Nazar;Arapça'da -göz atma,bakma,keskin bakış-anlamına gelir.Şu bir gerçektir ki nazarın varlığını hem bilim,hem dinimiz doğruluyor.Bu anlamda gözden yayıldığı zaman daha etkili olduğunu,ama o enerjinin görmeden de insanlara ulaşabildiğini düşünüyorum.
Hayatın mantığında tamamlanmak yoktur,noksanız.Kimimiz sevgiden,kimimiz aileden,kimimiz paradan,kimimiz dosttan,kimimiz mutluluktan vesaire.Noksanlıklarımız elbette bizleri görünmez bir parmaklık içine alıyor ve o alanda takılı kalmamızı sağlıyor.Bu noksanlık da negatif bir enerji ile dolduruyor o boşluğu.Evet bunlar gerçek.
Ben kendi adıma;burdan bir konu okuduğumda mutluluğundan bahsediyorsa -Allah bozmasın-,derdinden bahsediyorsa-Allah yardımcısı olsun-demeden okuduğum sayfayı kapatmıyorum.Bence dua iyi ya da kötü her kapının anahtarı,tanımasak da birbirimize dualarımızı eksik etmezsek,görünmez bir zincir ile birbirimizi koruyabileceğimizi düşünüyorum.İnsanın korktuğu başına gelirmiş,nazar fikrine sürekli kapılmak da doğru değil.Allah herkesi nazarlardan korusun...