Kızlar bana bir akıl verin.. Nişan ?

Adamlar çıkıp geliyor annem ne yapabilir ki :26:
Gereken cevabıda veriyor zaten :25:

kim nere çıkıp geliyor ya hu pat diye
ev orası

ayrıca sen de sevgiline anlatma
kızlar, evlilik için adım atmasını istediği zaman sevgililerine böyle şeyler söylerler
yoksa bir erkeği üzmek için mi söyleyeceksin nedir yani neden anlatılacak

Merhaba kızlar benim bu yıl üniversite olacak inşallah,bulunduğumuz şehirden taşınma gibi bir drumumuz var..
Sevgilimle 4 yıldır filan beraberiz,lise 1 de tanışıp başlamıştık,küçüktüm daha ama yinede çok sevdik bu günlere geldik :1:
Annemin ve kardeşimin haberi var babamda biliyor gibi aslında ama fazla kurcalamıyor :17:
Neyse sadete geleyim..
Beni bir kaç kişi istemeye gelince sevgilim nişanlı olmak istedi..
Üniversitende olacak tamam dersen nişanı bu yıl içinde yapalım filan dedi,üniversiten bitmedende evlilik olmaz zaten bekleriz dedi..
Ya bana resmiyet fazla gelmiyor bilemiyorum daha 19 yaşındayım,aşkımdan eminim ama 4 yılda sözlü,nişanlı olmak çok uzun bir süre gibi geliyor..
Anneme konuyu açtım o da benimle aynı fikirde..
" Nişanlılık bu flört döneminde daha yıpratıcı olur işin içine aileler karışacak,şimdiki gibi olamayacaksınız.. İstediler diye seni vermedik ya,üniversite sonu bekleyin hala devam ediyor olursanız o zaman nişanı yaparsınız,bu günleriniz bol bol tadını çıkarın. " dedi..
Bana da bu daha mantıklı geliyor..
Birde şöyle bi durum var sevgilim çalışıyor üniversitesini açıktan okuyacak ve iki yıllık onunki..Askerliğinide bitirdi öyle bi derdide kalmadı..
Onada bunu danıştım ben seni 2 şekildede beklerim sana kalmış diyor :26:
Sizin fikirlerinizi almak istedim bende :26:

canım benim derdimi anlatmışsın sen ya aynı sorunu bende yaşıyorum hatta bugün aynı konuyu bende açtım kafam çok karışık söz olayı için ve bende hiç hazır değilim aynen 20e yeni girdim bende :/ biz başta 1 2 sene kendi aramızda takıcaz galiba çünkü istemeye gelirlerse çook büyük bir sorumluluk binecek omuzlarıma okullamı uğraşıcam bunlarlamı bilmiyorum :(
umarım herşeyin hayırlısı olur ikimiz içinde

Merhaba kızlar benim bu yıl üniversite olacak inşallah,bulunduğumuz şehirden taşınma gibi bir drumumuz var..
Sevgilimle 4 yıldır filan beraberiz,lise 1 de tanışıp başlamıştık,küçüktüm daha ama yinede çok sevdik bu günlere geldik :1:
Annemin ve kardeşimin haberi var babamda biliyor gibi aslında ama fazla kurcalamıyor :17:
Neyse sadete geleyim..
Beni bir kaç kişi istemeye gelince sevgilim nişanlı olmak istedi..
Üniversitende olacak tamam dersen nişanı bu yıl içinde yapalım filan dedi,üniversiten bitmedende evlilik olmaz zaten bekleriz dedi..
Ya bana resmiyet fazla gelmiyor bilemiyorum daha 19 yaşındayım,aşkımdan eminim ama 4 yılda sözlü,nişanlı olmak çok uzun bir süre gibi geliyor..
Anneme konuyu açtım o da benimle aynı fikirde..
" Nişanlılık bu flört döneminde daha yıpratıcı olur işin içine aileler karışacak,şimdiki gibi olamayacaksınız.. İstediler diye seni vermedik ya,üniversite sonu bekleyin hala devam ediyor olursanız o zaman nişanı yaparsınız,bu günleriniz bol bol tadını çıkarın. " dedi..
Bana da bu daha mantıklı geliyor..
Birde şöyle bi durum var sevgilim çalışıyor üniversitesini açıktan okuyacak ve iki yıllık onunki..Askerliğinide bitirdi öyle bi derdide kalmadı..
Onada bunu danıştım ben seni 2 şekildede beklerim sana kalmış diyor :26:
Sizin fikirlerinizi almak istedim bende :26:

annenin sözünü dinle.. çok çok doğru söylemiş. :34:

canım benim derdimi anlatmışsın sen ya aynı sorunu bende yaşıyorum hatta bugün aynı konuyu bende açtım kafam çok karışık söz olayı için ve bende hiç hazır değilim aynen 20e yeni girdim bende :/ biz başta 1 2 sene kendi aramızda takıcaz galiba çünkü istemeye gelirlerse çook büyük bir sorumluluk binecek omuzlarıma okullamı uğraşıcam bunlarlamı bilmiyorum :(
umarım herşeyin hayırlısı olur ikimiz içinde

İnşallah canım ya:16:
Bekleyelim biraz daha bakalım hayat neler getirip neler götürecek :17:
Üniversiteye daha çok yoğunlaşmış oluruz bizde :1:

