Kızlar acilyrdımınıza ihtiyacım var

Babysmom

Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2016
309
220
18
37
15 haftalık hamileyim 2 yıl once 16 haftada bebegımın kalbı durmustu oyuzden bu kez cok evhamlıyım dıye doppler aldım evde dınlıyrm bu hafta yenı bır yere tasındık agır vs hıc kaldırmadım ama temizlikçilerin ve tasımacıların basında durdugum ıcın malum cok fazla ayakta kaldım bırde fazlaca egılıp kalktım kanamam agrım yok ama dopplerde dun bebegın kalp atısını dinledigimde yavas yavas atıyordu bugun sabahta dinledim gecen haftakı gıbı atmıyor kalbı yada ben damarımı falan mı dınlıyrm acaba cok yavas atıyor bide randevum cunartesı gunu ve ben okadar endıselıyımkı bugun aglamaktan ve dua etmekten helak oldum kızlar sızeen rıcam benım gıbı cok yorulan egılıp kalkan bebeğine bısey olmayanınız varmı ben cok korkuyrm allahım bu kez benden ayırmasın yawrumu dıye dua edıyrm lutfen bana bıseyler soyleyın sızlere cok ıhtıyacım var

Bu kadar evham ve stres sizin icin de bebeginiz icin de iyi degil.
Daha once yasadiginiz kolay degil tahmin edebiliyorum ama ayni seyi yasarim korkusuyla en guzel zamanlarinizi kendinize zehir etmeyin.
Ben o evdeki dopplerlerin dogru oldugunu dusunmuyorum. Kendi nabzinizi bile dinliyor olabilirsiniz.

Ahh keske elımde olsa 1 hafta ıyı gıdıyrm ama ufak bısey olsa kı tasındım bana gore buyuk bısey bu acaba benegıme bısey oldumu korkuau yasıyrm ama sonra pazarda satıs yapan sokaklarda calısan kocalarından şiddet goren bır suru hamile kadın var allah ol derse olmayacak bısey yok dıyrm ama bır yanımda ya bişey olduysa endısesını sürdürüyor kendımı scluyrm yatmadım yakta cok kaldım dıye allahım cıldırıcam galıba 9 ay nasıl gecıcek boyle hıc bılmıyrm

Bunlari bi sekilde kafanizdan atmalisiniz.
Benim eltim de 4.cocugunu dogurdu ve 4.cocukta hic olmadigi kadar evhamliydi. 9 ay robot gibi yatti. Doktorun kizmasiyla biraz hareket ediyordu.
Ben tam tersi hamilelik psikolojisine hic girmedim. Hamilelik oncesi yaptigim her seyi hala yapiyorum.
Sadece ayakta durmak bebeginize hicbir zarar vermez.
Ben mesela gun icinde 7 8 km yurudugum bile oluyor ayaklarima kara sular iniyor. Doktor hicbir sorun olmadigini soyledi.
Bosuna kendinize bu sureci zehir etmeyin.

Ya supersın cıdden ıcımı rahatlatıyosunuz bende diyrm kı kalbı ayakta durmakla yorulmakla durmaz yorulmaktan bısey olsa düşük vs olur oda knama agrı vs bişey yapar yanı inş soyledıgınız gıbı hıcbısey olmamıstır da bende cunartesı mınık kalbını ultrasonda gorur rahatlarım :)

Bence gereksiz evham yapmışsınız. Yaşadığınız hiç de kolay bir şey değil, ne desek ne yapsak içinizdeki üzüntüyü ve boşluğu ne anlayabilir ne de doldurabiliriz. Anneliğin yüzde 90'ı endişe ve tedirginlik üzerine kuruluymuş, hamilelikte ilk anladığım şey bu oldu. Evet bu yüzde 90'ının yüzde 80'i gereksiz evhamlardan ve tedirginliklerden oluşuyor bence. Neden hareket etmiyor? Karnıma kolu çarptı acaba bebeğime bir şey olmuş mudur ki içerisinde bulunduğu plasentanın en güvenli ve korunaklı yer olduğunu bilmemize rağmen bu denli saçma şeylerle kendimizi üzmekten, çevremizi endişelendirmekten öteye gitmiyoruz. Bebeklerin kalp atışları sabit değil, nst de göreceksiniz. Bence ilk iş o dopplere veda etmeniz. Şimdiden gereksiz endişeleri sona erdirmezsek kendine güvenen çocuklar nasıl yetiştireceğiz?

