek dışarıda yaşama hazır oluyor, erken doğmuş olmuyor. Ancak anne rahminde gelişim geriliği sorunu yoksa yani kordon kanının akımında azalma, plasentada yaşlanma, suda azalma yoksa içeride kaldığı her gün ona yarar tabii ki. İlk doğumda zaten hemen doğum olmuyor sancılar 16-24 saat sürebiliyor. Benim kalbimden geçen illa sezeryan olacaksam sancılar geldikten sonra olmak. Böyle bir arkadaşım var, sancılar geldi, hastaneye gitti, epidürelini oldu ve yaptı doğumunu. Bunun avantajı şu: sancı oksitosin hormonunu tetikliyor, o da süt üretimini başlatıyor. Sancısız sezeryana girince bazen sütün gelmesi 1 gün kadar gecikebiliyor. Çok önemli değil ama bir faktör. Karar sizin.

Back
X