- 18 Aralık 2023
- 302
- 86
- 18
- 22
- Konu Sahibi sadecesoru18
-
Doktorlar bir şeyi yok sağlıklı diyorlar kolik dedi geçen bir doktor ama öyle susturulmayan bi ağlaması yok. ÇocuğumunBebeğim 2 aylık çıldırmak üzereyim kafayı yemek üzereyim asla uyumuyor tam gözlerini kapıyor sallamayı bıraktığım an gözlerini fal taşı gibi açıyor 1 dakika bile yanından ayrılamıyorum desteksiz büyütüyorum çok çaresizim 4 saat salladığım günü bilirim yeter ki sussun diye karnı tok gazı yok altı kuru bunlardan eminim günde toplasanız 5 6 saat anca uyuyordur gece de bu süreye dahil dinletmediğim dua ses beyaz gürültü ninni hiçbiri kalmadı masaj yağları kullanıyorum masajlar yapıyorum bacaklarını haraket ettiriyorum çok dardayım
Ya çok üzüldüm keşke yanınızda olup sarılsam sizeYemin ederim kalbim sıkışıyor çaresizlikten artık kimsem yok eşim vardiyalı çalışıyor gece 1 buçukta geliyor dediğiniz doğru olabilir evet ama ne zaman geçicek bu günler
Benim bebişte 2.5 aylık oldu 3 gündür bizde de uyku problemi var. gerçekten o an insan ne olduğunu anlamıyo bi anda sinir tepeye çıkıyo bi yandan ağlama krizleri başlıyo. İmkanın varsa süt sağ koy dolaba eşin baksın bebeğe en kötü 4-5 saat uyu. O bile o kadar iyi gelecek ki sanaYemin ederim kalbim sıkışıyor çaresizlikten artık kimsem yok eşim vardiyalı çalışıyor gece 1 buçukta geliyor dediğiniz doğru olabilir evet ama ne zaman geçicek bu günler
Yavaş yavaş yenidoğan döneminden çıkıyor. Artık ye iç yat durumu olmayacak sık sık. Gün içinde sürekli uyanık olmaya başlayacak. Gündüz çok uyuyorsa gece uyumaz. Yavaş yavaş uyku düzeni kurmaya başlayın.Bebeğim 2 aylık çıldırmak üzereyim kafayı yemek üzereyim asla uyumuyor tam gözlerini kapıyor sallamayı bıraktığım an gözlerini fal taşı gibi açıyor 1 dakika bile yanından ayrılamıyorum desteksiz büyütüyorum çok çaresizim 4 saat salladığım günü bilirim yeter ki sussun diye karnı tok gazı yok altı kuru bunlardan eminim günde toplasanız 5 6 saat anca uyuyordur gece de bu süreye dahil dinletmediğim dua ses beyaz gürültü ninni hiçbiri kalmadı masaj yağları kullanıyorum masajlar yapıyorum bacaklarını haraket ettiriyorum çok dardayım
Ay gerçekten zamanla daha da düzeliyormu uyku? Bir çok kişi zamanla daha da azalır diyor. Benm 2,5 aylık kızım geceleri fena değil ama gündüzleri 30-dk uyuyor ayakta sallanarak. Çok yıprandmYa çok üzüldüm keşke yanınızda olup sarılsam sizeBende önceden buraya girip ne zaman düzelecek, ne zaman her şey daha iyi olacak diye araştırırdım. Bence şu tarih oldu sihirli değnek değdi diye bi durum yok. Ben bir ara günleri sayıyordum kırkı çıksın rahatlıcam, 3 aylık olsun rahatlıcam diye diye geçti günler. Hani şu kadarlık oldu düzeldi diye bi durum yok bence. Ama zamanla gerçekten her şey daha bi kolaylaşıyor. Benim bebeğimin uykusu ilk doğduğundan beri güzel o konuda problem yaşamadım ama büyüdükçe uykusu daha da iyi oldu. O yüzden her bebek kendine özel belki sizin bebişiniz de 3 aylık olunca çok rahatlayacak. Ama gerçekten zamanla her şey daha güzel oluyor, dayanmaya çalışın
Sallamayin. Alin kucaginiza başini omzunuza sabitleyin. Arkadan başini okşayarak oturun, evin içinde hafif hafif yuruyun.'uyu artik, neden uyumuyorsun' diye yuksek ses çocugu huzursuz yapar ve huzursuz ortamda uyumamaya direnirler. Mumkun kadar yaninizda huzurlu olmasini saglayin. Ben sallamadan hep bu yontemle uyuttum. Yarim saattir bir saattir uyumuyor diye dusunmeyin. Ve çocugu muhakkak ayina uygun uyanik kalma araliklarina ozen gostererek uyutun. Yani 2 saat uyanik kalmaliysa ve siz onu 4 saat uyanik tutuyorsaniz sonra uyumaz. Zorlanir. Ayrica sakin olmasi için telefom tablet onune koyma gibi seylerden kaçinin. Uyku omcesi hafif duş aldirin, ortamin çok sicak olmamasina dikkat edin. Pencereyi açin evi havalandirin. Tamamen sakin karanlik ortamda uyutmaya çalişin. Eminim hepsini yapiyorsunuzdur ben de soylemek istedim. Merak etmeyin bu donemler geçicek. Kalici bir durum degil. Bebeginize bagirmamaya, zarar vermemeye ozen gosterin. Sizi çok iyi anliyoruz sadece eger bagirirsaniz bu ters teper kendinizi sakinleşdireyim derken çocugu daha huzursuz birine donuşturursunuzBebeğim 2 aylık çıldırmak üzereyim kafayı yemek üzereyim asla uyumuyor tam gözlerini kapıyor sallamayı bıraktığım an gözlerini fal taşı gibi açıyor 1 dakika bile yanından ayrılamıyorum desteksiz büyütüyorum çok çaresizim 4 saat salladığım günü bilirim yeter ki sussun diye karnı tok gazı yok altı kuru bunlardan eminim günde toplasanız 5 6 saat anca uyuyordur gece de bu süreye dahil dinletmediğim dua ses beyaz gürültü ninni hiçbiri kalmadı masaj yağları kullanıyorum masajlar yapıyorum bacaklarını haraket ettiriyorum çok dardayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?