Merhaba, siyah  saçımı  ben  kademeli  olarak  açıyorum  ve   evde  açıyorum.  Neden   derseniz   yıllar  önce  pahalıca   bir  kuaförde   saçlarım  ihmal  yüzünden  yanmıştı  da  o  yüzden. Maalesef   kuaförlerin  çoğu  başka  işlere   daldıkları  boyaları  balyajları  düzgün  kontrol   etmedikleri  için  saçları  yakıp  kül   edebiliyorlar   haberiniz  olsun. Saç   açma  işlemini  orealle  yapacaksanız   zaten  geçmiş  olsun, kuaför  orealin  hangi  derecesini  bastıysa   artık  saç  yanacak.  O  işleme   yani  sırf   açma  işlemine   en  az   200  tl.  ödersiniz  ve   saçınızın  yanmama  garantisini  vermiyorlar. Bir  de  bitkisel  bir  ilaç  var   ve  kademeli  açıyorlar   saçı  ama   o  orealden  de  pahalı  . Tek  seansı  270  Tl   dediler  bana  ve  en  az  3  seans  gitmeniz   gerekiyor. Sonuç   olarak  bir   saç  açma  işlemi  yaklaşık 1.000 Tl.'ye  maloluyor  bilginize.
Evde  yapayım  derseniz  ki  benim  kayınvalidem  kuaförde makyözdür.  Ben  kuaförlerden  hazetmediğim  ve   saçımı  yaktıkları  için  bana  kuaför  malzemesi peroksit  % 6  volüme   ve  Loreal'in  Effasor  adlı  mavi  tozundan   getirdi.  Peroksit  sıvısından  iki  küçük  şişe   ve  iki  de  mavi  tozdan  karıştırdım. Simsiyah   saçlarımın  dipleri   de   dahil  heryerine  yedirdim  ve  kontrollü olarak  bekledim. Sonuçta  mavi  toz  etkileşime   geçti ve  krem  halinde  köpürdü   saçta  30  dk.  kadar   beklettim. Sonuç, boya  yapılmamış   dipler  beyaza  yakın  sarı  açıldı, siyah  yerler  ise  kızıllıklarla   açıldı.  Saçımın  önlerindeki  bir  kısım  bölge  siyah  hiç   açılmadı. Bu  açma  işlemi  sonrası  Palette'nin  Küllü  kahverengi  boyasıyla  boyadım  şu  anda   saçımda yer  yer  kızıl  kahve  yer  yer  de özellikle  önlerde  siyah  bölgeler  var. Ama  kötü   görünmüyor   ve  bu  uygulamayı  birkaç  kez  daha  yapacağım,  saçımı  da  bir  daha   asla  siyaha  boyamayacağım. Çünkü siyah güzel  ama  bir  süre   sonra  bunalıma   sokuyor. Kara  bulut  gibi.Bundan  sonra  en  düşük  boya   rengim  4.5-5 daha   aşağıdaki  koyu  renklerin  açılması  da   zor.  Siz de  benim  gibi   aşamalı  saç  rengi  açabilirsiniz. 
İkinci  ve  üçüncü  uygulamalardan  sonra  rengin  tam  döneceğine   eminim.  Şimdi  sizin  yapmanız  gereken  %6  veya  %8'lik peroksit  sıvı  tüp  açıcılardan iki  adet  ve   röfle  setlerindeki  mavi  tozdan  da  2  adet  bularak  sçınızı  kendi  kontorlünüzde  ve  yakmadan  açmak.  Kuaförlere   sakın  güvenmeyin, ayrıca  ben  bu  işlemi  en  fazla 20  tl.'ye  malederken  onların  600-800  TL.'ye  kadar   fiyat   çekmeleri  çok  kötü. Resmen  siyah  saçlıların  çaresizliğinden  ve  zor  renk  açılmasından  faydalanmak  bunun  adı.  O  yüzden  saç  açma  bilgilerimi  size  de  aktardım.