- Konu Sahibi nazlikizim
-
slm kızlar.aranıza dün katıldım.şu an 33+5 haftalığım.32 haftalıkken gittiğim doktor kontrolünde doktor suyunu beğenmedim olması gerekenden az dedi doğum öncesi raporu alıp evde sürekli dinlenmem ve sol yanıma yatmam gerektğini söyledi.eve gelip netten araştırdm ve moralim bozuldu suyun azalmasıyla ilgili.daha önce bu sorunu yaşamış yada blgisi olanlar benimle paylaşırsanız çok sevinirim.
hiç kimseyi korkutmak istemem ama amniyotik sıvının azalması bebeğin zorda olduğunu ifade eden ilk bulgulardan biridir.. eğer bebeğe kan akışı azaldıysa bebek kendini savunmaya almak için sadece hyati önem taşıyan oraganlara kan akışını sağlar ve böbreklere kan akışı yavaşlar böylece idrar yapmayı bırakır.. bu sebeple amniyotik sıvı azalır... mutlaka doktorun önerilerine uyun derim...
henüz hamielliğimin başındayım ama bende sıvı olan herşeyden tiksindim.
su içemiyorum böyle içinde içimden içimde koku geliyor o da bulantı ve kusma yapıyor
bunun için çok tedirginim çok
evet suyun azalması çok önemli ama kan akışıyla ilgili bir sorundan kaynaklanıp kaynaklanmadığının tespiti çok kolay..
doktorum suyumun miktarını beğenmediğini söylediğinde hemen doppler usg ile baktı ve kan akışıyla ilgili bir sorun olmadığını söylemişti..
teknoloji ne güzel şey yarabbim:)
aynı sorunu yaşayan arkadaşların doktorları da aynı kontrolü yapıyordur eminim..
bu sorunu yaşamış ve şükürler olsun ki normale dönmüş biri olarak,dinlenin ve sıvı tüketin derim..doktorum 3lt su dedi,hergün aksatmadan içtim,hala da içiyorum,artık su damacanası gibi hissediyorum kendimi:))
doktorlarımızı dinlediğimiz sürece herşey yoluna girecektir..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?