19 yaşındasın üniye gitceksin kim öle kim kala

çok erken işin içine aileleri sakın katmayın içinden çıkamazsınız

nişanlılık sündürülünce işin cılkı çıkıyor her kafadan birses

bak ben bu sene yeni atancam inşallah mezun durumdayım ama hala nişan falan yapmıyoruz ben çekemem aile muhabbeti...

kızlar nolur evlilik için acele etmeyin en az bi 23 24 yaşınızı görün ondan önce işleri ciddiye bindirmeyin erken evlilikler çok zor...

gençliğinizin kıymetini bilin ufkunuzu açın gezin tozun okuyun izleyin kendinizi geliştirin

evlilik her zaman olur ama gençlik bir defa...

19 20 yaşın kafasıyla 24 25inki inanın aynı olmuyor...

genç yaşta aşırı fedakar olunuyor daha geç zamanda daha çok kendi kıymetini anlıyor insan.

Annen dogru soyluyor be Rappella ... Yipranirsiniz bazi seylerin heycani kacar ve sirtina Yuk almis olursun...
Vay be sende bu yolda ilerliyon ha :))

Yavaş yavaş bakalım :17:
Gerçekten annem haklı..Tadını çıkarmak varken aileleri karıştırıp yük almayayım en iyisi :19:
Buradaki bir çok konuyu okuyup şahit oluyoruz:18:

Sinir oluyorum zaten akbabalar gibi kızlara üşüşenlere.
Memlekete tatile gittiğimiz bir gün ben daha 14 yaşındayken görücü gelmişti.
Yine bir kaç isteyenim oldu memlekete tatile gittiğim süreçlerde.
Hatta birtanesinin ailesi yıllardır bekliyorlardı. Nişanlandım, umutları söndü :)
Ama konuya gelecek olursak, kesinlikle erken nişanlanma.
Hele ki 4 yıl. Çok uzun bir süre.
Nişanlılık çok zor bir dönem, annemde bana söylemişti bunu ama kadıncağızı dinlemedim.
Şimdi keşke düğünüme 2 ay kala nişanlansaydım diyorum :)

Kesinlikle annene hak veriyorum,nişanlılık çok yıpratıcı bir dönem,araya ailelerin girdiği bir dönem,ne kadar kısa tutulursa o kadar iyi bence..Anneni dinlemelisin,uzakta olup ilişkisini yürüten bir çok insan var bunlardan biride benim:34:Sen bugunlerin tadını çıkar herşey zamanında olsun..

sakın sakın nişan falan yapayım deme, başına dert mi istiyosun?

şuan gezin tozun, aşkınızın tadını çıkartın

araya nişan girince; ailellerin istekleri, beklentileri, vıdı vıdıları hiç bitmeyecek. Hele 4 yılda çıkmayan problem kalmaz sana söyleyeyim

dertsiz başınıza dert mi arıyorsunuz? zorunuz ne? her halukarda bekleyeceksiniz zaten

benimde 4 seneyi geçmiş bir ilişkim var bu sene ünv.başlıyorum erkek arkadaşım seneye söz yaparız aileler falan dedi ama çok erken geliyor bana bende seneye 19 olacağım çok sorumluluk gibi geliyor hani bir yandan ciddi oluyor ama bir yandan sorumluluk annenin dediği gibi şimdiki gibi olamazsınız sende pek söz taraftarı değilsin anlaşılan bekleyin enazından 2 sene geçsin 2 sene söz nişan için beklersiniz okulun biter

cnmm aileler girince yıpranırsınız...... böyle uzun zamanda size ancak zarar gelir ilişkinize, bence bekleyin......

4 yıllık ilişkinin ardından nişanlanmış ve düğününe 1 yıl olan biri olarak diyorum ki;

SAKIN!

Çünkü hem kendi ailene hem de onun ailesine karşı bir sürü sorumluluk biniyor tepene.
Belki ikinizin arasında olanlar sevgililikle aynı olacak siz bi değişim yaşamayacaksınız ama üzerinizde "nişanlı" sıfatı oluyor.

Ve bu da zamanla ilişkiye yansıyor, yıpratıyor.

Bak mesela sen başka bir şehire gideceksin.
Nişanlı olursanız, kimseden saklama gereği duymayacağınız için o yanına geldiğinde büütüün sülalenin haberi olacak.
Bir sorun olmaz iki sorun olmaz, üçüncü de millet " ee bu çocuk durmadan yanına gidiyor nikah kıyın o zaman" diye konuşmaya başlayacak.

Yani bazen bazı şeylerin biraz gizli saklı kalması iyi oluyor ;)

Canım bence şuanda nişanlanma gibi durumlara girme derim ailelerle daha içli dışlı olmak zorunda kalınıyor buda yıpratıcı oluyor hele bide 4 yıl dile kolay.

Bence de aileleri son anda sokun işin içine, hiç acelesi yok.
Aileler girdiğinde her zaman daha yıpratıcı olur.
Hem ha nişanlısın ha sevgilisiniz parmaktaki o yüzük değil de sevginiz güven vermeli, ailen zaten isteyen birisine verecek değil, durumu biliyorlar.

Back
X