• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar Allah aşkına yardım edin

sadecesoru18

Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2023
302
86
18
22
Bebeğim 2 aylık çıldırmak üzereyim kafayı yemek üzereyim asla uyumuyor tam gözlerini kapıyor sallamayı bıraktığım an gözlerini fal taşı gibi açıyor 1 dakika bile yanından ayrılamıyorum desteksiz büyütüyorum çok çaresizim 4 saat salladığım günü bilirim yeter ki sussun diye karnı tok gazı yok altı kuru bunlardan eminim günde toplasanız 5 6 saat anca uyuyordur gece de bu süreye dahil dinletmediğim dua ses beyaz gürültü ninni hiçbiri kalmadı masaj yağları kullanıyorum masajlar yapıyorum bacaklarını haraket ettiriyorum çok dardayım

Bebeğim 2 aylık çıldırmak üzereyim kafayı yemek üzereyim asla uyumuyor tam gözlerini kapıyor sallamayı bıraktığım an gözlerini fal taşı gibi açıyor 1 dakika bile yanından ayrılamıyorum desteksiz büyütüyorum çok çaresizim 4 saat salladığım günü bilirim yeter ki sussun diye karnı tok gazı yok altı kuru bunlardan eminim günde toplasanız 5 6 saat anca uyuyordur gece de bu süreye dahil dinletmediğim dua ses beyaz gürültü ninni hiçbiri kalmadı masaj yağları kullanıyorum masajlar yapıyorum bacaklarını haraket ettiriyorum çok dardayım
Doktorlar bir şeyi yok sağlıklı diyorlar kolik dedi geçen bir doktor ama öyle susturulmayan bi ağlaması yok. Çocuğumun

Canım benim stresini mesajından bile hissettim 🥺 Önce bi derin nefes al balkona çıkma fırsatın varsa bir iki dakikada olsa çık lütfen. Bende yeni anneyim bebişim haftaya 5 aylık olacak, seni çok iyi anlıyorum. Ama gerçekten en önemlisi önce sakin olmak. Karnı tok, altı kuru, gazı yok demişsin. İlk ikisini bilebilirsin ama gaz konusunu bilemezsin. Geçen gün bebeğimin gazını çıkardım üstten baya bi güzel çıkardı dedim ohh gazı da çıktı rahatladı. Ama o gazın üzerine 6-7 defa daha gaz çıkardı şu an ben gaz çıkarmak için uğraşmıyorum kendi kendine çıkarabiliyor. Yani 7 kere kendi kendine çıkardı ama ben çıkarıyor olsaydım sadece o çıkardığım gazla kalacaktım. Büyük bir ihtimal bebişinin gazı var o aylarda baya gazlı oluyorlar. Ve maalesef bu durumun çözümü de zaman.

Destek alabilecek hiç kimsen yok mu 1 saat bile olsa? Bir de her akşam banyo yaptır bebişini, çok rahatlatır. Umarım biraz olsun faydam dokunur. Her yeni anne bu durumu yaşıyor, lütfen biraz daha sabret 🥺🙏🏻🙏🏻

Yemin ederim kalbim sıkışıyor çaresizlikten artık kimsem yok eşim vardiyalı çalışıyor gece 1 buçukta geliyor dediğiniz doğru olabilir evet ama ne zaman geçicek bu günler

benim oğlum da öyleydi. keske sihirli bir değenek olsa ve gecirse bu zamanları ama maalesef yok. bana da doktorumuz kolik demişti. gündüz asssslaaaa uyumuyordu. daha bir iki aylık bebek nasıl o kadar uyanık kalabilir!? aklım çıkacaktı. emerken uyuduğu 5-10 dk sadece. onun dısında uyumuyordu. geceleri de 2-3 saatte bir uyanır bir saate yakın emerdi. sabahın 6sında ayaktaydı. gece uykusuna da anca 11de geciyordu. aylarca bir dakika erken uyutamadım. etrafımdaki kimse bir sey yapamadı. yine bir tek benimle uyuyordu.

