kızlar aklıma takıldı ?

sirinler12

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2011
282
0
0
İstanbul
günaydın ve iyi bayramlar kızlar
bu aralar sıkça düşündüğüm bir şey var.Nazar.sizce burdan nazar değer mi ? mesela burda aşkla evlilikle ilgili konular açıyoruz mutlulukla bahsediyoruz sizce burdan nazar değebilir mi ? yada mesela aslında bizim hoşumuza gitmeyen bir durum anlatıyoruz.burdan aslında siz güzel olduğunu keşke benimde böyle olsa filan diyorsunuz ya bu şekilde nazar değebilir mi acaba.merak ediyorum bu ara bu konuları çok araştırır oldum.nazar değmesi için illa görmek mi gerekir.burda yazılanları yüzlerce kişi okuyor illa ki birileri hasetlik yapar burdan nazar değebilir mi ?

Isterse dinleyen dünyanın öbür ucunda olsun hasetlik varsa nazar her şekilde değer arkadaşım ben bu şekilde nazar veren çok gördüm ama burda öyle insanlar olduğunu düşünmüyorum.(tabi bildiğim kadarıyla yok nazari geçen varsa bilemem)

bunu bende çok merak ediyorum
ben buradan da nazar değebileceğini düşünüyorum.haset kötü bi duygu kötü bi enerji çünkü görmeden de insanı kötü şekilde etkileyebilir öyle hissediyorum

valla bende nazara inanirim. Olabilir.neden buna takildin? Ole bisey oldugunumu dusunuyosun?

canım burdan değilde mesela genel olarak birine bişey anlatınca olmaması vs olabiliyor bunlar.mesela burdan bir arkadaşım var burda güzel şeyler paylaştıktan sonra bozulduğunu söyledi.hatta nikini hatırlarsam yazarım canım ondan sonra bende takıldım bu konuya.

Nazar;Arapça'da -göz atma,bakma,keskin bakış-anlamına gelir.Şu bir gerçektir ki nazarın varlığını hem bilim,hem dinimiz doğruluyor.Bu anlamda gözden yayıldığı zaman daha etkili olduğunu,ama o enerjinin görmeden de insanlara ulaşabildiğini düşünüyorum.

Hayatın mantığında tamamlanmak yoktur,noksanız.Kimimiz sevgiden,kimimiz aileden,kimimiz paradan,kimimiz dosttan,kimimiz mutluluktan vesaire.Noksanlıklarımız elbette bizleri görünmez bir parmaklık içine alıyor ve o alanda takılı kalmamızı sağlıyor.Bu noksanlık da negatif bir enerji ile dolduruyor o boşluğu.Evet bunlar gerçek.

Ben kendi adıma;burdan bir konu okuduğumda mutluluğundan bahsediyorsa -Allah bozmasın-,derdinden bahsediyorsa-Allah yardımcısı olsun-demeden okuduğum sayfayı kapatmıyorum.Bence dua iyi ya da kötü her kapının anahtarı,tanımasak da birbirimize dualarımızı eksik etmezsek,görünmez bir zincir ile birbirimizi koruyabileceğimizi düşünüyorum.İnsanın korktuğu başına gelirmiş,nazar fikrine sürekli kapılmak da doğru değil.Allah herkesi nazarlardan korusun...

Nazar;Arapça'da -göz atma,bakma,keskin bakış-anlamına gelir.Şu bir gerçektir ki nazarın varlığını hem bilim,hem dinimiz doğruluyor.Bu anlamda gözden yayıldığı zaman daha etkili olduğunu,ama o enerjinin görmeden de insanlara ulaşabildiğini düşünüyorum.

Hayatın mantığında tamamlanmak yoktur,noksanız.Kimimiz sevgiden,kimimiz aileden,kimimiz paradan,kimimiz dosttan,kimimiz mutluluktan vesaire.Noksanlıklarımız elbette bizleri görünmez bir parmaklık içine alıyor ve o alanda takılı kalmamızı sağlıyor.Bu noksanlık da negatif bir enerji ile dolduruyor o boşluğu.Evet bunlar gerçek.

Ben kendi adıma;burdan bir konu okuduğumda mutluluğundan bahsediyorsa -Allah bozmasın-,derdinden bahsediyorsa-Allah yardımcısı olsun-demeden okuduğum sayfayı kapatmıyorum.Bence dua iyi ya da kötü her kapının anahtarı,tanımasak da birbirimize dualarımızı eksik etmezsek,görünmez bir zincir ile birbirimizi koruyabileceğimizi düşünüyorum.İnsanın korktuğu başına gelirmiş,nazar fikrine sürekli kapılmak da doğru değil.Allah herkesi nazarlardan korusun...

bende sizin gibiyim ama herkes bu niyetle yaklaşmıyor olabilir

Mutluluklar paylaştıkça çoğalır sözü doğru olmuyor bu durumda
Bilemiyorum nazara inanırım ama bu kadar ileri boyutta olduğunu düşünmüyorum

Son düzenleme:
Bende nazar değebileceğine inandığım için öyle mutluluğumla ilgili, sevgilimle ilgili, ailemle ilgili konular pek açmam.. :nazar:

Son düzenleme:
Nazar, bence değer tabiiki. Çoğu kişiden duymuşumdur, bende yaşıyorum, hayatımdaki güzel birşeyden bahsetsem birilerine sonra o konuda illa bi olumsuzluk yaşıyorum akabinde. Eşimle yaşadığımız bir mutluluktan güzel bir andan bahsedeyim, sonrasında o akşam eve gergin geliyor, tatsız bi hava oluşuyor evde.

Ben nazara çok inanıyorum o yüzden hayatımızdaki mutlulukları fazla paylaşmamak lazım aslında.

Dini inançları takıntı haline getirmemek gerekir. Bence de her yaşadığın şeyleri internette paylaşmak yanlış ama (bugün mesela facebookta bir arkadaşımın, eşinin bayram için ona hediye aldığı altın takılarının resmini paylaştığını görüp şok geçirdim) bunun sebebi gösteriş yapmanın insanı çok komik ve itici duruma düşürmesi. Nazar değecek diye böyle şeylerden kaçınmak insanı paranoyaya sürükler, çok ilerlerse de psikolojik dengesizlik yaratır, rahat olun, takıntı yapmayın. :)

Sonuçta nazar bir enerrji meselesidir ve bence nazar değmesi için illaki karşıdaki kişinin seni görmesi gerekmez bazen insanlar duydukları güzel şeylere bile nazar değebilirler. Her güzel şeyi paylaşma derim :) Arkadaşlar benm birde sorum olacak kendim bi konu açmak istiyorum ama nasıl açacağımı anlayamadım acaba yen üye olduğumdan açma hakkım mı yok yardımcı olursanız çok sevinirim

Back
X