kızlar bana fikir verin

Açıktan öğretmenlik okumak ?

okadar hafife alma öğretmenliği. Bir insan yetiştiriyorsun öğretmenlikte. özveri ister emek ister. eve gelince mesain bitmez. her an acaba nasıl daha iyi eğitebilirim diye düşünmeyi ister..

açıktan okurum, yarım gün çalışır keyfime bakarım diyorsan öğretmen olma ! lütfen olmaya da çalışma! zihniyete bak yahu.

ne de güzel anlatmışsın,var mı artık idealist öğretmen? yok malesef herkes imkanlarının peşinde

her kadın çalışmalı bence ne güzel kamuda çalışıyorsun işini bırakma derim hayat insana ne getirir bilemeyiz işini bırakırsan ilerde pişman olursun:31:

Lütfen öğretmen olmayın.
Her yıl yüzlerce çocukla ilişkiniz olacak.
Bunu o çocuklara yapmayın.

Aciktan ogretmenlik ne oluyor cidden anlamadim.Aof de ki ogretmenlik bolumu ingilizce ve okul oncesidir.Okul oncesine sadece meslek liseliler alinir.Ayirca bir suru egitim fakultesi ve fen edebiyat bolumu mezunlari var zaten aciktan ogretmenlik olmaz.Ogretmenlik kolay bir meslek degildir hatta en zor meslektir turlu turlu insanlarla karsilacaksin.

Evlenip bikaç ay evde otur da çalışmanın kıymetini anla bence...
Değil 8-5, 8-8 i bile mumla ararsın çünkü evde mesain hiç bitmez, sıkıntıdan patlarsın, bütün gün temizlik, yemek, bulaşık, çocuk bakımı...
Kendini saçma sapan tv programları izlerken bulursun,
Yiyip oturmaktan her yanın büyür,
Tek sosyalleşme mecran internet siteleri ve komşu oturmaları olur
Kendine harcama yaparken 2 kere düşünürsün, kocanın eline bakmak babanın eline bakmak kadar kolay değildir çünkü...
Evde otur da anla sıkılmak neymiş.

Düz memurluk yapamıyorsan kesinlikle öğretmenlikten uzak dur. Yarım gün kavramı yanıltmasın milyon tane angaryası var o yarım günün dışında yapılan. Ve zaten o yarım günlük ders anlatma sürecinde tamamen tükeniyorsun. Öyle öğretmenlik tembel işi değil.

ben memur oldum ama çalışmak hiç bana göre değilmiş onu anladım bunu niçinde istifa etmeyi düşünüyorum şimdilik yakında evlenecem. belki ilerde çalışmak istesem tekrar memur olma şansım var ama ben 8 5 çalışmaya uygun bi insan olmadığımı anladım yani öğretmenlik olsa yarım gün benim için çok güzel olur. işi bırakıp açıktan bi öğretmenlik okumak istiyorm sonra kızmetse öğretmenlik yaparım. aslında çalışmasam bile Allaha şükür zor durumda kalmam. şimdi size sorum istifa edeyim mi hem evlilik hazırlıklarını rahat rahat yaparım hemde beni bu kadar çok bunaltan bişeyden kurtulmuş olurum. çünkü işe çok isteksiz gidiyorum ve çook bunalıyorum sanki hayatımdan çalınmış gibi

Açıktan öğretmenlik kalktı arkadaşım ki her okul öğleye kadar değil. Benim okulum sabah 9 akşam 4.Öğretmenliği de kolay sanmayın bence, hayal kırıklığına uğrarsınız.

arkadaşlar çok dgru sylüyor yerinizde olmak isteyen milyonlarca insan varken sizin işinizi brakmak istemeniz saçma olmaz mı sizce

arkadaşların söyledikleri de doğru, yani yerinizde olmayı isteyen öyle çok insan var ki, özel sektörde perişan olduğunuzda anlarsınız bunun kıymetini, ama diğer taraftan sevmediğiniz gibi bir gerçek de var, bunu da ancak siz anlarsınız.. bu yüzden eğer sonradan geri dönmek gibi bir şansınız varsa bırakın derim ben, çünkü olur da geri dönemezseniz yarın bir gün evlendikten sonra özel sektörde çalışmak daha da büyük bir eziyet gelecektir..ya da hiç olmazsa bıraktığınızda yaşayacağınız zorlukları düşünerek sevmeye çalışın işinizi, biraz çabalayın, tüm arkadaşların söylediği dezavantajları getirin hep aklınıza ve ısınmak için elinizden geleni yapın, eğer olmazsa son çare olarak istifa edin..benim fikrim bu..çünkü gerçekten bulunmaz bi nimet elinizdeki, tepmeye gelmez..

keşke sizin yerinizde ben olabilseydim:(
çeyiz eşyalarınızı kendi paranızla tamamlamak istemez misiniz yada ileri için birikim yapmak belki ailenize sizi bugüne kadar yetiştirip masraf yaptığı için destek olmak.... bunlar bi çok genç kızın hayalleri

Bence siz bir an evvel istifa edin. Vatana millete çalışkan adam lazım. Hangi dünyadansınız anlamadım ben!!!

Öğretmenlik gibi kutsal bir mesleğe de el atmaya çalışmayın bir zahmet..

bu hıkayeyı bu sıralar okadar cok duyuyuorum kı evlencem okumucam evlencem calısmıcam vs....hayat bu kadar basıt mı ınsanlara enterasan..umarım pısman olacagınız bır karar almazsınız...hayatınızı esınıze yada sevgılınıze guvenerek kurmamanız dılegıyle bol şans ....

eğer durumun müsaitse ilerdede geri dönebileceksen istifa et gitsin ama gidip özel sektörde iş arıcam dersen aklından bile geçirme daha rahat yer bulamassın öğretmenlik içinde çalış olursa ne güzel . Ben anlamıyorum öğretmen olur başka şey olur kime ne ki aşk la yapılan meslekmiş aşla yapıyosan her ay maaşını bi fakire ver ozaman aşkla mesleğini yapan insan bir elin parmağı değildir kimse kusura bakmasın öğretmenlik aşkla yapılsaydı kimse maaşım çok az bendedende bu kadar deyip köşesine çekilmezdi polislik askerlik aşkla yapılsaydı öğrenciye emekliye düşmana vurur gibi vurulmazdı veznede duran memur aşkla yapsaydı önüne gelen adama padişah gibi bugün git yarın gel demezdi bende böyleyim sizde böylesiniz gelecek neslimizde böyle para için rahatımız için çalışıyoruz biyerlere geldiysekte o yeri kullanarak saygınlık kazanmaya çalışıyoruz falan filan işte boş lafa gerek yok

Back
X