Kizlar Acil fikir istiyorum !

Sakin ol sakin bu konuda istenmiyosan eşine kizma cokta tinlama bile.El kizi olarak goruluyosan da öyle davran hic birseylerine karisma

Diğer konularda kırgın ve haklı olabılırsınız fakat kız isteme söz gibi olaylarda kişi sayısı sınırlı tutulur ve erkek yakınlara öncelik verilir mümkünse eşsiz katılım beklenir bu normaldir bizde de etrafta da sık karşılastığımız bir durum bunu sorun yapmayın bence zor duruma düşersiniz bu konuda anlayışlı olmamakla suçlanıp
Öyle şeymi olur canım dayı çağrılıp yenge neden çağırılmasın bence büyük ayıp

ben bu yazışmadan seni istemediklerini anlayamadım valla

eşine dayı olarak sen de gel ortam gergin olursa sakinleştirirsin demiş

yani kızın babasına yönelik endişeleri var görümcenin bence

buradan senin gitmeyeceğin sonucu nasıl çıkıyor ki

bence seni çağırmamak için ortam gergin yalanını uydurmuşlar.
sen sakın ortalığı karıştırma sonra derler bizim mutlu günümüzde olay çıkardı biz ona gelme demedik ki derler.
bırak eşin gitsin. oraya gidince ne görecek biliyor musun. bütün kardeşler eşleriyle. ama kendisi yalnız gelmiş.
o zaman kafasına dank eder. ona giderken sadeece bunu söyle.
ailenin saf kalplisine eş olmak çok zordur. anamdan bilirim.

nasıl aileler var hayretle okuyorum.. allah vicdan versin herkese.. benim görümcem bana gelme diye söylicek ve eşim bunu bana ileticek.. eşim ablasının yüzüne bakmaz bir daha ki görümcem de.. önce bana gel der.. her işi ikimiz hallederiz birbirimizden akıl alırız. eşimi araya sokmayız en son o duyar beraber yaptıgımız planları. bana abladır candır dostur.. 3 günlük dünyada neden bu çekememezlik çok üzülüyorum bu durumlara. bence ablasına hiç kızmayın.. ilk tepkisini koyması gereken kişi eşiniz. eşimin olmadıgı yerde benim ne işim var demeliydi... eşiniz sizi savunmazsa görümceniz tabiki sizi ezmeye çalışır.

sen benı saydırmayı bilmiyorsan ben kendımı saydırmayı bilirim ,
bana yapılan saygısızlık seni rahatsız etmıyorsa o senın öküzlüğün de ,

Saldirgan oldukça esin karsi tarafa hak verecek. Her zaman daha munis bir sekilde olmayacak tavirlari takinan insanlar daha hakli gozukuyor. Ben beceremiyorum ama belki siz becerebilirsiniz. Uzuldugunuzu soyleyin ve magduru oynayin. Bunu 1 kere degil her yaptiklarinda yapin. Hırçın degil de magdur olun. Ben kendimi aileden saniyordum ama istemiyorlarsa huzurlari kacmasin deyin. Bir sure sonra otomatik esiniz sizin adiniza sizi savunmaya baslayacak.. Bu arada isteme merasimine essiz gidildigini ve bunun normal oldugunu ilk burda yorumlarda okudum. Ne duydum ne gordum boyle birsey. Essiz gidilen bir yer varsa gelmeyen es yadirganir benim bildigim

Asil meselem su ki, ablasinin kizini istemeye gelecekler ve esim ablasiyöa yazismasinin sonrasinda bana dönüp " ablam ne olur olmaz sen gel , ortam gergin olabilir diyor dedi" . Yani dedim? Beni istemiyor özetle , oyle mi dedim. Ya ortam gergin olabilir diyor dedi.

cidden ben mi algılayamıyorum

herkes yorumlarda seni istemiyorsa şöyle yap böyle yap demiş de seni istemediğini buradan nasıl anladım

yani ben görümcen olsam seni istemesem

malum kız isteme evde olacak, karşı taraf kaç kişi gelir bilemeyiz sizin de küçük bebeğiniz var, beyzat bu kalabalıkta rahat edemez karşı taraf için de bebek durmazsa vs hoş olmaz

sadece sen gelsen beyzat da nişana düğüne vs gelir derim

ortam gergin olursa diye seni neden çağırmasın ki

eşini ortam gergin olursa diye çağırıyor

muhtemelen de karşı aile ile kendince bir uyumsuzluğu vardır mezhepsel ırksal statüsel iş konusunda vs vs o nednele gergin olacğaına dair endişe vardır