3 aylık oldu ve bildiğiniz sanki bir gecede bebeğime bir seyler oldu 😂 gündüz uykularının en kısası 1 saat ve günde 4 kez uyuyor. gece 8de uyuyor ve bir daha sabah 7.30da uyanıyor. (masallah diyin🙄😂)

su an çok zor biliyorum. ben uyusana diye saatlerce ağladığımı biliyorum. ama geciyor 😔 benim de tek içimi ferahlatan sey sağlıklı olmasıydı. sadece buna tutunarak gecirdim o günleri

Yemin ederim kalbim sıkışıyor çaresizlikten artık kimsem yok eşim vardiyalı çalışıyor gece 1 buçukta geliyor dediğiniz doğru olabilir evet ama ne zaman geçicek bu günler
Ya çok üzüldüm keşke yanınızda olup sarılsam size 😓 Bende önceden buraya girip ne zaman düzelecek, ne zaman her şey daha iyi olacak diye araştırırdım. Bence şu tarih oldu sihirli değnek değdi diye bi durum yok. Ben bir ara günleri sayıyordum kırkı çıksın rahatlıcam, 3 aylık olsun rahatlıcam diye diye geçti günler. Hani şu kadarlık oldu düzeldi diye bi durum yok bence. Ama zamanla gerçekten her şey daha bi kolaylaşıyor. Benim bebeğimin uykusu ilk doğduğundan beri güzel o konuda problem yaşamadım ama büyüdükçe uykusu daha da iyi oldu. O yüzden her bebek kendine özel belki sizin bebişiniz de 3 aylık olunca çok rahatlayacak. Ama gerçekten zamanla her şey daha güzel oluyor, dayanmaya çalışın 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Benim bebişte 2.5 aylık oldu 3 gündür bizde de uyku problemi var. gerçekten o an insan ne olduğunu anlamıyo bi anda sinir tepeye çıkıyo bi yandan ağlama krizleri başlıyo. İmkanın varsa süt sağ koy dolaba eşin baksın bebeğe en kötü 4-5 saat uyu. O bile o kadar iyi gelecek ki sana💕 kolik bebekte maalesef çok yapacağın bişey yok büyümesini bekliyceksin🙃🙃🥹🥹

bu arada büyüdükce daha iyi olacak uyku, oglum 8 aylik ordan biliyorum. Tabii dönem dönem degismeler de olacak. Kisacasi bebeklerde hic birsey sabit kalmiyor, sürpriz yumurta gibiler.
Esin bebege hic mi bakmiyor? Calisiyor olmasi ebeveynlikten muaf olacagi anlamina helmiyor. Su erkekleri bu kadar rahata alistirmayin Allah askina.

Havalar güzel. Lütfen dışarı çık. At arabasına. Yanına çayını kahveni meyvesuyunu ne seviyorsan al ve gez. Bırak ev dağınık kalsın, yemek olmasın. Sen kendine gel, o da mışıl mışıl uyusun. Uyuyunca otur bir banka. Aç kitabını, ya da boş boş etrafa bakın. Geçecek ama rahatlamak lazım. Kolaylıklar dilerim.

Büyük ihtimalle kolik ve gazlı bir bebek tam da ayında bunlar çok çok normal açıkçası ilk bir yıla kadar bebeklerde çok değişken haller oluyor gaz, büyüme atağı, diş dönemi derken büyüyecek sadece sabır ve zaman lazım. Bu süreçte yalnız kalmaman iyi olurdu. Ailenizden birinin gelme şansı yok mu ? Eşinizle dönüşümlü bakın o uyuduğu zaman sizde uyuyun. O beş dakikalık uyku bile o kadar iyi geliyor ki.

Yavaş yavaş yenidoğan döneminden çıkıyor. Artık ye iç yat durumu olmayacak sık sık. Gün içinde sürekli uyanık olmaya başlayacak. Gündüz çok uyuyorsa gece uyumaz. Yavaş yavaş uyku düzeni kurmaya başlayın.

Back
X