37. haftanın başına kadar sırtımda 3,5 kg lık bilgisayara ilave eşyalarımla her gün 1 saat süren yolda işe gittim. Dönüşte metroyu kullandım. Metronun merdivenlerinde bile artık ayaklarım isyan bayrağını çekip yavaş hareket etmemi söyleyene kadar yani 30. haftaya kadar yürüdüm. Evde de ben hamileyim, iş yapamam demedim. Bu konuda eşim de gerekli desteği tabi ki gösterdi. İş paylaşımında ara sıra o bana yardım ederken ben ona yardım eder pozisyonuna geçtim. İşte de oldukça aktif hareket ediyordum ta ki ağırlaşana kadar. Doktorum geçen hafta hiç hantal görünmüyorsun, o kadar alıştık ki hantal görünen hamilelere dedi. Yani size tavsiyem hareket etmekten kaçınmayınız, bebeğinize tabi ki bir şey olmaz, yorulunca da muhakkak dinlenin tabi ki. Ayakta durmak sadece çatı ağrımı çok arttırıyordu, o da dinlenince geçiyor zaten. Hamilelikte rahat olun, bazen çok hareket edecek bazen de o kadar hantal hareket edecek ki bebeğiniz bunlar sizde çok endişe yaratmasın. İsterseniz kendinize meşguliyetler edinin. O zaman bu süreci belki daha kolay ve endişesiz atlatabilirsiniz. Yaşadıklarınız sizi çok korkutmuş, dilerim kolayca atlatabilir ve korkunuzu daha ileri boyutlara taşımazsınız.

Bence ayakta durmakla bebege bir sey olsaydi kimse saglikli dogum yapamazdi ve tum hamileler 9 ay yatardi.
Evham yapmayin hicbir sey olmadi :)

Cok tesekkur ederım yazınızı okuyunca dahada bır rahatladım sonuc olarak benden cok daha agır sartlarla calısan ınsanlar var haklısınız

Canım boşuna stres yapma kendine. Hiç bişey olmaz Allahın izniyle. Ben o haftalarda bir dk oturmuyordum. Deli gibi iş yapıyor ve geziyordum ağır taşıyordum. Şükürler olsun bişey olmadı.

Geçen gün anasaplığın da dinledim bebeğin kalbini.ilk önce derinden çok yavaş kalp atımına benzeyen bi ses duydum ebeye bu çok yavaş atıyo ama dedim oda bu bebeğin kalbi değil bebeğin kordononun sesi dedi:))sonra bulduk kalbini şükür iyi atıyordu. Sende belki o sesi duymuşsunuzdur.

Ay canım evhamlı anneler biz. Ben bir gün avmde dinlemek istedim tuvalette düşün o kadar manyaklık yaşıyorum. dinlemeye çalıştım ve bulamadım kalp atışını. yaklaşık 5 dk cebelleştim ama kalbim nasıl attı anlatamam. sonunda buldum ama çok korktum. sen de yüksek ihtimal ham yerini bulamadın ya da bebek ters döndü ya da yan. arada ses öyle uzaktan uzaktan geliyor üzme kendini.

Senin nabız sesin de olabilir. Fış fış diye atan senindir. Bebek kalbi tık tık diye atar. 15. haftada biz bile zor buluyoruz. Aile hekimliğine git en iyi iyisi. Ebeye tedirginligini anlat bakiversin.

AY kızlar sormayın bende bugun taktım aksam bır kez daha dıbleyeyım dedım bu kez buldum şükür :) yalnız benden kotusude varmıs ya avm de nerden geldı dınlemek aklına kuzum allah ıyılıhını vermesın :)))

Allah tamamina erdisin canim
ayakta kamayla egilip digrulmayla saglikli bi gebelige bebege bisey olmaz buna inan oncelikle
duymsundur eskiler 40 yasdan sonra hamile odluguklarini ogrenince ki bu nerdeyse her evde bir tane mevcuttur :)
herseyi yaparmis dussun diye ama o çcouk mutlaka dogarmis :) çunku rabbim ona zirik vermistir yiyecek ekmegi vardir

benimde 3 çocugum var, hamileliklerim boyunca hiç dikkat etmeedim edemedim,kimsem yok yardim için gurbetdeyim
tasindimda çalistimda , bir buiyuk olan karnimida tekmeledi , kizimda bilmiyordum hamile oldygumu 107 ekran lcd tv çikarmistik esimle eve
inanmiycan kadar çok yurudum hatta 3. ude 41 hafta oldu dogmuyirdu, suni sanci vermesinler diye dag bayir yurudum hiç durmadim ,gununu bekledi uçude 40 hafta bitmeden dogmadi

Bana geliyorlardı öyle. bu arada hareketlerini hissettikten sonra doppleri neredeyse hiç kullanmıyorum. 19. haftadan beri bir iki kere kullandım sadece. az kaldı pıt pıt vuracak sana annesi.

Ben böyle bi tecrübe yaşamama rağmen arada korkuyorm. Hatta doktora bile gitmek istemyrm kötü bişy duycam diye. Ama hareketini hissettim an dünyalar benm oluyor ohh diyorum. Rabbm hayrlısıyla hepmizin yavrularını kucağına almasını nasip etsn inş

Canım benım neguzel allah evlaylarına uzun omur aaglık versın ınsallah bende dun duydum kalp atıslrını cok rahatladım bırde aankı ıkı gundur tekmelıyormus gıbı bagırsak hareketımı acaba dıyem ama ne gazım var ne bişi boyle etım segırıyormus gıbı oluyor tuhaf bır hıs ama anlık tabı yakalamak mumkun olmuyor ansızın ama tekme olduguna emın olamıyorum ki :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…