esimin ailesi beni bildiginiz el yerine koyuyorlar. Esim bunu asla anlamiyor ve bu yuzden beni cok ezio geciyor bilincli ya da bilincsiz. Mesela bana 10 kere geldilerse , biz ya hic gitmemisizdir ya da bir kere. Sehir disindalar ama is geregi yolumuz cok dustugu icin gideriz ara ara. En son gittigimizde de 3 kardesi resmen isleriniz var dediler ve bizi kabul etnediler. Onemli degil olabilir fakat ben 11. defa kabul edememe gibi bisey yapsanm , " bize zaten kimse gelemiyir, hepsi ayagino cekti artik kimse gelmiyor muhabbetine giriOr". Bukisimlari iliskilerin anornalligini anlayin diye yazdim. Asil meselem su ki, ablasinin kizini istemeye gelecekler ve esim ablasiyöa yazismasinin sonrasinda bana dönüp " ablam ne olur olmaz sen gel , ortam gergin olabilir diyor dedi" . Yani dedim? Beni istemiyor özetle , oyle mi dedim. Ya ortam gergin olabilir diyor dedi. Gelenler tufekle ni geliyor? Cikolatasini cicegini alip gelecekler. Herkes orda olacak ve senin karin istenmiyor dedim. Ciddeb merakli degilim fakat durum cok sinir bozucu. Hasta annelerine bakmayip bana gonderirken ailen oluyorum ama is ozel gune gelince el oluyorum. Sizce ne Yapmam gerekiyor? Nadil bir tavir almaliyim. Onlar da anlasin istiyorum
Bu tarz olylarda eşsiz katilim oldugunu ilk defa duyuyorum. Ayrica erkek tarafina oncelik neden verilsin ki ? Kiz istemeye asil cumbur cemaat gelinmez benim bildigim. Erkegin cekirdek ailesi yeterlidir. Nisan degil sonucta bu. Ayrica ne kadar kalabalik olursa olsun geline veya damada o gelmesin denmez. Ben ailemde boyle gordum. Bizde her zaman gelin yada damatlar on planda tutulur kirilmasin diye. Sonucta ben oz aileme ne derse desinler kirilmam ama esim yada yengelerim kirilabilir. Ben her zaman esinin ailesinden yakinanlara aile degil es sucludur derim. Esiniz ya karimda gelir yada ben de gelmem diyebilseydi ailesi sizi el ustunde tutardi emin olun. Esinize acik acik diyeceksiniz ki ailen de sende bana saygi duymayi ogrenmezse ne evlerine birdaha giderim ne de geldiklerinde bu evde dururum. Madem ben bukadar el kizi yerine konuyorum bundan sonra boyle diyin. Bu kadar kisa ve net. Ozel gunlerde cagirmayip anneleri hasta olunca size gondermek gercekten muazzam bir kafa. Yengem annemin altindan bile alir hakikaten oyle bir kadin ben genede hic baktirmam hasta falan oldugunda. Ben dururken ona mi duser anneme bakmak. Ama tum ozel gunlerini kutlarim evimdeki kutlamalara mutlaka cagiririm. Niye cunku abimin hayat arkadasi cunku yegenimin annesi. Neden dusman gibi kole gibi davranayim. Hic anlayamiyorum ben bu insanlari hic

ben bu yazışmadan seni istemediklerini anlayamadım valla

eşine dayı olarak sen de gel ortam gergin olursa sakinleştirirsin demiş

yani kızın babasına yönelik endişeleri var görümcenin bence

buradan senin gitmeyeceğin sonucu nasıl çıkıyor ki
Esıme acıkca sordum. Ozellıkle neden bana bunu soyledın, bızı mı ıstemedıler dedım. Hı hı dedı. Sen cocukla gelme dedı. Ama dıger damatlar ve herkes orada olacak. Dedıgıö gıbı gercekten meraklı degılım fakat bılmek ıstedım bunun normal olup olmayacagını. Cunku dedıgım gıbı herzaman bu tarz seyler yapma merakları var. Ve esım farketmıyor bıle yapılan ayrımcılıgı. Bu defa uyandırmak ıstıyorum

bence seni çağırmamak için ortam gergin yalanını uydurmuşlar.
sen sakın ortalığı karıştırma sonra derler bizim mutlu günümüzde olay çıkardı biz ona gelme demedik ki derler.
bırak eşin gitsin. oraya gidince ne görecek biliyor musun. bütün kardeşler eşleriyle. ama kendisi yalnız gelmiş.
o zaman kafasına dank eder. ona giderken sadeece bunu söyle.
ailenin saf kalplisine eş olmak çok zordur. anamdan bilirim.
Evet canım. Kayınvalıdenın yanında ufak bı belırttım cunku farkında degılım sanmasınlar ve koyacagım tavrın sebebını bılsınler. Bu ınsanlar bızım sehre gelıp bana gelmek ıstedıllerınde esım yıne havalara ucup , gelsınler dıye ısınden bıle ızın ısteyecektır. Ama ben ıstemıyorum artık bu kadar yok sayılmayı. Buune kadar ıyılık olsun dedım fakat bundan sonrası kendıme saygısızlık olacak. Esımle kotu olucam ama tavrım bu olacak

Es
nasıl aileler var hayretle okuyorum.. allah vicdan versin herkese.. benim görümcem bana gelme diye söylicek ve eşim bunu bana ileticek.. eşim ablasının yüzüne bakmaz bir daha ki görümcem de.. önce bana gel der.. her işi ikimiz hallederiz birbirimizden akıl alırız. eşimi araya sokmayız en son o duyar beraber yaptıgımız planları. bana abladır candır dostur.. 3 günlük dünyada neden bu çekememezlik çok üzülüyorum bu durumlara. bence ablasına hiç kızmayın.. ilk tepkisini koyması gereken kişi eşiniz. eşimin olmadıgı yerde benim ne işim var demeliydi... eşiniz sizi savunmazsa görümceniz tabiki sizi ezmeye çalışır.
eevet haklısınız ama esım cok sevıyor bu ablasını. A dese b demez yanı. Sımdı esıme gore ablası ne dedıyse dogruau o. Offf gercekten ben de boyle bır aılesı oldugunı bılsem asla evlenmezdım

Back
X