• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kizlar bana yardim edin

Hep söylerim ben eşimle arkadaş değilim hayattaki cok özel şeyleri paylaşabiliriz ama o benim arkadaşım değil.
Ayarı kaçırmışssınız ya eşiniz ya aileniz bir seçim yapacaksınız

Alacaksın karşına kafasına vura vura benimsetçeksin aileni o kim ya sana görüşme diyo seni ilgilendirmez diceksin kimle görüşüp görüşmeyeceğine o karar veremez velin değil vasin değil tek başına bireysin sahibin de değil
Seni 1,5 ay aramaması zaten seni saymadığının ispatı
Boşan diyemem ama ağırlığını koy
Seni ezik ve çaresiz görmesine izin verme
Görümcelerinle de muhatap olma
Saç başa girmişsin daha konuşursan da kabahat senin
Şoka girdim resmen sorun nolursa olsun karışamaz seni doğuran kadın üstünde halen sorumluluğun var

kendine yapabileceğin en büyük kötülüğü yapmışsın arkadaşım
biz şimdi sana nasıl yardım edelim ki?
boşanmayı da düşünmüyorum diyorsun, e o zaman oturup çekeceksin, ne kocan ne de ailesi değişmez bu saatten sonra. geri gelip özür dileyerek de iyice iplerini onların eline vermişsin zaten... geçmiş ola...

Hepini yazdiklarinizda teker teker haklisiniz ask sevgi insanin gozunu kör ediyor. Eşimi istemedikleri icin eşim gercekten ailemden hakaretler duydu ben ona hak verdigim icin yanindaydim hep.ama eş baska aile baska ne olursa olsun beni ailemden yoksun birakamaz. Babam cok fevri karat alir kukrer siniri cabuk gecer annem sivri dillidir esim ise kindar ve inatci ben bunlarin arasinda kalmaktan biktim. Suan icin işim yok son 1 yildir esimle calisiyordum bir birikimim yok benim ayaklarimin yere saglam basmasi lazim ayrilik gibi kararlar alirken. Siddet gibi seylerimiz hic olmadi cevresi tarafindan sevilen sayilan birisi eşim.beni de cok sevdigine eminim.ailem konusunda hic inadini kiramiyorum.

böyle olacağını bile bile geri dönmüşsün
aileni yasaklayan birinden çocuk doğurmuşsunuz
kimse size yardımcı olamaz sizden başka
ailen anlayışlı okumuşsunda ne diye geri döndün bile bile lades yapmışsın
saç başa kavga ettiğinizde darp raporu aldınız mı hemen boşanın almadıysanız da boşanın
uzak durun o adamdan...... böyle hayatınızın sonuna kadar mutsuz olursunuz
birde kimse kimseyle durduk yere görüşmememk istemez ailesi niye bu kadar öfkeli ailenize karşı?
orada resmen kimsesiz gbi kalmışsınız aileniz görüşemiyor ailesi görüşmüyor.... kendinize acyın ve bir iyilik yapıp dönemeyin o eve
gidin çocuğunuzu doğurun biraz büyüyünce işe girin çalışın
adam halini hatrını sormak için bile aramamış kendinize yazık kölelik yapmayın

Böyle adam sevilirmi be bırak git annene .annene bağıran birinin yanında nasıl duruyorsun nasıl yatağına giriyosun.sana anandan başka kimse yardım edemez.

Dogmamis bir bebegin gunahina girmek istemedim. Ne kadar anaya ihtiyaci olsada babaya da ihyiyaci var.tekrar caba edeyim tekrar dedim ama duzelmiyor herseyin kahrini ben sefasini kendisi cekiyor. Aile terapisri fikrine sicak bakmadigi icin yanlislarini da goremiyor.gormedikce daha kinle nefretle besleniyor. Bosanmayi dusunemiyorum.
Bakın cabnes.
Yardım edin kızlar diye konu açıyorsunuz, kocam aile terapisine razı olmaz diyorsunuz, boşanmayı düşünemiyorum, diyorsunuz.
Şimdi gelin yer değiştirelim. Siz benim yerime geçin. Konuyu açan ben olayım.
Siz bana ne tavsiye verirsiniz?
Ortada size psikolojik şiddet uygulayan bir adam ve size fiziksel şiddet uygulayan ailesi var.
Böyle yuva mı olur Allah aşkına.
Ne yani gönlü olsun diye ailenizle mi görüşmeyeceksiniz?
Siz bana bir tavsiye verin, rica ediyorum.
Benim yerimde siz, sizin yerinizde ben olsaydım, siz bana ne tavsiye verirdiniz?

Seni çok sevseydi

Ablaları saldırdığın da tutar hepsini tek tek kapıya koyardı.
Ailene bir ton hakaret etme cürretini gösteremezdi.

Bebeğin 5 aylık olana kadar annenin evinde
sizden bihaber olmaya dayanamazdı.

Ki sonun da yine yalvar yakar dönen sensin.

Sevginin tanımını bilmiyorsun.
Ailen sana hala o evde kalacak mısın diyebilecek kadar gerçek bir aile.
Ve sen hala oradasın.

İnanamıyorum.

