Turşular kızlar acil közlenmiş biber turşusu için yardımmmmm

kaprisnaz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2012
232
1
0
İzmir
merhabalar arkadaşlar yaa ben dün 7 kg kadar kırmızı biber aldım bide patlıcan közleyip salata gibi turşusunu yapmak istiyorumm kış içinn... ama nasıl yapacam kışa kadar bozulmaması için ne yapmam gerek lütfenn yardım edinnn:)))

önce turşu suyunu ayarlıyorsun sirke limon tuzu iyice eriyene kadar karıştır közledğin biberleri kavonoza aralarına diş sarımsak katarak koy içine suyunu koy ağızlarını sıkıca kapat en önemlisi bozulmaması için büyük bi tencere de kavonazları kapakları aşağıya gelecek şekilde diz üzerine sıkıca bez kapat suyu kapakları geçecek kadar koy kaynasın bu vakkumlanması için şart biraz zahmetli ama her kış yapıyorum değiyor kolay gelsin

önce turşu suyunu ayarlıyorsun sirke limon tuzu iyice eriyene kadar karıştır közledğin biberleri kavonoza aralarına diş sarımsak katarak koy içine suyunu koy ağızlarını sıkıca kapat en önemlisi bozulmaması için büyük bi tencere de kavonazları kapakları aşağıya gelecek şekilde diz üzerine sıkıca bez kapat suyu kapakları geçecek kadar koy kaynasın bu vakkumlanması için şart biraz zahmetli ama her kış yapıyorum değiyor kolay gelsin

ayy çok teşekkür ederim canımm ya bende azönce çarşıya gittim vakkumlu konserve kavanozu aradım aradımm yokkkk:26::26::26: senin dediğin gibi yapcam..

Back
X