kızlar amniotik sıvının azalmasıyla ilgili bilginiz varsa yardım eder misiniz?

nazlikizim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2010
17
0
86
Antalya
slm kızlar.aranıza dün katıldım.şu an 33+5 haftalığım.32 haftalıkken gittiğim doktor kontrolünde doktor suyunu beğenmedim olması gerekenden az dedi doğum öncesi raporu alıp evde sürekli dinlenmem ve sol yanıma yatmam gerektğini söyledi.eve gelip netten araştırdm ve moralim bozuldu suyun azalmasıyla ilgili.daha önce bu sorunu yaşamış yada blgisi olanlar benimle paylaşırsanız çok sevinirim.

benim de 20.haftamdaki muayenemde doktorum aynısını söylemişti..
sıvı miktarı olması gerekenden az demişti,dünya başıma yıkılmıştı netteki yazıları okuyunca..hiç kafana takma..
4 haftaya yakın sürekli dinlendim,günde 3litre su içtim ve çook şükür olması gereken düzeye ulaştı..
yani doktorunu dinleyip bolca dinlenir,bolca su içersen normale döner..Allah başka dert vermesin..

amin canım çok dikkat ediyorum bol sıvı alıp dinlenmeye.pazartesi günü kontrolüm var bakalım inşallah düzelmiş olur.çok sağol canım rahatladım.

benimde suyum az ama yinede çok su içemiyorum.netten okunan yazılara yada başkasının başına gelenlere takmayalım.çünkü ben bunu çok yakın zamanda yaşadım.1,5 hafta geriden geliyodu gelişimi.gelişim geriliği olabilir dedi doktor.onunla ilgili yazıları okudum dünya başıma yıkıldı.sonra bebeğin eşi önde dedi başka bir doktor.1 hafta ne çektiğimi bir allah bilir.bende artık takmamaya başladım.sonuçta elimden geleni yaptıktan sonra gerisi allahtan.hakkımızda hayırlısını versin.

benımde suyum azalmıs 38+4 günlügüm salı gunu sunı sancı verıp alacak ıyı beslenemez az olunca dedı doktor

arkadasım ben daha oncekı gebelıgımde senın gıbı suyun cok az dedıler ve baska bır ultrason uzmanına gostermemı tavsıye ettıler o da gayet normal az fılan degıl dedı sen genede doktorun tavsıyesıne uy tedbır olarak ama kafana takıp canını sıkma sevgıler

canım kafana takmaaa demek diil doğrusu,doktorunu dinle,özellikle sola yatmayı..
ben de hamileyken suyum gelio diodum doktorlara(evet 1 diil)bana öle gelmez su diolardı,usg de herşey yolundaydı ama kızım da bi sorun vardı.en son dr usg'ye bakıp beni acil sezeryana aldı,kızım susuz kalmış..Allah bağışladı bize onu ..
demek istediğim bunu okuyunca amannnnn deme ama tedbiri de elden bırakma..
sağlıkla al koynuna bebeğini:)

sağol asumancım.ya bu haftaya gelinceye kadar doktor gayet ii diyodu ama inş. sorun yoktur bakalım pazartesi gidicezzz.dediğin gibi çok kafama takmamaya çalışıyorum.

evet canım o günden beri çok dikkat ediyorum sola yatmaya ve daha çok sıvı alıyorum.sola yatınca hareketleri dahada düzenli Allaha şükür.amin canım çok teşekkür ederim bekleyen herkese Allah sağlıklı eli ayağı düzgün nasip etsin inşallah.

Bendede gebeliğimin başlarında olmuştu bol sıvı içtim ve soluma yattım çok şükür düzelmişti.
Yine burda Dinamiss diye bi arkadaşında suyu hep az çıkıyordu oda bol sıvı tüketti birde o armutun çok faydasını gördüm demişti. Son zamanlar bol bol armut yedi ve düzeldi geçen haftada doğum yaptı.
Sende dikkat edersen düzelir inşallah.

henüz hamielliğimin başındayım ama bende sıvı olan herşeyden tiksindim.
su içemiyorum böyle içinde içimden içimde koku geliyor o da bulantı ve kusma yapıyor
bunun için çok tedirginim çok

hiç kimseyi korkutmak istemem ama amniyotik sıvının azalması bebeğin zorda olduğunu ifade eden ilk bulgulardan biridir.. eğer bebeğe kan akışı azaldıysa bebek kendini savunmaya almak için sadece hyati önem taşıyan oraganlara kan akışını sağlar ve böbreklere kan akışı yavaşlar böylece idrar yapmayı bırakır.. bu sebeple amniyotik sıvı azalır... mutlaka doktorun önerilerine uyun derim...

evet suyun azalması çok önemli ama kan akışıyla ilgili bir sorundan kaynaklanıp kaynaklanmadığının tespiti çok kolay..
doktorum suyumun miktarını beğenmediğini söylediğinde hemen doppler usg ile baktı ve kan akışıyla ilgili bir sorun olmadığını söylemişti..
teknoloji ne güzel şey yarabbim:)
aynı sorunu yaşayan arkadaşların doktorları da aynı kontrolü yapıyordur eminim..
bu sorunu yaşamış ve şükürler olsun ki normale dönmüş biri olarak,dinlenin ve sıvı tüketin derim..doktorum 3lt su dedi,hergün aksatmadan içtim,hala da içiyorum,artık su damacanası gibi hissediyorum kendimi:))
doktorlarımızı dinlediğimiz sürece herşey yoluna girecektir..

henüz hamielliğimin başındayım ama bende sıvı olan herşeyden tiksindim.
su içemiyorum böyle içinde içimden içimde koku geliyor o da bulantı ve kusma yapıyor
bunun için çok tedirginim çok

canım,hiç dert etme bu haftadan sonra bulantıların geçecektir,o zaman içersin bol bol:)

canım bugün doktor kontrolüm vardı.doktor kan akışına baktı ve gayet iyi o konuda sorun yok dedi.nts ye bağladı ondada sorun yok rahatladım Allaha şükür.ama su miktarım az olduğu için sol yanıma yatıp devamlı dinlenmem gerektiğini yineledi.bende çok dikkat ettiğimi söyledim.bebeğim sağlıklıymış Allaha şükürrr.su konusunda da şu son 1 ay da sorun olmaz inşallah.Allah hepimizin yardımcısı olsun ve bebişlerimizi korusun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…