Valla Hata üstüne Hata yapmissin durumun zor Allah yardimcin olsun ama ailesiz olmaz be cnm sadece onunla ve onun ailesiyle ömür gecmez bunun bir yolu olmali laftan söyden anlayacak birinede benzemiyor pek anlattigin kadariyla ailenle konustur arayi düzeltin diycem ama esinin ailesinden sevdigi lafini dinledigi büyükleri varsa araya girsin ortaligi yumsatsin yoksa olan sana ve cocuguna olucak

Nasıl yardım edelim? Sana zerre saygı duymayan, ailenden mahrum bırakan, görümcelerine dövdüren adamı 'seviyorum boşanmayı düşünemiyorum' diyorsun.
O zaman susup oturacaksın. Bu adam iş birliği yapıp seninle aile terapistine gitmez. Eğitimli diyorsun ama gayet de cahil ve sabit fikirli bir kocan var.

Aileni dinlemeyip evlenmişsin bu bir hata ama ilk olduğu için fazla yargılayamayız ama ikinci hata???
Hem büyük bir kavga ile evden çıkıp gidip hemde tekrar adım atmak ailesi dahil herkesten özür dilemek eskisinden daha iyi davranmak, Sen kendin etmişsin biraz ikinci hatayı yapmamalıydın şimdi son kez karar ver ya git yada eşinin dediklerine katlan...
Okumuşsun iş bulman zor olmaz gibi, doğumdan sonra biraz evde kalır sonra annen bakar bebeğe senle çalışırsın..

Olsun canim esinin boyle buyuk bi yeri doldurmasi cok buyuk sans gercekten ...
su kk da ki kadinlarin yuzde 90 ı esinden yana cok muzdarip mesela ben :)
Gerci kaus deil ama kendimce benim de sikintilarim var ...
annelerimizde hayatimizin sonuna kadar dogrusuyla yanlisiyla sahip cikmamiz gereken kutsal varliklarimiz ...
Yine de insanın annesinin her tartışmada "sen de 10 yıl şöyle yapmıştın demesi (ki 10 yıl önce 17 18 yaşındaydım) benim yaşımda hatta daha büyürken aynı hataları yapan kardeslerini görmemesi, ben söylediğimde sus senin onlara laf söylemeye hakkın yok deyip her türlü kardeslerini on planda tutup kızının her hatasını yüzüne vurması" çok sinir bozucu. İnanılmaz soğuk bi ilişkim var annemle. Bana böyle davranırken de hala eşimle evlenerek yanlış yaptığımı düşünüyor :/

Yine de insanın annesinin her tartışmada "sen de 10 yıl şöyle yapmıştın demesi (ki 10 yıl önce 17 18 yaşındaydım) benim yaşımda hatta daha büyürken aynı hataları yapan kardeslerini görmemesi, ben söylediğimde sus senin onlara laf söylemeye hakkın yok deyip her türlü kardeslerini on planda tutup kızının her hatasını yüzüne vurması" çok sinir bozucu. İnanılmaz soğuk bi ilişkim var annemle. Bana böyle davranırken de hala eşimle evlenerek yanlış yaptığımı düşünüyor :/

Ben ilk cocugum annemde bana kardesler arasinda hep buyuk sorumluluklar verirdi hatta veriyor ...
beni onlari idare etmesi gereken ikinci anneleri olarak goruyor ilk cocuklarin kaderi bu olsa gerek :( oysa yas farklarimizda cok az ...
senide anliyorum tabiki bazi sikintilar degistirilmesi mumkun olmayan cinsinden ... :(
ama kendine bir sukur sebebinin oldugunu hatirlat her zaman ...
Allah bozmasin esinle aran gun gectikce dahada guzel olsun insallah .

ailenin dedikodusu kocaya, kocanın dedikodusu aileye yapılmaz. herşeyi batırmışsın, git ailene dön

Kocanız cahil değil doğru baya baya zır cahil.tamam zamanında ailenizi kötülemiş olabilirsiniz eşinize karşı.kendi görüşmesin buna bir şey diyemem ki haklı da.
Ama sizi niye ayırmaya çalışıyor ailenizden?ömür boyu ailenizi göremeyecek misiniz?bir de bu adam tam da arkasından İş çevrilecek bir adam bunu hak ediyor.boşanmaya niyetiniz yoksa gizli gizli ailenizle görüşün bari.

Ben ilk cocugum annemde bana kardesler arasinda hep buyuk sorumluluklar verirdi hatta veriyor ...
beni onlari idare etmesi gereken ikinci anneleri olarak goruyor ilk cocuklarin kaderi bu olsa gerek :KK43: oysa yas farklarimizda cok az ...
senide anliyorum tabiki bazi sikintilar degistirilmesi mumkun olmayan cinsinden ... :KK43:
ama kendine bir sukur sebebinin oldugunu hatirlat her zaman ...
Allah bozmasin esinle aran gun gectikce dahada guzel olsun insallah .
Belki annen en çok sana güvendiği için öyle yapıyordur. Ben de diğer çocuklara güvenmediğim işlerde hemen büyük ogluma söylüyorum. Diğerleri daha sorumsuz olmasın diye her birinden yapabileceği ölçüde şeyler istiyorum.
Eşim konusunda da sıkıntılar atlattık inşallah bitmiştir. Rabbim hepimizin yuvasına mutluluk huzur versin inşallah

Back
X