İzmir Adana arası yaklaşık 900 km, sanırım uçağı kastediyorsunuz ya da Aydın ile karıştırdınız.
Konu sahibi, endişenize üzüldüm, her konu hakkında başka şeyler söylemek istiyorum o yüzden maddeleyeceğim.
1. Yer sofrasında yemek yemek ayıp değil evet, herkes yiyebilir, herkes mecbur olduğunda yer, ayıp olmasın diye yer, yer de yer yani.
Ancak
Tanışmak gibi olaylarda iki tarafın da ekstra özen ve hassasiyet göstermesi beklenir. Sizi muhtemelen aileniz eliyle yemek yese de sevecektir evet, ama yemeseniz daha iyi olmaz mı? Alternatifleri daha mantıklıyken üstelik. Sehpada,elde, ekstra masayla, ayrı masalarda yemek yemek gayet mantıklı ve olağan şeyler. Kimse garipsemez.
2. İzmirli olmak olmamak etkilidir evet. Gelenekler yörelere ve büyük şehir hayatını yaşayıp yaşamamaya göre değişir ve İzmir için yerde yemek yemek olağan değildir. Ankara'ya göre de değil.
3. Erkek arkadaşınız istediği kadar kişiyle tanışmaya gelir aslında. Yani geleneği geçiyorum misafire şu kadar kişi gelin zaten denilmez. Sevgilim bana öyle çok kalabalık olur şunlar şunlar gelmese mi diyemez, çok kaba bir durum bu kadar hassas bir organizasyon için.
4. Maddiyat ve yerde yemek yemek farklı şeyler. Birinin alternatifi var diğerinin yok. Çatıdan su akan eve davet etseniz bir şey diyemez mesela, maddiyat budur. Yerde yemek daha özensiz bir ağırlama biçimi, lüksle lüks olmamakla alakası yok.
5. Babanızın hiçbir şey almasına gerek yok aslında, temiz ev, güler yüz, sıcak sohbet her şeyi unutturur insana. Ama elinden geldiği kadar özen göstermeli insan, bunu unutmadan.
6. Erkek arkadaşınızın maddiyatını önemsediğinizi ne kadar gösterirseniz o da o kadar önemseyecektir. Dile getirmeyin bile.
Umarım çok güzel bir şekilde geçeikir tanışma faslınız, mutluluklar dilerim.